خبرگزاری شبستان // همدان
بقعه امامزاده محسن، بر فراز تپه ای در دامنه شمالی کوهستان الوند و در انتهای دره سرسبز و مصفای برفجین قرار گرفته و به همین دلیل به امامزاده کوه نیز شهرت یافته است.
موقعیت جغرافیایی امامزاده محسن(ع)
فاصله امامزاده کوه تا شهر همدان، حدود 15 کیلومتر است، که مسیر ان از شهر مریانج و روستای سولان، توئین، موئین وفرجین می گذرد، منطقه جغرافیایی امام زاده، به لحاظ دارا بودن آب و هوای مطبوع و دره های مصفا، علاوه بر جذابیت زیارتی از جنبه سیاحتی و تفریجگاهی نیز، برخوردار است.
مقبره امامزاده محسن(ع)
در روی مقبره امامزاده محسن، اثری از سنگ قبر مشاهده نمی شود، اما در حاشیه صندوقی چوبی، هویت امامزاده به نام: محسن بن علی النقی بن الحسین بن زید بن الحسن المجتبی (ع) و تاریخ ساخت صندوق به سال 935 هجری نوشته شده و با تکرار صلوات تزئین شده است.
بنای بقعه امامزاده محسن(ع)
تاریخ ساخت بنای بقعه، بر اساس شناسنامه آن، قرن هفتم هجری است، که به دوره ایلخانیان می رسد. این بنا تا کنون چند بار مرمت شده و شباهت زیادی به بنای "هفتاد و دو تن" در ساروق اراک دارد و به شماره 824 مورخه 5/10/47 در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.
شبستان های امامزاده محسن(ع)
ساختمان مرکزی امام زاده مشتمل بردو حرم پیوسته با دو گنبد دو پوشه است، پلان داخلی مقبره از دو شبستان تشکیل شده، شبستان اول محلدفن سه تن از صحابه حضرت امیر(ع) و شبستان دوم نیز مدفن امامزاده محسن (س) است.
حجت الاسلام محمد صالحی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: یکی از جاذبه های گردشگری، سیاحتی و زیارتی همدان امامزاده محسن(ع) است که هرساله در فصل تاستان گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
وی افزود: استان همدان علاوه بر داشتن مکان های مذهبی، به لحاظ تاریخی نیز در کشور مطرح است و در حوزه گردشگری تاریخی و مذهبی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
وی تصریح کرد: 250 مورد امامزاده و اماکن مذهبی در سطح استان همدان وجود دارد که قسمت عمده آنها جزو اماکن تاریخی هستند و در گردشگری مذهبی نقش عمدهای ایفا میکنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان اظهار داشت: منطقه جغرافیایی امام زاده، به لحاظ دارا بودن آب و هوای مطبوع و دره های مصفا، علاوه بر جذابیت زیارتی از جنبه سیاحتی و تفریجگاهی نیز، برخوردار می باشد.
حجت الاسلام صالحی با اشاره به بقعه ای در کنار بقعه امامزاده محسن(ع) همدان نیز گفت: این بقعه، مدفن یکی از اصحاب حضرت علی(ع) به نام ابودجانه انصاری نیز هست و قدمت آن به قرن هشتم (ه.ق) برمی گردد.
وی با بیان اینکه تبلیغات، سهم مؤثری در توسعه صنعت گردشگری مذهبی دارد، تأکید کرد: امروزه نقش تبلیغات در فرآیند توسعه هر فعالیتی بر همه واضح است و اگر صنعت گردشگری مذهبی در محیط مناسبی تبلیغ شود، بطور قطع شرایط توسعه آن فراهم میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: مسئولان با نگاهی به جاذبههای تاریخی و مذهبی عزمشان را برای توسعه و گسترش این شاخه از گردشگری جزم کنند.
پایان پیام/
نظر شما