انتقال آب از ارس؛ راه حل کمبود آب های زیر زمینی مرند

مدیر جهادکشاورزی مرند، تاکنون ۱۳ متر از سطح آب سفره‌های زیرزمینی در این شهرستان کاهش یافته و تنها راه‌حل مناسب و کارشناسی این مشکل، انتقال آب از رودخانه ارس به منطقه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، جلال رحیم‌زاده، مدیر جهاد کشاورزی مرند، امروز (29 بهمن ) در جمع خبرنگاران خبرگزاری ها، گفت: کمبود آب از عوامل محدود کننده توسعه کشاورزی این شهرستان بوده و به دلیل افت سطح آب‌های زیرزمینی و افزایش هزینه استحصال آب از 700 حلقه چاه عمیق، هر روز شاهد جایگزینی چاه به چاه دربخش کشاورزی بوده و تنها انتقال آب از رود ارس به این شهرستان خواهد توانست مشکلات توسعه بخش کشاورزی را مرتفع سازد.

 

وی با بیان اینکه مجوزهای قانونی انتقال آب توسط وزارت نیرو صادر شده و برای اجرای این طرح ملی، حضور یک بنگاه اقتصادی قدرتمند در منطقه لازم است، گفت: با توجه به اینکه این طرح در ظرف سه سال، امکان بازگشت سرمایه را امکان‌پذیر می‌کند، قادر خواهد بود در صورت اجرا، تحول بزرگی در حوزه کشاورزی منطقه ایجاد کند.

رحیم‌زاده با اشاره به اینکه مرند با دارا بودن بیش از 50 هزار هکتار اراضی کشاورزی مستعد و تولید سالانه 400 هزار تن انواع محصولات کشاورزی یکی از قطب‌های کشاورزی استان بوده است، افزود: کمبود آب کشاورزی و پایین آمدن آب سفره‌های زیرزمینی یکی از مشکلات عمده توسعه بخش کشاورزی در این شهرستان بوده و تلاش بر این است با حمایت‌های سازمان جهادکشاورزی استان، گسترش سطوح آبیاری تحت فشار در کنار مهار آب‌های سطحی و توزیع مناسب آب در پایاب سدها، بخش قابل توجهی از این معضل در میان مدت مرتفع شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند تاکید کرد: اگر مشکل آب کشاورزی اراضی قابل کشت، به خصوص در بخش یکانات این شهرستان از طریق انتقال و پمپاژ آب رودخانه ارس حل شود، برای 46 هزار نفر امکان اشتغال مولد در بخش کشاورزی فراهم شده و این امر در رشد و توسعه اقتصاد کشاورزی شهرستان تاثیر به سزایی را از خود به جای خواهد گذاشت.

 

وی گفت: به دلیل کمبود آب و استفاده بهره‌برداران از آب چاه‌های کشاورزی، تاکنون 13 متر از سطح آب سفره‌های زیر زمینی در این شهرستان کاهش یافته و در صورت ادامه چنین روندی، افت شدید کیفیت آب‌های استحصالی امری اجتناب ناپذیر خواهد بود، تنها راه حل مناسب و کارشناسی این مشکل، انتقال آب از رودخانه ارس به منطقه است.

رحیم‌زاده، اصلاح و نوسازی باغات درجه 2 و سه در سطح یک هزار هکتار، اصلاح کانال‌های سنتی و لوله‌گذاری پایاب چاه‌های کشاورزی حدود 500 کیلومتر و توسعه آبخیزداری و آبیاری تحت فشار را از اهم برنامه‌های این مدیریت در توسعه بخش کشاورزی این شهرستان عنوان کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 229304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha