عصمت پناهیان، استاد حوزه پیرامون اهمیت جایگاه خانواده در اسلام به خبرنگار شبستان گفت: خداوند در سوره نور مسیر کمال یک انسان را مشخص کرده است. در حقیقت این سوره از قرآن مسیر کمال یک انسان مسلمان را از خانواده تا جامعه نشان میدهد، حرمت زن، حریم خانواده، جامعه واحد سه محور اصلی و مورد تأکید در این سوره است.
این استاد حوزه با بیان اینکه زنان در جامعه اسلامی شأن و جایگاه خود را دارند و دیگران نیز به این جایگاه احترام میگذارند، تصریح کرد: در این جامعه خانوادههایی تشکیل میشود که در آن انسانهایی پرورش مییابد که در هیچ شرایطی معنای حقیقی انسان را از دست نمیدهند و حاصل این اجتماع جامعهای است که همه با یک هدف مسیر تعالی را طی میکنند و در نتیجه به مدینه فاضله می رسند.
وی با بیان اینکه سلامت اصلی و در حد کمال خانواده توسط بانوان تأمین میشود،اظهار کرد: در جامعهای که ناهنجاریهای روحی و روانی افزایش یابد، باید ریشه آن را در خانوادهها جستجو کرد چون نتوانستند امنیت لازم را برای تربیت فرزندان تأمین کنند.
این استاد حوزه اولین و مهمترین مسئله در رشد و تربیت فرزندان را امنیت دانست و افزود:افرادی که حاصل خانوادههای ناامن هستند رفتارهای ناهنجار در سطح جامعه از خود بروز می دهند.
پناهیان مهمترین راه تحکیم خانواده را شکلگیری ازدواجهای موفق در جامعه خواند و خاطرنشان کرد: ازدواجهایی که با احساس شکل میگیرند بیشتر بر مبنای امور ظاهری ایجاد شده،در حالیکه مهمترین مسئله در شکلگیری ازدواج موفق برای تحکیم یک خانواده مستحکم عقلانیت و تفکر است.
این استاد حوزه اظهار کرد: همکفو بودن، همسطح بودن زن و مرد از نظر علمی، فرهنگی و اقتصادی از جمله مهمترین عوامل تشکیل خانواده مستحکم است. تعصب و پیوند میان زوجین اگر بر مبنای عقلانیت باشد بنیان خانواده مستحکم شکل میگیرد.
پناهیان در ادامه با بیان این مطلب که اسلام در مسئله پیوند و تعصب میان زن و مرد نیز بر عقلانیت تأکید دارد، یادآور شد:همچنین در استفاده از منابع وحیانی نیز بر عقلانیت تأکید شده است.
وی اذعان کرد: جوانان را باید قبل از ازدواج به سمت آگاهی برای انتخاب افرادی سوق داد که یکدیگر را به شکل عقلانی و فکری همراهی کنند. اغلب کودکانی که در خانوادهها مستحکم رشد یافتهاند خود نیز میتوانند خانوادهای مستحکم را شکل دهند و فرزندانی متعهد را به جامعه تحویل دهند.
پایان پیام/
نظر شما