بررسی کارشناسی مراقبت‌های درمانی در درگیری مسلحانه و دیگر شرایط اضطرار

کمیته بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر ایران کارگاه آموزشی با حضور کارشناسان مراقبت های درمانی اضطراری و مدیریت بلایا و هماهنگی مراقبت های درمانی برگزار می کنند.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از دفتر کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر ایران، کارشناسان مراقبت‌های درمانی اضطراری و مدیریت بلایا و هماهنگی مراقبت‌های درمانی از جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و دولت‌ها، از 12 تا 14 فوریه (24 تا 26 بهمن) در تهران گرد خواهند آمد تا در یک کارگاه آموزشی به میزبانی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ، حضور به هم رسانند. این افراد قصد دارند تا اقدامات لازم را برای تضمین دسترسی ایمن‌تر پرسنل درمانی به کسانی که در درگیری مسلحانه و دیگر شرایط اضطراری به مراقبت‌درمانی نیاز دارند، شناسایی نمایند.
«پی‌یر ریتر» رئیس دفتر نمایندگی کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ در تهران گفت: «کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ تصمیم گرفته تا با همکاری جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر در سراسر جهان، به این چالش بشردوستانه بپردازد تا بتوان میزان حمایت از بیماران و مجروحان افزود و ارائه‌ مراقبت‌های درمانی مؤثر و بی‌غرض در درگیری مسلحانه و دیگر شرایط اضطراری را ایمن‌تر کرد. این نشست، بخشی از یک تلاش گسترده برای یافتن راه‌حل‌های مناسب، به منظور غلبه بر یکی از مهم‌ترین و نادیده‌گرفته‌شده‌ترین مشکلات بشردوستانه‌ امروز است.
شرکت‌کنندگان در این کارگاه آموزشی از جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر مصر، آلمان، اندونزی، عراق، ساحل عاج، نپال، نروژ، فلسطین، اسپانیا، سوریه، اوگاندا، انگلستان، ایران و نیز از فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ هستند. نماینده‌ا‌ی از وزارت بهداشت و درمان عراق نیز دراین نشست حضور دارد تا تجارب خود را با دیگران در میان گذارد.
در همین رابطه «محمدشهاب‌الدین محمدی‌عراقی» معاون دبیرکل جمعیت هلال احمر ایران گفت: با وجود ماهیت بی‌غرض و بی‌طرف فعالیت‌های بشردوستانه‌ کارکنان درمانی صلیب سرخ و هلال احمر، خطر کماکان بخش جدایی‌ناپذیری از فعالیت‌های این افراد است. این کارگاه آموزشی، فرصت خوبی است تا در رابطه با موانعی که در روند ارائه‌ مراقبت‌های درمانی پیش‌روی کارکنان جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر قرار می‌گیرند، تبادل نظر نماییم.
نشست این هفته در تهران، بخشی از 10 کارگاه آموزشی است که بین 2012 تا 2014 برگزار خواهند شد. هدف از این کارگاه‌های آموزشی، تدبیر در مورد اقدامات عملی مناسب برای حمایت بیش‌تر از کارکنان مراقبت درمانی و کسانی که در جریان درگیری مسلحانه و دیگر شرایط اضطراری از خدمات آنان بهره‌مند می‌شوند، است.
انتظار می‌رود توصیه‌های ارائه شده توسط شرکت‌کنندگان این کارگاه‌آموزشی بتواند به نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر و دولت‌های عضو کنوانسیون‌های ژنو کمک نماید تا در زمان گردهم‌آیی خود در سال 2015 در قالب سی‌و‌دومین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر، قطعنامه‌های مربوط به اقدامات لازم برای پاسخگویی به نیازهای بشردوستانه‌ی اضطراری را تدوین نمایند.
از هر شش حادثه‌ خشونت‌آمیز علیه کارکنان درمانی در کشورهای متأثر از درگیری که در سال 2012 گزارش شده‌اند، یکی از آن‌ها بر کارکنان صلیب سرخ و هلال احمر، یا خدمات ارائه شده توسط آن‌‌ها و یا بیماران تأثیر داشته‌است. دست‌کم 10 عضو نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر نیز در زمان انجام وظیفه کشته‌شده‌اند. از آن‌جا‌که این ارقام فقط با استناد به حوادث گزارش‌شده به‌دست آمده‌اند، میزان واقعی مشکل دسترسی ایمن به مراقبت‌های درمانی به احتمال زیاد بسیار فراتر از این ارقام است.

کد خبر 227520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha