مبارزه با هجمه فرهنگی باید با پیوند فرهنگ واقتصاد صورت گیرد

محمد سرشاردرمراسم اختتامیه جایزه ادب و هدایت،گفت:هجمه امروزدشمن شکل فرهنگی واقتصادی به خود گرفته و مبارزه با آن هم باید با پیوند فرهنگ و اقتصاد صورت گیرد.

به گزارش خبرنگارشبستان ،آئین اختتامیه نخستین جایزه «ادب و هدایت» شب گذشته، اول اسفند ماه، با حضور محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی، محمد سرشار رئیس حوزه هنری استان تهران و جمعی از شخصیت‌های فرهنگی در تالار سوره حوز هنری برگزار شد.


در ابتدای این مراسم محمد سرشار رییس حوزه هنری تهران، گفت: هجمه امروز دشمن شکل فرهنگی و اقتصادی به خود گرفته و مبارزه با آن هم باید با پیوند فرهنگ و اقتصاد صورت گیرد.


وی افزود: امروز هجمه‌ها صورت دیگری به خود گرفته و دشمن با تهاجم فرهنگی و اقتصادی در پی ضربه زدن به کشور است. افزایش غیر طبیعی شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای حاکی از آن است از هجمه‌های دشمن کاسته نشده، بلکه این حمله‌ها با ابزارهای جدید و متفاوت شدت بیشتری یافته است. در دوران اخیر هم که آنها هجمه اقتصادی خود را علیه جمهوری اسلامی آغاز کرده‌اند.


وی اظهار کرد: در همین راستا عده‌ای از فعالان فرهنگی و اقتصادی کشور به این نتیجه رسیدند که بهترین راه برای تقابل با دشمنان، برقراری پیوند بین دو حوزه فرهنگی و اقتصادی است؛ این پیوند در برگزاری جایزه هنری «ادب و هدایت» اتفاق افتاده است.


رئیس حوزه هنری استان تهران سپس خاطر نشان کرد: نخستین جایزه هنری «ادب و هدایت» با مشارکت حوزه هنری تهران، اتاق بازرگانی کشور و جامعه نیکوکاری ابرار با هدف جمع‌آوری آثار هنری و فرهنگی با موضوع امام هادی(ع) برگزار شده است.


وی یادآور شد: چندی پیش فرد بی‌خردی با سودجویی از ناآگاهی و غفلت ما از اهل بیت(ع) سوء استفاده کرده و با اهانت به امام هادی(ع) سنگی پرتاب کرد که همین اقدم سبب خیر شد و ما را به برگزاری این جایزه هنری ترغیب کرد.

 

سرشار در ادامه به ارایه آمار و ارقام این جشنواره پرداخت و اضافه کرد: در این دوره جمعاً 917 اثر به دبیرخانه این جایزه ارسال شد که از این تعداد 743 اثر در بخش شعر و ترانه، 61 اثر در بخش متن ادبی، 17 اثر در بخش نمایشنامه، 23 طرح فیلمنامه و 73 داستان کوتاه دریافت شد.


وی ادامه داد: پس از داوری‌های انجام شده، 125 اثر به مرحله نهایی راه یافتند که از این تعداد 94 شعر، چهار متن ادبی، پنج نمایشنامه، پنج فیلمنامه و 17 داستان کوتاه آثار نهایی را تشکیل می‌دادند.


رییس حوزه هنری تهران از انتشار آثار برتر این جایزه هنری خبر داد و اظهار کرد:امیدواریم این آثار فرهنگی و هنری به زودی جایگاه شایسته خود را در بازار فرهنگی کشور پیدا کنند. با توجه به جریان مستمر تولیدات مربوط به امام هادی(ع) که با برگزاری این دوره از جایزه «ادب و هدایت» صورت گرفته، امشب شاهد یک اختتامیه نیستیم، بلکه ارادت به این امام معصوم(ع) همچنان توسط هنرمندان کشورمان ادامه دارد.


درادامه این مراسم علی موسوی گرمارودی شاعر آیینی انقلاب شعری را که پس از اهانت به ساحت مقدس امام هادی(ع) سروده بود و به گفته خود  این سروده متضمن خشم و خروش او نسبت به این هتک حرمت بود را برای حاضران خواند.


جایزه ادب و هدایت در پاسخ به یک حرکت غیر فرهنگی و هنری است
سپس محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ، گفت:اگر در بحران‌ها، اهالی فرهنگ واکنش مناسبی نشان دهند، دیگر نیاز نیست اهل سیاست برای حل بحران راه حل سیاسی در پیش بگیرند.


وی با اشاره به هتک حرمت نسبت به ساحت مقدس امام هادی(ع)گفت:رویداد فرهنگی و هنری گسترده جایزه ادب و هدایت در پاسخ به یک حرکت غیر فرهنگی و هنری است.در واقع یک حرکت غیر فرهنگی یک موج آفرینش فرهنگی عظیم را در کشور شکل داده است که امیدوارم تداوم پیدا کند.

 

نهاوندیان تصریح کرد: خوشبختانه یک اساعه ادب گستاخانه به ساحت امام هادی(ع) سبب شد جمعی از اهالی ادب وظیفه خود را در پیشگاه آموزگار بزرگ ادب و اختیارمندی انسان انجام دهند. در حقیقت هر جمع هوشیاری باید از میانه چالش فرصت‌های تازه بیافریند و از هر تاریکی راهی به سوی روشنایی و دعوت به خورشید بجوید.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به فصل مربوط به امام هادی (ع) در کتاب «تحفة العقول» افزود: یکی از مفصل‌ترین و غنی‌ترین بیانات که در بحث اختیارمندی انسان داریم از امام هادی(ع ) است که ایشان بیانات گهرباری در این زمینه دارند.

 

وی در ادامه با تأکید بردفاع از شخصیت آزاده‌ای چون امام هادی(ع) گفت: ما باید حساس باشیم و ببینیم در دفاع از ایشان چگونه واکنش نشان می‌دهیم. شاید واکنش ما جزئی از برنامه‌ریزی کنش خود دشمن محاسبه شود. نباید واکنش‌هایی نشاد داد که بهانه را به دست بدخواهان و دشمنان آزادی می‌دهد.

 

نهاوندیان با بیان اینکه نشان دادن واکنش نامناسب به اقدامات غیرفرهنگی ممکن است تصویر غلطی از تشیع ارائه دهد، گفت: دشمنان می‌خواهند ما را فاقد استدلال و قدرت دفاع از اعتقاداتمان بخوانند. دانشمندان ما نباید گمان کنند که این وظیفه چند نفر معدودی است که وظیفه شغلی دینی دارند. حراست از این دین به عهده همه ماست. خدمت به دین خدا شغل نیست بلکه وظیفه هر انسان آزاده است.

 

رییس اتاق بازرگانی با تأکید بر اهمیت تقدم واکنش اهل فرهنگ بر اهل سیاست نیز اضافه کرد: اگر فرهنگ‌دوستان واکنش مناسبی به چنین اقدامات غیرفرهنگی نشان دهند، دیگر نیازی به واکنش‌ها و مداخله‌های اهل سیاست نخواهد بود.


وی در پایان گفت: آرزوی من این است که پیوند وثیقی بین اهالی فرهنگ و اهالی اقتصاد اضافه ایجاد شود؛ پیوندی که بر اساس یک معرفت متعالی دینی در جامعه شکل گرفته باشد. اگر بتوانیم اهل فرهنگ را به اهل اقتصاد نزدیک کنیم، خیلی از مشکلات اجتماعی‌مان هم حل می شود.

 

 گفتنی  است مراسم اختتامییه جایزه ادب و هدایت شب گذشته در تالار سوره حوزه هنری به کار خود پایان داد.
پایان پیام/
 

کد خبر 230321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha