به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمدرضا مهدوی کنی امروز(26 بهمن) در همایش "نیم قرن حضور" پاسداشت 50 سال تلاش فرهنگی، علمی و سیاسی جامعه مدرسین قم که در مدرسه عالی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد اظهار داشت: جامعه مدرسین دارای اصالت دیرینه ای است که به علمای گذشته وابسته بود، امروز نیز با همراهی علمای بزرگواری در حال طی مسیر مقدس خود است و در آینده هم باقی خواهد ماند.
وی با اشاره به آیه "لقد ارسلنا موسی..." (سوره ابراهیم- آیه 5) بیان داشت: پیامبران آمده اند تا مردم را از ظلمت نجات دهند، "ایام الله" در این آیه دارای 2 بُعد ظلمت و نور است که به هم وابسته هستند، و اتصال و رساندن مردم از ظلمت به نورکاری است که انبیاء انجام داده اند.
آیت الله مهدوی کنی خاطرنشان کرد: اگرشرایط به گونه ای باشد که مقتضیات زمان سنجیده شود، رهبری باشد که بتواند موانع را بر طرف کند و امداد الهی شامل حال جامعه شود، می توان حادثه ها آفرید و حادثه ها را یکی پس از دیگری ادامه داد.
انقلاب اسلامی یک جریان ایستا نیست
رییس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان این که مسئله انقلاب یک حادثه و جریان ایستا نیست، تاکید کرد: اگر انقلاب ایستا باشد بقا پیدا نمی کند، ارتباط و تسلسل مسئله مهمی است که باید آن را حفظ کرد.
آیت الله مهدوی کنی با اشاره به این که امام خمینی(ره) در درس فقه خود همواره بر "فقه جواهری" تاکید می کردند، تصریح کرد: فقه جواهری که ایشان می گفتند یعنی در عین حال که باید پویا بود و خلاقیت داشت، باید فقه جواهری را حفظ کرد.
وی ابراز داشت: رازموفقیت و ماندگاری حرکت امام خمینی(ره) این بود که به گذشته، حال و آینده نظر داشت، امام نظام اسلامی را پویا تلقی می کرد، نه این که در گذشته، آینده یا حال متوقف شود.
آیت الله مهدوی کنی گفت: علمای گذشته مشروطه را با سلطنت ادغام کردند اما این مرحوم شیخ فضل الله نوری بود که این نکته را فهمید و مشروعه را به مشروطه اضافه کرد؛ این یعنی ما به سلطنت وابسته نیستیم.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) نیز از اول با سلطنت مخالف بود، افزود: خیلی ها در زمان انقلاب پذیرفته بودند که سلطنت بماند ما هم حکومت برپا می کنیم، اما امام راحل از هیچ کس نمی ترسید و فرمود: "با سلطنت چیزی درست نمی شود و ما ولایت فقیه را در ادامه حرکت و مسیر ائمه اطهار(ع) می دانیم".
آیت الله مهدوی کنی با بیان این که مسئله ولایت فقیه چیز جدیدی نبود که امام خمینی(ره) آن را به وجود آورده باشد، یادآور شد: بسیاری از علمای گذشته نیز مانند مرحوم کاشف الغطاء مسئله ولایت فقیه را قبول داشتند و این عالم بزگوار در کتاب کشف الغطاء به آن اشاره هم دارد، اما باور نداشتند که خودشان بتوانند مسئله ولایت فقیه را در جامعه جاری کنند.
وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) نظام مند و با برنامه ریزی وارد صحنه شد، برای همین هم انقلاب باقی ماند، این برنامه است که جامعه مدرسین می سازد، جامعه ای که با حفظ تسلسل و ارتباط در هدایت مردم و حفظ نظام اسلامی نقش بسزایی ایفا می کند.
آیت الله مهدوی کنی بیان داشت: در رای گیری سال 57 بسیاری از مردم می گفتند رای گیری احتیاج نیست و امر ولایت فقیه باید اجرا شود، اما امام خمینی(ره) گفتند، باید بر اساس شرایط رفتار کنیم، رای گیری را انجام می دهیم اما در محدوده اسلام.
وی با اشاره به این که بسیاری از مردم در زمان پیروزی انقلاب اسلحه ها را از دست سربازان گرفته بودند و مسلح شده بودند خاطرنشان کرد: امام با استفاده از تجربه و برنامه همه افراد مسلح را هدایت و کنترل کرد و از آن ها خواست به مساجد بروند و بر اساس نظر علمای مسجد عمل کنند.
آیت الله مهدوی کنی عنوان کرد: پس از این که امام خمینی(ره) با درایت مردم مسلح را کنترل کرد، کم کم کمیته به صورت مردمی شکل گرفت که نقش اساسی در ایجاد نظم و حفظ انقلاب داشت.
جامعه مدرسین نقش بسزایی در تحقق اهداف نظام اسلامی دارد
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: جامعه مدرسین نیز نقش بسزایی در تحقق اهداف مقدس انقلاب و نظام اسلامی دارد که این نتیجه حفظ تسلسل میان گذشته، حال و آینده است، همین امر نیز موجب شده مقام معظم رهبری نسبت به این نهاد نظر مثبت و مساعدی داشته باشد.
آیت الله مهدوی کنی با بیان این که بسیاری از اعضای جامعه مدرسین امروز بین ما نیستند، اما در راهی قدم گذاشتند که آثارشان تا ابد ماندگار خواهد ماند خاطرنشان کرد: رهبری امام خمینی(ره) نیز در نظام، حوزه و جامعه مدرسین ماندگار خواهد ماند و سر آن این است که در راهی صالح قدم نهادند.
رییس مجلس خبرگان رهبری افزود: امام خمینی(ره) فرمودند انقلاب ما انفجار نور بود و این مسئله به واژه "نور" در آیه "لقد ارسلنا" اشاره دارد.
امام خمینی(ره) جامعه را زنده کرد
آیت الله مهدوی کنی گفت: قبل از انقلاب جوانان برای دیدین فیلم های کذایی سینماها با یکدیگر دعوا می کردند و دست و پا می شکستند، اما امام خمینی(ره) کاری کرد که همین جوانان در ظل پرچم اسلام قرار گرفتند، از صالحان شدند و عده ای از آن ها در جبهه ها شهید شدند، امام حوزه علمیه، طلبه و در کل جامعه را زنده کرد.
جامعه مدرسین به افراد خاص محدود نشود
وی تاکید کرد: جامعه مدرسین نباید به اشخاص و افراد خاص محدود شود، جامعه مدرسین باید محل اتفاق باشد، جدایی علما از هم امر پسندیده ای نیست، باید برای بقای حوزه و مرجعیت ارتباط و همبستگی علما با یکدیگر حفظ شود.
آیت الله مهدوی کنی ابراز داشت: جامعه مدرسین علاوه بر امور فقهی در حوزه سیاست نیز وارد شده است، ما افتخار می کنیم که سیاسی هستیم، نه سیاستی که حقه بازی باشد، سیاست ما یعنی مدیریت نظام، اداره کردن نظام و تحقق ارزش های اسلامی.
وی عنوان کرد: امتیاز جامعه مدرسین این است که با ورود به مسایل سیاسی این انقلاب اسلامی را حفظ کرده است، جامعه مدرسین اگر بخواهد سیاسی نباشد جامعه نیست.
من هر روز خطم را عوض نمی کنم
آیت الله مهدوی کنی همچنین گفت: من هر روز خطم را عوض نمی کنم، ممکن است نظری وجود داشته باشد که موافق آن نباشم اما خدمت مقام معظم رهبری می رسم و مسئله را مطرح می کنم، حتی اگر در یک مسئله حرف ما را هم نپذیرند قهر نمی کنم و نمی گویم چرا حرف ما را گوش نکردند.
وی یادآور شد: این احترامی که همه ما داریم از انقلاب اسلامی است، اگر کسی کاری هم کرده باید بگوید خدا خواسته و اوست که مسبب امور است، وگرنه اگر به اقدامات خود تکیه کنیم راه امام خمینی(ره) را نرفته ایم.
پایان پیام/
نظر شما