34هزار مسجد برگزار کننده جشن های انقلاب/افتتاح500کانون در مساجد

دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور از افتتاح500مسجد، کانون فرهنگی و هنری، کتابخانه های مساجد و مراکز فرهنگی دیجیتال در دهه فجر خبر داد و گفت: 34 هزار مسجد ویژه برنامه هایی را در این ایام برگزار می کنند.

حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به برنامه های کمیته مساجد ستاد دهه فجر گفت: در ایام دهه فجر، ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد ریاست کمیته مساجد کشور را بر عهده دارد که در استان ها دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد عهده دار این کمیته است.


وی اضافه کرد: در دهه فجر امسال 34 هزار مسجد ویژه برنامه هایی را در قالب های مختلف برای اجرا تدارک دیده اند.


حجت الاسلام سلیمانی، اوج حرکت مساجد در این ایام را زمینه سازی جهت حضور با شکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن و آغاز این راهپیمایی از مساجد دانست و اظهار کرد: طبق هماهنگی های انجام شده مساجدی که در مسیر راهپیمایی قرار دارند موظف به فراهم سازی اقامه نماز برای نمازگزاران هستند.
 

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، در ادامه به افتتاح 500 مسجد، کانون فرهنگی و هنری مسجد، کتابخانه های مساجد و مراکز فرهنگی دیجیتال در این ایام اشاره کرد و بیان داشت: برگزاری جشنواره ملی سرود روستایی در روستای کردر استان هرمزگان از دیگر برنامه های مهم کانون های فرهنگی و هنری در این ایام بود که هفته گذشته برگزار شد.
 

گیلان میزبان نخستین گردهمایی اصحاب مسجد و بسیج
وی در ادامه به برگزاری جلسه هم اندیشی اصحاب مسجد و بسیج در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خراسان شمالی اشاره کرد و بیان داشت: نخستین جلسه گردهم‌آیی در استان گیلان برگزار می شود که مسئولان کانون های مساجد، ائمه جماعات و فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج در این همایش حضور دارند.


دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: چگونگی برقراری ارتباط بین این 3 حوزه جهت برقراری ارتباط نزدیک و موثر در برگزاری فعالیت های فرهنگی از اهداف برگزاری این همایش است.


حجت الاسلام سلیمانی، مسجد را مکان توحید و انسجام و امام جماعت را مدیر مسجد دانست و گفت: برنامه های فرهنگی مساجد باید با محوریت امام جماعات مساجد و با همکاری کانون های مساجد و بسیج برگزار شود.


وی با بیان اینکه گیلان نخستین استانی است که این همایش را برگزار کرده است، افزود: هدف ما در این همایش استفاده از نظرات همه افراد برای رسیدن به یک مدل جامع الاطراف است تا قابلیت بهره برداری در سطح ملی را داشته باشد.


تشکیل کانون های فرهنگی و هنری در25درصد مساجد کشور
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در ادامه به تعداد کانون های فرهنگی و هنری در طول دولت نهم و دهم اشاره و بیان کرد: تعداد کانون های مساجد در این دولت جهش خوبی داشته و طبق مصوبه تا پایان برنامه پنجم توسعه 25 درصد مساجد باید دارای کانون های فرهنگی و هنری باشند.
 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هم اکنون 500 کانون فرهنگی و هنری در مساجد گیلان فعالیت می کنند که این استان ظرفیت لازم برای تشکیل کانون های بیشتر را دارد به طوریکه مساجد بسیاری متقاضی تاسیس کانون هستند اما سهمیه استان به پایان رسیده است.


حجت الاسلام سلیمانی اضافه کرد: در برنامه ریزی سال 92 سعی می شود تا نگاه ویژه ایی به گیلان جهت تاسیس کانون های فرهنگی و هنری بیشتری شود.


10 هزار کتابخانه در مساجد کشور فعالیت می کنند
وی، کتابخانه های مساجد را مورد استقبال جوانان دانست و گفت: کتابخانه های مساجد کشور از مرز 10 هزار کتابخانه گذشته است که به دو صورت کتابخانه باز و کتابخانه بسته در مساجد فعالیت می کنند.


دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: کتابخانه باز در شبستان مساجدی که امکان راه اندازی کتابخانه در محیطی بسته را نداشته باشند تاسیس می شود که هم اکنون 6 هزار کتابخانه باز در کشور مشغول ارائه خدمات به جوانان است.


وی تصریح کرد: 4 هزار و 400 کتابخانه دارای مخزن با نام کتابخانه بسته نیز در مساجد فعالیت می کنند.


تاسیس 162 مرکز فرهنگی دیجیتال در کانون های مساجد
وی با اشاره به تاسیس مراکز فرهنگی دیجیتال در کانون های مساجد کشور، اذعان کرد: در طول سال91-90 حدود 162 مرکز دیجیتال در مساجد راه اندازی شده است.


دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری، مساجد کشور افزود: استفاده از اینترنت پاک و نرم افزارهای مطابق با شئونات اسلامی در راستای اعتماد خانواده ها به کانون های مساجد از مزایای این مراکز دیجیتال است.


تاسیس7کانون فرهنگی و هنری مصلی در مراکز استان ها
وی با اشاره به راه اندازی کانون های تخصصی مصلی در کشور، بیان کرد: هدف از ایجاد این کانون ها شناسایی نیازهای نسل جدید و ارائه آنها به امام جمعه جهت برقراری ارتباط بیشتر با جوانان و ارتباط با کانون های دیگر برای ترغیب نسل جوان جهت حضور در نماز جمعه است.


حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: امسال 7 کانون فرهنگی و هنری مصلی در مراکز استان و یکصد کانون فرهنگی و هنری در مصلی شهرستان ها تاسیس شده است.


وی به تاسیس کانون های فرهنگی و هنری در مساجد دانشگاه ها با همکاری نهاد رهبری اشاره و اظهار کرد: این کانون ها بازوی نهاد رهبری در دانشگاه ها برای اجرای برنامه های فرهنگی و جذب بچه های مسجدی هنگام ورود به دانشگاه هاست.


6 هزار کانون روستایی در مساجد تشکیل شده است
حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه 22 میلیون نفر از جمعیت ایران در 63 هزار روستا زندگی می کنند، افزود: بعد از انقلاب خدمات بسیاری به روستاها ارائه شد اما در حوزه فرهنگ کم کاری شد و الان شاهد فقدان فرهنگی در روستاها هستیم.


وی با اشاره به تشکیل کانون های فرهنگی و هنری در کنار مساجد روستاها، تصریح کرد: 6 هزار کانون روستایی در مساجد تشکیل شده که پاتوقی برای انجام فعالیت های فرهنگی و ارائه آموزش های صحیح و مطلوب است.


دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور به تشکیل سایت فرهنگ روستا جهت شناسایی نخبگان و هنرمندان روستایی اشاره و بیان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که نسبت کانون های روستایی به شهری نسبت 60 به 40 باشد.

پایان پیام/

 

 

 

 

 


 

کد خبر 225541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha