انتخاب فیلم های مستندتجسمی فجر برای سه بخش مسابقه،ویژه و جنبی

فیلم های مستند پنجمین جشنواره تجسمی فجر برای سه بخش «مسابقه»، «ویژه» و «جنبی» انتخاب می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبسان، پس از پایان مهلت ارسال آثار به دومین دوره از فیلم های مستند تجسمی، مستندسازان تهرانی و شهرستانی، 126 فیلم به دبیرخانه ارسال و پس از آن هیات انتخاب ارزیابی خود را آغاز کردند.


فیلم های این دوره از جشنواره برای سه بخش «مسابقه»، «ویژه» و «جنبی» انتخاب می شوند و اسامی فیلم های این سه بخش از اول اسفندماه اعلام می شود. در بخش رقابتی هیات انتخاب و داوری،بهترین های پنج بخش فیلم،‌کارگردانی،تحقیق وپژوهش،تصویربرداری وتدوین رامعرفی می کنند.


برپایه این خبر، دیپلم افتخار، تندیس طوبای زرین و مبلغ سی میلیون ریال به سه بخش بهترین فیلم، کارگردان و پژوهش اهدا می شود و بهترین های تصویربرداری وتدوین نیز لوح تقدیر دریافت می کنند.


یادآوری می شود: «رضاپورحسین» مدیر شبکه مستند سیما،«پریوش نظریه» بازیگر،«منوچهرشاهسواری» تهیه کننده سینما، «‌کوروش پارسانژاد» گرافیست و«مهردادزاهدیان» مستندساز،هیئت انتخاب و داوری فیلمهای مستند این دوره را برعهده دارند.


 دومین دوره «فیلم های مستند» جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، به دبیری «علیرضا قاسم خان» از پنجم تا دهم اسفندماه برگزار می شود.


قشقایی: موضوع جشنواره باید به دور از سیاست‌زدگی انتخاب شود


نادر قشقایی بر ضرورت نزدیک کردن نگاه مخاطب به هنرمند، در بخش نگاه ویژه جشنواره تجسمی فجر تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد سیاست‌زدگی در تعیین موضوعات این بخش تاثیری نگذارد.
 این هنرمند مجسمه‌ساز درباره اثر خود در بخش غیررقابتی این جشنواره گفت: این اثر در ارتباط با تم پیامبر اعظم (ص) است که برای جشنواره در نظر گرفته شده بود. البته دنبال که بخواهم پیامبر (ص) را تعریف کنم، بلکه به دنبال معنای دیگری بودم که این مفهوم را در خود داشته باشد.


وی افزود: عنوان این اثر «تجلی» است که با فلز کار شده و نوعی نور مکاشفه است که بر دل فرد نازل می‌شود. در ارتباطات بصری برای انتقال یک حس یا مفهوم، سعی می‌شود از خاطراتی استفاده شود که یک کلمه آنها را تداعی می کند. مثلا آب، خشم، طراوت و ... همه در ذهن تصاویری را تداعی می‌کند. این تصاویر در هنر می‌تواند کاربرد خود را داشته باشد. من هم برای اینکه نور را به نحوی در کارم بگنجانم، سعی کرده‌ام مکاشفه و ارتباط بین انسان و باری تعالی را به نوعی نشان دهم.


او ادامه داد: این اثر آیات تمام وجود انسانی را که به تجسم کشیده‌ام، در برگرفته است و تنها عبایی که او را پوشانده، توانسته ظاهرش را قدری تغییر دهد، وگرنه وجود او همه پر از آیات است.


قشقایی درباره موضوع بخش غیررقابتی جشنواره گفت: روی انتخاب تم مساله دارم و همیشه هم داشته‌ام. به عنوان دبیر این بخش در جشنواره اول و چهارم بارها گفته‌ام که تم باید بر اساس سیاست‌هایی انتخاب شود که منطبق بر رشته و تفکر خاص باشد. یعنی شما نمی‌توانید برای همه رشته‌ها یک تم استفاده کنید و مثلا تمی را انتخاب کنید که برای رشته مجسمه شرایط را بغرنج کند.


او تاکید کرد: برای انتخاب تم باید حتما با شورای سیاست‌گذاری و شورایی که در مجموعه انجمن‌های تخصصی وجود دارد، تبادل نظر صورت بگیرد تا موضوعی انتخاب شود که هم بستر را برای تفکر و اجرای کار کامل فراهم کند و هم اثر را به نوعی هنری‌تر و جهان شمول‌تر کند و ارتباطش با هنرمند و مخاطب را برقرار کند. هر عنوانی نمی‌تواند آن قابلیت را برای ظهور داشته باشد. چه بسا که برای همین اثر «تجلی» اتودهای بسیاری زدم تا به جایی رسیدم که بتوانم بخشی از آنچه در ذهنم بود را به تصویر بکشم.


این مجسمه‌ساز باسابقه اضافه کرد: متاسفانه نوع نگاه جشنواره و اهداف آن تاثیراتی از پیرامون پذیرفت. مثلا سیاست‌هایی که در ذهن مسوولان است، به نوعی تاثیرات خود را بر اهداف جشنواره مثل همین موضوع بخش غیررقابتی می‌گذارد. این سیاست‌زدگی باعث می‌شود تم بخش موضوعی جشنواره که باید خاص‌تر و هنری‌تر باشد، با اهداف سمپوزیوم‌ها و بی ینال‌ها تداخل یابد و آثار خاص هر رشته را از بین ببرد.


قشقایی درباره تاثیر حضور هنرمندان پیش‌کسوت در جشنواره تجسمی فجر بر اشاعه مضامین دینی گفت: از حضور هنرمندان حرفه‌ای می توان استفاده‌های بسیاری برد. اما مهم این است که شما به دنبال کدام هدف می‌گردید. کشورهای اسلامی دیگر تلاش می‌کنند با نگرش خاصی به دین بپردازند تا هم جهان شمول باشد و هم زبان خاص جامعه خود را ارتقا دهد.
او درباره توانایی مجسمه‌سازی برای گسترش مفاهیم دینی گفت: این توانایی بستگی به انتخاب موضوع یا تم دارد. اگر موضوعی جهان شمول انتخاب شود، می تواند ارتباط خود را با پیرامونش بهتر برقرار کند. چه بسا اساتیدی که سعی می کنند به هر نحوی شده، کار مورد نظر را درباره همین موضوع پیامبر اعظم (ص) ارائه دهند. اما من همیشه تاکید داشته‌ام که وظیفه هنرمند این است که با مخاطب عام ارتباط برقرار کند و او را به سمتی ببرد که نگرش و تجربه یک هنرمند پیش‌کسوت نسبت به یک موضوع را درک کند.


بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی تجسمی فجر، این هنرمند مجسمه‌ساز درباره کاستی‌های بخش غیررقابتی جشنواره امسال گفت: جشنواره، هنوز در دقیقه نود راجع به تم و موضوع تصمیم‌گیری می‌کند و برنامه‌ریزی از قبل صورت نمی‌گیرد، در حالی که باید برنامه‌ریزی مدون برای جشنواره داشته باشیم و طی یک سال راجع به جشنواره سال بعد و موضوع آن فکر کنیم تا بتوانیم با اندیشه و حساب شده، جشنواره را برگزار کنیم.


لازم به یادآوری است، پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و سرامیک، تصویر‌سازی، مجسمه‌سازی، پوستر، عکاسی، کاریکاتور و بخش مقالات علمی 14 بهمن تا 13 اسفندماه سال جاری در موزه هنرهای معاصر تهران، موزه امام علی (ع) و فرهنگسرای نیاوران میزبان علاقمندان است.
 

پایان پیام/

کد خبر 225046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha