به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اختتامیه سی ویکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان امور سینمایی، دبیر سیویکمین جشنواره فیلم فجر و جمعی از اهالی سینما شب 22 بهمن ماه در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
محمدرضا عباسیان دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر در ابتدای آیین اختتامیه با عرض سلام و ادب به همه حضار و مدیران سازمان سینمایی گفت: تشکر میکنم از اینکه امشب در کنار ما حضور دارید و مدیرانی که به من اعتماد کردند از همه همکارانم که تیم بزرگی برای برگزاری جشنواره بودند و مدیران بخشهای مختلف قدردانی و تشکر میکنم که روزهای گذشته را به سختی کار کردند.از سینماگران عزیزی که فیلمهایشان در جشنواره فیلم فجر در بخش مسابقه حاضر شد یا دوستانی که فیلمهایشان در بخشهای مختلف مسابقه حضور پیدا نکرد اما بودنشان به جشنواره رونق بخشید.
وی در خاتمه افزود: در اینجا باید از اهالی رسانه و مردمی که از اولین روز جشنواره از این رویداد مهم استقبال کردند و باعث رونق جشنواره فیلم فجر شدند تشکر کنم، دست تکتکشان را میبوسم و آینده درخشانی را برای سینما آرزو میکنم اگر کوتاهی در جشنواره بود بر عهده من دبیر بود.
سید محمد حسینی در این مراسم طی سخنانی گفت: تقدیر و تحسین ملت ایران که امروز یکبار دیگر چشم جهانیان را خیره ساختند و ثابت کردند که ؛
زیر شمشیر حوادث پای برجائیم ما
رو نمی تابیم از سیلاب ،دریائیم ما
وی افزود: سیویکمین سفر سینماگران با قطار جشنواره به ایستگاه پایانی رسید و تصویری متفاوت در خاطر مخاطبان کشید. قطاری که هم واگنهایش بیشتر گشته و هم امنیتش تضمین شدهتر است و هم تنوع سرنشین و کالا به مشتریان انتخابی مطلوبتر را مژده میدهد.سینمای دینی هم به صدر اسلام پرداخته و هم از تاریخ عبور کرده و روزگار معاصر و زندگی امروزین را به رخ کشانده است و بر مسند عبرت نشانده است، گرچه تا سرایت هنر به رگ و پی آن، به زمان و افزایش میزان تعمق و تعقل نیازمندیم، و دل به طبیبان دردشناس میبندیم.
وی تصریح کرد: ژانر اجتماعی به اقشار گستردهتر و موضوعات زندهتر و مسائل بهروزتر و آسیبشناسانهتر پرداخته است، که کمال آن، درآمیختگی توجه به واقعیتها و نگاه امیدوارانه به مسیر فراروست. سینمای سیاسی به جریانشناسی و فلسفه وقایع عنایت پیدا کرده است، اگر چه ضرورت دارد از متلکگفتنهای سیاسی و نقل وقایع و سطحی نگریستن به شخصیتها بگذرد.تلاش فیلمسازان متعهد بر کنار زدن نقاب از رخ داعیهداران صلح و امنیت و حقوق انسانی و برملا ساختن نحوهی رفتار آنان با ملتهای دیگر درخور توجه است. نقشآفرینی سینمای دفاع مقدس اینبار بیشتر بر عهدهی استانها بوده است که نیازمند حمایت و تقویت است.
وی گفت: از فیلماولیها، جوانان و تازه به میدان آمدهها، خبرهای خوشی بهگوش میرسد و نویدبخش آیندهی خوبی برای سینمای ایران است. امروز غرور این ملت، به غیرت قاصدکهای مقصدشناس معرفبال هنرخال بلندپرواز مسیر کمال، زلفی از جنس رضای حضرت ذوالجلال، گره زده است.سینمایی که کلید پیشرفت کشور است اگر به همت و غیرت و معرفت صاحبخانهها از دسترس نااهلان دور بماند، امنیت کیان این سرزمین مقدس در افکار مردمان و اذهان جهانیان تضمین خواهد شد. حسن ختام کلام سه بیت از فیض کاشانی که نیاز مبرم امروز ما و سینمای ماست:
بیا تا مونس هم یار هم غمخوار هم باشیم انیس جان غم ،فرسودهٔ بیمار هم باشیم
دوای هم شفای هم برای هم فدای هم دل هم جان هم جانان هم دلدار هم باشیم
غم هم شادی هم دین هم دنیای هم گردیم بلای یکدیگر را چاره و ناچار هم باشیم
جواد شمقدری در بخش دیگری از آیین اختتامیه جشنواره فیلم فجر با تشکر از مدیران سازمان و دبیر دو دوره جشنواره فیلم فجر گفت: بیتردید جشنواره فیلم فجر بزرگترین، مهمترین و زیباترین رویداد فرهنگی کشور به شمار میآید که ما سی و یکمین دوره آن را پشت سر میگذاریم و در آغاز دهه چهارم سینمای کشور هستیم.در فیلمهای سینما سه گرایش دیده میشود گروهی از فیلمها به سمت سینمای بدنه و به دنبال سرگرمی و مخاطب عام هستند بخش دیگری از سینما راغب هستند تا رأی و نظر داوران جشنوارههای جهانی را به خود جلب کنند و گروهی از فیلمها نگاهی محتوایی و ارزشی به موضوعات داشته و آنها را دستمایه قرار میدهند.
وی افزود: اتفاق مبارکی امسال رخ داد، اکثر فیلمهای ما به این سه بخش توجه داشتند و سه ضلع سینمایی را تکمیل کردند.جذب مخاطب و داشتن محتوا و ارزشهای متعالی و مفهومی در اکثر آثار دیده میشود همچنین بخشی از فیلمها به گواه داوران بینالمللی جشنواره فجر بسیار خوب و با محتوا ساخته شد و همه را شگفتزده کرد زیرا فیلمها در این بخش در خدمت برنامهها و نگاههای ملی کشور بودند و مخاطب را با خود همراه ساختند.سینمای ایران نیاز به همگرایی و همدلی دارد و اهالی رسانه و سینماگران در این دوره همدل و همراه بودند و به سهم خودشان وظایف را انجام دادند.ما سینماگران با بهرهگیری از هنر زیبا و گنجینه ذیقیمتی که در اختیار داریم باید میراث نسلهای گذشته را به کمک هم به تعالی برسانیم.
وی در ادامه گفت: به سهم خودم امروز که بزرگترین راهپیمایی و با شکوهترین آنها بوده است را به ملت ایران تبریک میگویم اما باید بگویم هنوز سوژههای مناسب و در خور شأن انقلاب را نتوانستیم به تصویر بکشیم.همین جا از همه هنرمندان میخواهم تا سوژه و فیلمنامهای را اگر دارند به ما ارائه دهند.این اختتامیه چهارمین دوره جشنواره در زمان مدیریت من است و از محمد خزائی و آقای مسعود شاهی که در دورههای قبل ما را همراهی کردند تشکر و قدردانی میکنم همچنین هیئت داوران و هیئت انتخاب، اهالی رسانه که ما را همراهی کردند امیدواریم سینمای ایران با حمایتهای شما عزیزان راهی متعالی را پیش بگیرد موفق و پیروز و سربلند باشید.
قبل از اهدای جوایز بخش مسابقه سینمای ایران،مهدی فخیمزاده یکی از داوران جشنواره بیانیه هیأت داوران سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را اینگونه قرائت کرد: سالی که گذشت برای سینمای ایران سال خوبی نبود از میان فیلمهایی که به نمایش عمومی درآمد آنها که پرفروش بودند و میتوانستند مخاطبی را که قهر کرده بودند به سالنها بکشانند در نیمه راه از نمایش آنها جلوگیری شد و از پرده پایین آمدند.فضای ناامن و متزلزل برای فیلمهایی بود که در این شرایط اکران میشدند و تنها در تهران نمایش داشتند. نهادها و مؤسسات فرهنگی و هنری که قرار بود به بالندگی سینما کمک کنند از نمایش فیلمهایی که از وزارت ارشاد مجوز داشتند جلوگیری کردند و سر باز زدند. سینماها را در سوت و کور کشاندند و نهادهای قانونی نظام را بیاعتبار کردند و باعث تشویش اذهان عمومی و بیاعتمادی اهالی سینما به مدیران دولتی شدند. مجموع بلیتهای فروخته شده در سال گذشته برای فیلمها 10 درصد مخاطبین کشور بود این به معنای آن است که 90 درصد ایرانیان یک بار هم قدم به سالن سینما نگذاشتند اما همین سینمای ضربه خورده و رنجور با همین سالنهای خالی و سوت و کور 100 فیلم تولید کرد که نزدیک به 50 فیلم آن این قدر خوب بود که در بخشهای مختلف جشنواره به نمایش درآید.
او افزود: بیشتر فیلمها مربوط به جوانان پرشوری است که از سنگاندازی برخی از نهادها عبور کرده و عاشقانه تلاش خود را ادامه دادند زیرا سینما را دوست دارند و یاد میگیرند خوب قصه بگویند و تماشاگران قهر کرده به سینما و سالنهای خالی آن برگردانند. فیلمسازان تازه از راه رسیده سینما و پرده عریض آن را هدف گرفتهاند و فیلم ساختن برای سینما را به خوبی از فیلم ساختن برای تلویزیون، اینترنت و جشنوارههای اروپایی متفاوت میدانند.تب تند فیلمسازانی که قهرمانان آنها با شکمهای پر بر پرده عریض قرار میگیرند تمام شده و اینک کارکترهای جذاب که تماشاگر را شگفتزده میکنند باعث میشود سالنهای خالی پر شوند. ما ملت بزرگی هستیم و قهرمان کم نداریم استادان فیلمسازی ما با تصویرهای قهرمانی، رفاقت، اخلاق و پهلوانی سینما را پر کردند فیلمسازان جوان جای آنها که به آرامش رسیدند، میگیرند همانگونه که استاد بزرگ ما ناصر تقوایی گفت ایرانیان آنقدر ذوق و شور دارند که اگر سینما اختراع نشده بود خودشان آن را اختراع میکردند ایرانیان مردم شگفتانگیزی هستند سینما هم شگفتانگیز است در انتظار شگفتیهای بزرگ و پیروزی و بالندگی نسل جدیدمان هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما