به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی امروز(3بهمن) در پانزدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی که با موضوع" تمدن نوین اسلامی" که در تالار قدس مجتمع عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد اظهار داشت: انقلاب اسلامی در واقع باز گشت به تمدن جدید با رویکردی جدید بود و دارای یک نگاه غنی تمدنی است.
وی با بیان این که اسلامی بودن و پاسخ گویی به نیاز های امروز بشری از مهمترین ویژگی های تمدن اسلامی ماست خاطرنشان کرد: باید در همین راستا ، حوزه علمیه به دنبال ایجاد یک نظام زیست جهانی ناظر بر انسان و حیاط بشری باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی بیان داشت: درست است که از پنج دهه قبل شاهد ایجاد جوانههای نخستین بیداری تمدنی در جهان اسلام هستیم، اما در بازسازی یک تمدن باید سال های سال به تلاش مستمر پرداخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که نباید از این حقیقت غافل شد که این بیداری تمدنی دشمنانی سرسختی را در مقابل خود دارد عنوان کرد: عقلانیت و منطق، افزایش سطح نگاه جامعه با سوق دادن افراد به سمت منابع معرفتی و ارائه اندیشه جامع و فراگیر که بتواند تعیین کننده خطوط حرکت باشد، از جمله الزاماتی هستند که باید برای توفیق در عرصه بیداری تمدنی محقق و متجلی شوند.
وی ابراز داشت: شناخت رقیبان این عرصه، ظرفیت درونی یک جامعه و امت، ظرفیت اعتماد به نفس، عزم و اراده فراگیر و اجتماعی و ثبات حضور حوزه در عرصه های مختلف از دیگر الزامات توفیق در بیداری تمدنی است.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: توان جذب و دفع درست، قدرت نفوذ و بازسازی در حوزه های بشری، نگاه فراملیتی و فرامذهبی و نگاه کلان امتی نیز از دیگر لوازم موفقیت بیداری تمدنی است و مقام معظم رهبری با نگاه تمدنی که در اندیشه های ایشان موج می زند همواره مشوق و حامی اینگونه حرکت ها بوده اند.
حوزه علمیه در ساخت تمدن نوین اسلامی نقش مهمی دارد
رییس جامعه المصطفی العالمیه گفت: حوزه پایگاه تولید اندیشه دینی است و درعرصه بیداری تمدنی و ساخت تمدن نوین اسلامی نقش بسیار مهمی دارد.
وی بیان داشت: فلسفه از مهمترین ابزاری است که حوزه علمیه در راستای ساخت تمدن نوین اسلامی باید از آن بهره بگیرد و در غیر این صورت با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری اگر بزرگان حوزه فلسفه را کنار بگذارند، دیگران به دلیل اهمیّتی که علم دارد آن را در دست می گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تصریح کرد: کار فلسفه استخراج نظام توصیفی دینی و عرضه آن به جهان امروز است که در این زمینه باید از ظرفیت های فلسفه های مضاف به بهترین شکل بهره برد و اختلافات را در این زمینه به حداقل رساند.
وی با بیان این که فقه عامل و پیش نیاز اصلی حوزه در عرصه شکوفایی تمدن نوین اسلامی است خاطرنشان کرد: فقه ساختمانی رفیع در اندیشه دینی و به طور قطع دارای ظرفیت تمدنی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که در فقه ما خلاء هایی در زمینه بیداری تمدنی وجود دارد که نباید از آن ها غافل بود عنوان کرد: از جمله این خلاء ها می توان به ابداع عرصه های نو در فقه و نظام سازی بر پایه فقه و گسترش رویکرد تمدنی به فقه اشاره نمود.
پایان پیام/
نظر شما