به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی غیاثی، مدیرکل مشارکت ها و شهرداریهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور امروز (25 بهمن) در نشستی خبری با خبرنگاران که در محل اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی برگزار شد، بابیان اینکه هدف ما ارتقاء فرهنگ کتابخوانی است، توسعه مشارکت ها در این باره را مورد تأکید قرار داد.
وی به فعالیت انجمن خیرین کتابخانه ساز اشاره کرد و گفت: 800 کتابخانه مشارکتی تاکنون در سراسر کشور راه اندازی شده است که توسط موسسات خیریه و نهادهای دولتی اداره می شود.
غیاثی راه اندازی این انجمن در استان خراسان شمالی را بیست و ششمین شعبه در سراسر کشور اعلام کرد و گفت: میانگین سالانه 70 تا 80 میلیارد تومان زمین اهدایی و کمک ریالی از قبل کمک خیرین برای ساخت و راه اندازی کتابخانه داشته ایم.
وی همچنین اعلام کرد: بیش از 700 تن از خیرین در این انجمن فعالیت دارند.
وی مشارکت شهرداری ها و تخصیص نیم درصد درآمد این نهاد ها براساس قانون را نیز یکی دیگر از راه های توسعه کتابخانه های استان از طریق ارتقاء مشارکت عنوان کرد و گفت: بیش از یک هزار و 100 شهرداری در کشور وجود دارد که که براساس درآمد مبالغی نیز از این طریق به کتابخانه های عمومی اختصاص می یابد.
وی همچنین بهره مندی از ظرفیت های بقاع متبرکه و مساجد را در توسعه فضای کتابخانه ای مفید خواند و گفت: بر اساس تفاهم نامه با اوقاف و امور خیریه کشور درصددیم تا در کنار هر بقعه متبرکه، کتابخانه ای ایجاد شود که این کار به شکل مشترک انجام می شود.
غیاثی معیارهای راه اندازی کتابخانه های مشارکتی را مناطق محروم و فضاهای محروم از کتابخانه اعلام کرد و گفت: در این باره نقشه راهی تدوین شده و شاخص هایی نیز در نظر گرفته شده تا به شکل متناسب و متوازن این عمل صورت گیرد.
وی همچنین خبر داد: غریب به 100 کتابخانه از میان 800 کتابخانه مشارکتی کشور در روستاها راه اندازی و فعال شده است.
وی همچنین راه اندازی 100 باب کتابخانه مشارکتی در زندان های کشور را نیز به آمار مذکور افزود.
غیاثی در پایان نقش رسانه ها را در تشویق و ترغیب عمومی برای ساخت کتابخانه و توسعه شاخص های مطالعه در استان ها بسیار مورد توجه قرار داد و خواست تا در این راستا رسانه ها اهتمام ویژه بورزند.
پایان پیام/
نظر شما