کانونی که در بدو تاسیس، نمونه شد

تمامی فعالیت های کانون تخصصی ابرار با استانداردها و شیوه های آموزشی مشخص انجام می شود و شورای تخصصی آموزش مسئولیت ارزیابی این برنامه ها را برعهده دارد.

خبرگزاری شبستان: تأثیر کانون‌های تخصصی به معنای بلوغ کانون‌های مساجد است و آمادگی برای ورود جدی‌تر در عرصه مدیریت فرهنگی جامعه که می تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی کارشناسانه در رشته‌های گوناگون فرهنگی و هنری، نیروهای متخصص و متعهد مورد نیاز بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر را تربیت کند. کانون تخصصی ابرار در جوار مسجد حمزه سیدالشهداء، یکی از این کانون هاست که همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، در دوم خرداد سال 86، با تلاش هیات امناء، امام جماعت و تعدادی از جوانان و نوجوانان فعال و پرشور مسجد فعالیت خود را آغاز کرد و در اولین سال فعالیت خود به عنوان کانون نمونه استان تهران انتخاب شد. 

 

این کانون که به ارائه خدمات آموزشی مختلف و تخصصی در کنار فعالیت های عمومی خود می پردازد با مدیریت عباس جبلی ضمن اشاره به این که کانون ابرار ،طرح های قرآنی 1442 به صورت کشوری و 1443 و 1444 را به نحو احسن در سطح استان تهران برگزار کرده است از دوره های آموزشی مختلف شهری و استانی و همچنین واحدها و بخش های مختلف کانون می گوید. شورای تخصصی آموزش یکی از بخش های مهم این کانون است که در آن مسئولان فرهنگی مسجد، برنامه‏های جاری آموزش و دوره‏های مختلف و نحوه اجرای آن را مورد ارزیابی قرار می دهند و به تبادل نظر می پردازند.

 

واحد جلسات هفتگی شورای نوجوانان، یکی از گزینه های دیگر کانون است که جبلی ذرباره آن می گوید: در این جلسات هفتگی که جمعه‏ها با حضور نوجوانان و جوانان فعال در محل کانون برگزار می‏ شود مباحث متنوع اعتقادی، اخلاقی، علمی و فرهنگی مورد بحث قرار می‏گیرد.

 

مسئول کانون تخصصی ابرار با بیان این که در راستای ایجاد آمادگی برای حضور در امتحانات نیز از سوی کانون اقداماتی صورت می گیرد توضیح می دهد: برای پیشبرد اهداف آموزشی کانون، کلاس های آمادگی تحصیلی ویژه امتحانات کلیه پایه های تحصیلی توسط اساتید مجرب برگزار و دوره هایی نیز به صورت منظم برای رفع اشکال برپا می شود. همچنین کلاس‏های مختلفی از جمله زبان انگلیسی، کلاس‏های تقویتی، دوره‏های متنوع قرآنی، نقاشی، خطاطی و دوره رایگان امداد و نجات و رایانه در تمامی طول سال و برای تمامی سنین برگزار می‏شود.

 

صحیفه ابرار؛ نشریه ای که 5 سال مستمر چاپ می شود

جبلی چاپ نشریه «صحیفه ابرار» را نتیجه تلاش های پی در پی کسانی می داند که علی رغم مشکلات فراوان مالی در راه انتشار این ماهنامه، توانسته اند  پنج سال پی در پی نشریه را در اختیار علاقمندانش قرار دهند. وی می گوید: واحد چاپ نشریات در کانون فرهنگی هنری ابرار، پس از هماهنگی با اعضای هیأت تحریریه نسبت به برگزاری جلسه هیأت اقدام کرده و پس از آن مصوبات جلسه توسط دبیر پیگیری و پس از ویراستاری و طراحی آماده چاپ می شود.

 

به گفته جبلی، این کانون در جهت ارائه و تسهیل دسترسی به مجلات مفید، با اشتراک بیش از 10 عنوان مجله در موضوعات مختلف از جمله خانواده، جوانان، علمی، دفاع مقدس و ... قفسه‏ای را در محیط کانون مهیا کرده که علاقمندان می‏توانند به صورت رایگان در ساعات کاری کانون از آن مجلات استفاده کنند. وی اشاره می کند: کمک به رشد دانش‏آموز، رشد جوان، همشهری جوان، خانواده، خانواده سبز (آشپزی)، یاران امین، پرسمان، پنجره، شبکه هنر، موفقیت، رشد نوجوان، امان (تخصصی مهدویت)، امتداد (تخصصی دفاع مقدس)، راه موفقیت، روزهای زندگی از عناوین این مجلات است.

 

به گفته جبلی، کتابخانه کانون ابرار نیز با دربرداشتن بیش از 3000 جلد کتاب برای علاقه‏مندان تقریباً نیازهای مراجعه کنندگان را فراهم می کند. او می گوید که تمامی کتب موجود در این کتابخانه، توسط نرم‏افزارهای ویژه کتابداری شماره‏گذاری شده و در دسترس اعضای کتابخانه قرار گرفته است. 

 

مدیر کانون ابرار سپس به وجود خانه فرهنگ دیجیتال در این مکان اشاره و اظهار می کند: در این بخش، اعضای کانون می‏توانند از نرم‏افزارهای مختلف مانند نرم افزارهای آموزشی، تاریخی، ادبی و غیره استفاده کنند و از اینترنت پرسرعت پاک و امورات اینترنتی و رایانه‏ای به نحو مقتضی بهره‏مند شوند. جبلی معتقد است که این واحد یکی از بخش‏های کوچک شبکه ملی فرهنگ به حساب می‏آید و از اولین مراکزی است که در سال 88 به صورت داوطلبانه و پایلوت شروع به کار کرد. استفاده رایگان اعضای کانون از نرم‏افزارها و محصولات سمعی و بصری بانک سی دی کانون ابرار و امانت گرفتن آن ها نیز یکی دیگر از اقدامات این کانون برای گسترده کردن فعالیت های آموزشی شان است که جبلی به آن اشاره می کند.

 

کار رایگان، خلاف کار فرهنگی است!

مشکلات مالی فراوان برای فراهم کردن امکانات مورد نیاز کانون ابرار، مشکل مهمی است که جبلی در مورد آن می گوید: ما وقتی به مساجد می رسیم انتظار خدمات رایگان داریم! در حالی که در این کانون برای برگزاری کلاس ها زحمات بسیاری کشیده شده است و تقریباً برای شرکت در تمامی کلاس ها شهریه دریافت می شود. 

 

وی با تاکید بر این که ارائه خدمات رایگان به شرکت کنندگان، کوشش و انگیزه را در این افراد تضعیف می کند اظهار می کند: همت و انگیزه در تمامی اعضای فعال کانون موج می زند؛ اما وقتی پای مسائل مالی به میان می آید رغبت ها به هدر می رود. 

 

جبلی در پایان می گوید: کانون تخصصی ابرار واقع در میدان شمشیری، خیابان شهید قدرت پاکی، نبش کوچه شهید موسوی و در جوار مسجد حمزه سیدالشهداء آماده حضور و شرکت علاقمندانی ست که می خواهند در سایه مسجد و آرامش حاکم بر آن، از توانمندی ها و برنامه‌ریزی های مدیریت اجرایی دوره‌های آموزشی کانون‌ها بهره مند شوند.

پایان پیام/


 

کد خبر 229507

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha