انتقاد وزیر ارشاد از نقادان تخریب‌گر/ استعفای دبیر جشنواره نقد کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نقاد هرگز درصدد تخریب دیگری نیست در تعالیم اسلامی هم به این موضوع اشاره می‌شود که اگر به شما دشمنی شد مجوزی اعطا نمی‌شود که از صراط اعتدال و مسیر عدل خارج و دیگران را تخریب کنید.

به گزارش خبرنگار شبستان، نهمین جشنواره نقد کتاب، شامگاه سه شنبه 24 بهمن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد، مسئولان خانه کتاب و چهره های برجسته فرهنگی مانند بهاءالدین خرمشاهی، میرجلاالدین کزازی، نجفقلی حبیبی واحمد فرامرز قراملکی در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اهدای جوایز نهمین دوره جشنواره نقد کتاب در سرای اهل قلم طی سخنانی گفت: نقد در جامعه و در تمام زمینه‌های فرهنگی و هنری سازنده و تاثیرگذار است و اگر هنرمند بداند زیر نگاه دقیق و تیزبین دیگران است قطعاً کارش را با دقت و مطلوب‌تر به سرانجام می‌رساند. نقد یعنی اهمیت به کتاب و نویسنده اثر؛ ناقد اگر با انصاف مطلب را بررسی کرده و ژرف‌نگر باشد نقاط ضعف و قوت را بگوید بالاترین و ارزشمندترین کمک را به نویسنده انجام داده البته سعه صدر قطعاً باید در همه اهل علم وجود داشته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه تضارب آرا به رشد و پویایی جامعه کمک می کند، بیان کرد: در تمام مراکز علمی بحث‌های طلبگی جدی و داغ بوده است ایرادات و اشکالات نیز اغلب مطرح می‌شود اما بحث نقد بسیار مؤثر و در فکر و اندیشه اسلامی وجود داشته است تضارب آرا همواره و در میان تمام افراد مشاهده می‌شود تا زوایای مختلف قضیه روشن شود که این موارد به رشد و پویایی جامعه کمک می‌کند.

 

وزیر ارشاد خارج نشدن از دایره اعتدال در نقد مهم دانست و افزود: نقاد هرگز درصدد تخریب دیگری نیست در تعالیم اسلامی هم همواره به این موضوع اشاره می‌شود که اگر به شما دشمنی شد مجوزی اعطا نمی‌شود که از صراط اعتدال و مسیر عدل خارج و دیگران را تخریب کنید. در دین اسلام نیز تاکید شده که حتی کافران و مشرکان هم نباید مورد سب و ناسزا قرار گیرند. آزادی بیان از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است تا افراد در حوزه‌های مختلف بتوانند به استدلال بپردازند.

 

حسینی تاکید کرد: نباید تنها از معاونت فرهنگی و اداره کتاب انتظار داشت که همه کاستی ها و نواقص کتابها را برطرف کنند البته اداره کتاب وظیفه دارد در مواردی که کلمات یا جملات سخیف و مبتذل در کتابها می آید آنها را پالایش کند و بر کتاب ها نظارت داشته باشد اما اگر می خواهیم سطح علمی کتابها بهبود پیدا کند باید استادان هم وارد عرصه عمل و نقد کتاب شوند.
اگر در کتابی مسأله‌ای وجود داشته باشد با نویسنده این موضوع بررسی و مطلب تصحیح می‌شود اما نمی‌توان گفت ساختار شعر یک شاعر در حد یک شاعر توانمند نیست. ما در ارزیابی کتاب‌ها حداقل‌ها را انجام می‌دهیم و اگر می‌خواهیم سطح علمی کتاب ارتقا یابد باید دیگران ورود و آن را بررسی کنند.

 

وی به جشنواره نقد کتاب اشاره کرد و توضیح داد: از سال 82 که جشنواره نقد کتاب آغاز به کار کرد تا به امروز سال به سال تعداد مقالات افزون‌تر شده در این دوره 1153 مقاله از 177 مجله و 87 مقاله از پایگاه‌های خبری، سایت‌ها و وبلاگ‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. در سال 90 حدوداً 69 هزار عنوان کتاب چاپ شده و اگر نیمی از آمار اعلام شده را چاپ مجدد بدانیم چند ده هزار سالانه تألیف می‌شود که باید نقد‌‌هایی بر آنها نوشته شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از نویسندگان و تلاش آنها تشکر کرد و گفت: تعداد کتاب‌های منتشره خوب است اما با وجود مواجهه با مشکلات اقتصادی در سال اخیر میزان منتشره قابل تغییر بوده و امیدواریم مشکلات کاهش یافته و حرکت روبه‌ رشدی را شاهد باشیم.


به گزارش شبستان، در پایان این مراسم از منشورات پنج جلدی با عنوان «دریچه ای به سوی نقد» اثر عبدالعلی دستغیب با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسوولان فرهنگی رونمایی و از برگزیدگان بخش های مختلف این جشنواره با اهدا لوح تقدیر قدردانی شد.
 

در این مراسم، همچنین «علی اوجبی» دبیر جشنواره نقد کتاب در جریان برگزاری نهمین دوره این جشنواره از سمت خود کناره گیری کرد. دبیر علمی نهمین جشنواره نقد کتاب در سخنانی گفت: بنده 6 سال است که به دعوت آقای شجاعی صائین مدیرعامل خانه کتاب در این مسئولیت هستم و علی رغم اینکه او قبل از جلسه امروز به من گفت که یک نکته ای را نگویم، این نکته را می گویم. بنده از سمت خود استعفا داده ام و از وی می خواهم که این مهم به عهده فرد دیگری گذاشته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 227876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha