به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه 24 بهمن با یکفوریت طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با 116 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از مجموع 201 رأی موافقت کردند.
رضا صابری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: بر اساس مباحث متعددی که در رابطه با شیوه ورود به دانشگاهها است شاخصهای متعددی در کشور ما برای ورود به دانشگاه تجربه شده است که یکی از این شاخصها که مهمترین شاخص نیز هست پذیرش دانشجو بر اساس کنکور است و همین موضوع نیازمند یک بازنگری جدی و اساسی است.
وی خاطرنشان کرد: در سال 1386 مجلس قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن مبنای سنجش دانشجویان به دانشگاهها به سابقه تحصیلی تغییر مییافت و در این قانون تعیین شده بود که وزارت آموزش و پرورش باید بر اساس آزمونهای سراسری که از دروس دوران متوسطه به عمل میآید نحوه ورود دانشجویان به دانشگاهها را تعیین کند.
صابری بیان کرد: قرار بود که این قانون از سال اول قانون برنامه پنجم توسعه اجرایی شود اما چون زیرساختهای این قانون فراهم نبوده است تا امروز این قانون اجرایی نشده است و تا امسال بر اساس رویه قبل یعنی بر اساس کنکور پذیرش دانشجو در دانشگاهها صورت میگرفته است.
جعفر قادری، نماینده شیراز در مخالفت با یکفوریت این طرح گفت: این طرح مغایرتهایی با قانون دارد زیرا شیوه پذیرش دانشجو مستلزم هماهنگیهای وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان است و اینکه تا چه حد این وزارتخانهها آمادگی این کار را دارند لازم است نقطه نظرات آنها در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه ما به کنکور نزدیک میشویم تصویب این طرح در جامعه التهاب ایجاد میکند، بهتر است ما اجازه دهیم تا دولت از طریق ارایه لایحه به مجلس این موضوع را انجام دهد.
محمدمهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در موافقت با یکفوریت این طرح گفت: خیلی از دوستان اعتقاد داشتند این طرح به صورت دوفوریت باشد اما در مورد این طرح باید بگوییم که اگر یکفوریت آن به تصویب نرسد التهابی در جامعه ایجاد میشود.
وی بیان کرد: تمامی خانوادههای ما به نوعی یا فرزندی دارند که در آستانه کنکور است و یا اقوام نزدیکشان در آستانه کنکور است لذا تقریبا کنکور دغدغه همه جوانان ما و جامعه ماست.
زاهدی با بیان اینکه این طرح بیش از شش ماه و با حضور مسئولان وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد و همچنین مسئولان سازمان سنجش و مرکز پژوهشهای مجلس در کمیسیون آموزش و تحقیقات مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: اگر این طرح تصویب نشود کشور دچار چالش میشود زیرا ما در سال 86 مصوب کردیم که در سال اول قانون برنامه پنجم توسعه پذیرش دانشجو از طریق کنکور نباشد اما نه تنها در سال 91 که سال نخست اجرای برنامه بود این قانون اجرایی نشد بلکه در سال 92 نیز به دلیل اینکه زیرساختهای این قانون فراهم نیست، اجرایی نمیشود و حتی در سال 93 نیز امکان اجراییشدن این قانون نیست و به همین دلیل خانوادهها، والدین و فرزندان ما حیران هستند که بالاخره پذیرش در دانشگاهها از طریق کنکور است یا نه از طریق دیگری است.
وی ادامه داد: چون خلأ قانونی در این زمینه وجود دارد لذا ما این طرح را ارایه دادیم تا خلأ قانونی برطرف شود و جامعه از این حیرانی و اینکه دچار مشکل شود، نجات پیدا کند.
گفتنی است، این طرح در صورت تصویب نهایی نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاهها همچنین شورای سنجش و پذیرش دانشجو و وظایف این شورا و وظایف وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم- تحقیقات و فناوری و بهداشت- درمان و آموزش پزشکی را در مورد پذیرش دانشجو تعیین میکند. این طرح دارای 9 ماده است.
پایان پیام/
نظر شما