روستای گردشگری کریک، قدیمی ‌ترین روستای دنا با قدمتی 2 هزار ساله

مدیرکل امور روستایی کهگیلویه وبویراحمد، روستای گردشگری کریک را از قدیمی ‌ترین روستاهای دنا دانست و افزود: باتوجه به بافت 2هزار ساله روستا، ساماندهی و خدمات ‌رسانی به آن با حساسیت ویژه ‌ای پیگیری می ‌شود.

ابراهیم جعفری، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان علاوه بر داشتن آب و هوای مناسب، جاذبه ‌های مهم و تاریخی گردشگری زیبایی به ویژه در مناطق روستایی دارد، به خبرنگار شبستان گفت: روستای کریک از توابع شهرستان دنا یکی از این مناطق می باشد که طرح ساماندهی آن با جدیت و حساسیت در دست اقدام است.

جعفری، ساماندهی و بازسازی روستاهای هدف گردشگری را از جمله راهکارهای مناسب در راستای توسعه صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد و افزود: برای حفظ و توسعه و استفاده بهینه از ظرفیت‌ های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد طرح‌ های خوبی در دست اجرا است.

وی با اشاره به خدمات ‌رسانی و بازسازی روستای کریک از توابع شهرستان دنا به عنوان روستای هدف و نمونه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: روستای کریک یکی از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد است که دارای بافت باارزش تاریخی و گردشگری است.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: آب و هوای این روستا در فصل ‌های بهار، تابستان و پائیز ملایم و مطبوع و در زمستان سرد و خشک است.

وی خاطرنشان کرد: رودخانه روستای کریک از میان روستا عبور کرده و بر طراوت و شادابی فضای روستایی افزوده است.

جعفری با اشاره به وجود چهار امامزاده در این روستا، عنوان داشت: با هماهنگی‌ های به عمل آمده مقرر شد که ادارات و نهادهای کهگیلویه و بویراحمد خدمات و امکانات را به این روستا ببرند به نحوی که به بافت روستا آسیب نرسد.

وی با بیان اینکه روستای کریک از قدیمی ‌ترین روستاهای دنا به شمار می ‌رود، یادآور شد: در این روستا بافت 2 هزار ساله وجود دارد و ساماندهی و خدمات ‌رسانی به این روستا با حساسیت ویژه ‌ای پیگیری می ‌شود.

این مقام مسئول در استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برگزاری جلسات هماهنگی با دستگاه‌ های خدمات ‌رسان کهگیلویه و بویراحمد، شرکت آب منطقه‌ ای، میراث فرهنگی و گردشگری و اداره اوقاف، یادآور شد: ادارات و نهادهای مرتبط با توسعه روستای کریک باید خدمات ‌رسانی به این روستا را با دقت انجام دهند تا صدمه ‌ای به بافت سنتی روستا وارد نشود.

جعفری از مدیران دستگاه‌ های خدمات ‌رسان خواست با توجه به ظرافت بافت سنتی روستای کریک از به کارگیری ماشین ‌آلات سنگین در این روستا تا جای ممکن خودداری کنند.

وی یادآور شد: منطقه مقصد، هدف و نمونه گردشگری محدوده ‌ای بوده که در این محدوده یک یا چند و یا مجموعه ‌ای از جاذبه‌ های تاریخی، طبیعی و فرهنگی وجود دارد که وجود آنها انگیزه ‌ای برای سفر و اقامت گردشگران است.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: در طرح ساماندهی روستاهای هدف گردشگری با شناسایی و ارتقای فضاهای باارزش روستایی توسعه کالبدی فضای روستا از طریق حفاظت و احیای ارزش ‌های فرهنگی، تاریخی و معماری آن به شیوه ‌های نوین، مناسب و بهینه پیگیری می ‌شود.

جعفری با اشاره به اهداف تهیه و اجرای طرح ساماندهی روستاهای هدف گردشگری، بیان داشت: حفاظت، احیا و مرمت بافت و کالبد باارزش در رابطه با سکونت و تولید و نیز حفاظت و احیای بافت ‌های باارزش فرهنگی، تاریخی و کالبدی و فضاهای معماری و منظر روستا و معرفی آن از جمله اهداف این طرح است.

وی ادامه داد: طرح ساماندهی و احیای بافت ‌های روستاهای هدف گردشگری به منظور معرفی ارزش ‌های تاریخی و معماری و گردشگری روستا در سطح ملی و فراملی و به ویژه در زمینه توسعه گردشگری، ارتقای کمی و کیفی عرصه ‌های زیست و تولید روستایی و فراهم کردن زمینه توسعه و عمران روستا با توجه به امکانات و محدودیت ‌های موجود پیگیری و اجرا می ‌شود.

وی ارائه پروژه ‌ها و طرح‌ های تحقیقاتی در راستای توسعه و صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را موثر و لازم عنوان کرد و از دانشگاه ‌ها و مراکز تحقیقاتی خواست تا طرح ‌های پیشنهادی خود در راستای احیای بافت ‌های سنتی، حفظ و بازسازی معماری و فضای کالبدی و ساماندهی فضای روستایی کریک را به دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ارائه دهند.

گفتنی است، روستای کریک از توابع بخش مرکزی دنا و در 15 کیلومتری جنوب غربی سی ‌سخت و 25 کیلومتری یاسوج قرار دارد که بر اساس سرشماری سال 85 دارای 195 خانوار با جمعیتی افزون بر 790 نفر است و در حال حاضر دارای امکاناتی از قبیل آب و برق بوده و عملیات گازرسانی به این روستا نیز در دست اقدام و اجرا است.

پایان پیام/

کد خبر 231842

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha