به گزارش خبرنگار شبستان،رامین مهمانپرست ،سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز (سه شنبه 24 بهمن) برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه موضع ایران در قبال گزارش رویترز با محوریت اظهارات برخی از دیپلمات ها درباره اینکه جمهوری اسلامی ایران بخشی از اورانیوم 20درصدی خود را به سوخت تبدیل کرده و این بخشی از برنامه ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای است،چیست؟ اظهار داشت: رآکتور تحقیقاتی تهران که برای مصارف پزشکی و تولید رادیودارو برای بیماران سرطانی است نیازمند تامین سوخت است و ما بارها از آژانس خواستیم که به عنوان بخشی از حقوقمان، این سوخت را تأمین کند و پس از آنکه پاسخ مثبتی دریافت نکردهایم توسط متخصصان داخلی شروع به تولید سوخت مورد نیاز کردیم.
وی تاکید کرد که به همین دلیل این کار در حال انجام است و همه گزارشات آن به شکل کامل به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه شده است.
مهمانپرست در خصوص مذاکرات ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی که قرار است فردا (چهارشنبه 25 بهمنن) برگزارشود و برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر اینکه در صورت عدم دستیابی به توافق در مذاکرات ایران و آژانس پرونده هستهای ایران به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد،گفت: مذاکرات ایران و آژانس چارچوب کاملاً روشن و شفافی دارد و قرار بر این است که مذاکرات جنبه فنی و حقوقی داشته باشد و معاهده NPT نیز پایه و اساس مذاکرات است.
وی تصریح کرد:ما بیشترین همکاری را با آژانس داشتیم و بیشترین بازرسیها از تأسیسات هستهای ما صورت گرفته و همه فعالیتهای ما تحت نظر آژانس بوده و گزارشات منظمی از آخرین فعالیتها در اختیار آژانس قرار گرفته بنابراین طرح پرونده ایران در شورای امنیت روش اشتباهی است، این حرکت غیرقانونی و غیرمنطقی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد که تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر فعالیتی خارج از چارچوب اهداف صلحآمیز در گزارشات مدیرکل آژانس منتشر نشده است ،فقط نگرانی هایی مطرح بود که ما در گذشته همه ابهامات و نگرانیهای آژانس را برطرف کردیم و قرار بود که بعد از برطرف کردن نگرانیها و پاسخ به سؤالات آژانس، پرونده ما مسیر طبیعی خود را دنبال کند که چنین نشد و مقصر اصلی در این خصوص مسئولان آژانس بودند که بر اساس ادعای غیر مستند مقامات آمریکایی به وعده خود عمل نکردند.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران د رمورد اینکه اگر در مذاکران روز چهارشنبه توافقی در مورد سایت پارچین با نمایندگان آژانس که خواستار بازدید از آن هستند،صورت نگیرد نتیج مذاکرات به کجا خواهد انجامید؟گفت: اظهارات درباره سایت نظامی پارچین تنها یک ادعا است و این ابراز نگرانی راجع به یک مرکز نظامی است نه یک سایه هسته ای
وی ادامه داد:باید در توافق کامل بین ایران و آژانس مشخص شود که در مقابل رفع نگرانی آنها آیا حقوق هستهای ما در راستای اهداف صلحآمیز به شکل کامل به رسمیت شناخته میشود؟ اگر قرار باشد نگرانی آنها را برطرف کنیم آیا مجدداً نگرانیهایی را مطرح خواهند کرد؟ ابراز نگرانیها تا چه اندازه خواهد بود؟ اگر قرار باشد هر روز با ادعای یک کشور یا یک فرد فعالیت نظامی کشور ما مورد بهانه قرار گیرد و به همین خاطر بخواهند مراکز نظامی ما را مورد بازرسی قرار دهند، هیچ کشوری چنین اجازهای را نخواهد داد.
با این وجود مهمانپرست گفت: زمینهها برای رسیدن به توافق در مذاکرات فردا آماده است و ما خیلی خوشبین هستیم.
نظر شما