علیرضا کریمی از نخبگان جوان فرهنگی است که از دل مسجد برخاسته

علیرضا کریمی از نخبگان جوان فرهنگی است که از دل مسجد برخاسته است، مدیر مسئول کانون مسجد "شهید حاج احمد کافی" است و کتابی با عنوان"کافی، شهید نیمه شعبان" را به رشته تحریر درآوده است.

خبرگزاری شبستان-یزد

 

خیلی ساده و بی تکلف است، معمولا عینکی بر چشم و لبخندی بر چهره دارد، کم حرف می زند، بیشتر عادت به نوشتن دارد، تا کنون سه کتاب و چندین تالیف دیگر داشته است، دغدغه دین دارد و بیشتر هم در همین حوزه می نویسد، از نوجوانی به سیره و زندگی مرحوم کافی علاقه مند می شود و پس از 2 سال مطالعه با هزینه شخصی خود کتاب "کافی، شهید نیمه شعبان" را چاپ می کند، پس از آن نیز در کتاب "دانشوران یزد" زندگی 30 عالم و مجتهد طراز اول یزد را با نثری زیبا به تصویر می کشد، در این اواخر هم کتاب "فقه عاشورا" را منتشر کرده است.


هنوز وارد دهه چهارم زندگی خود نشده کوله باری از تجربه دارد، صحبت کردن با او تو را خسته نمی کند، منتقد است و برای انتقادات خود راهکارهای در چنته دارد.

 

متن زیر حاصل گفت وگو با این نخبه فرهنگی است.


خودتان را معرفی کنید؟
علیرضا کریمی متولد 1361 در یزد هستم، مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری شهید حاج شیخ احمد کافی (مسجد انبیاء امامشهر) می باشم و چند سالیست در زمینه امور فرهنگی و مذهبی به ویژه در حوزه تالیف و نشر کتب مذهبی فعالیت می نمایم.

حدود 10 سال است که در صندوق قرض الحسنه حضرت بقیه الله الاعظم (عج) مشغول به فعالیت می باشم و اکنون به عنوان مدیر عامل صندوق مذکور مشغول خدمت هستم، علاوه بر تحصیلات دانشگاهی نیز اکنون به صورت طلبه غیر رسمی به تحصیلات علوم دینی مشغول هستم.


مختصری در خصوص فعالیت های فرهنگی خود توضیح دهید؟
در دوران تحصیل در مدارس و دانشگاه با واحد مختلف فرهنگی و مذهبی دانشگاه از قبیل بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشگاه و نهاد مقام معظم رهبری ارتباط و فعالیت مستمر داشته و در زمینه تهیه بروشورهای فرهنگی و مذهبی و همچنین سمعی و بصری فعالیت هایی نمودم.


از دوران نوجوانی با حضور در نماز جماعت مسجد محله با مسائل فرهنگی و مذهبی انس گرفته و کم کم امور فرهنگی مسجد به دوش بنده گذاشته شد و سپس با ساماندهی فعالیت های فرهنگی هنری مساجد توسط کانون های فرهنگی مساجد، مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری شهید حاج شیخ احمد کافی(مسجدانبیاء) انتخاب شدم.

چرا نام "شهید کافی" را برای کانون فرهنگی هنری انتخاب کردید؟
از دوران نوجوانی مانند بسیاری از مردم به نوارهای سخنرانی مرحوم کافی یزدی (کافی خراسانی) علاقه زیادی داشتم و به آنها گوش می دادم، از نفوذ کلام و اخلاص وی متعجب و از مظلومیت ایشان ناراحت بودم لذا انگیزه ای در بنده ایجاد شد تا به انجام تحقیقاتی پیرامون این شخصیت کم نظیر و چاپ کتابی در این زمینه بپردازم، از حدود 180 نوار سخنرانی وی استفاده وافری بردم، جمع آوری و دسته بندی مطالب حدود دو سال به طول انجامید و مدتی پیگیر دریافت مجوز چاپ و نشر بودم و حدود 4 سال پیش با سرمایه شخصی خود اقدام به چاپ کتاب نمودم و تاکنون در مجموع سه مرتبه تجدید چاپ شده است.


مرحوم کافی در نوار سخنرانی که از وی موجود است، آرزو کرده بود تا هر موقع و هر زمان که مرگ وی فرا رسید اجل آن را به تاخیر بیندازد تا روز جمعه فرا برسد و در روز جمعه از دنیا برود. اتفاقا مرحوم کافی در صبح جمعه مصادف با روز نیمه شعبان که روز تولد حضرت مهدی(عج) بود به شهادت رسید. به همین سبب نام کتاب را هم "کافی شهید نیمه شعبان" انتخاب کردم.


مرجع عالیقدر شیعه مرحوم حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی که بارها خدمت امام زمان (عج) مشرف شده اند، با چشمانی پر از اشک می فرمایند "در تمام عمرم کسی را سراغ ندارم که همانند مرحوم کافی نام امام زمان (عج) را زنده کرده باشد".



 درباره فعالیت های کانون مسجد "شهید کافی" توضیح دهید؟
این مسجد از اوایل دهه 80 تاکنون به فعالیت در محله 52 متری امامشهر (بلوار ولیعصر) مشغول است، مسجد انبیاء در اواسط بلوار ولیعصر(عج) واقع در امامشهر قرار دارد که حدود ده سال از تاسیس آن می گذرد و از جمله مساجد زیبا و فعال در زمینه مسائل فرهنگی و مذهبی می باشد و تابحال نقش بسزایی در ارتقاء امور فرهنگی و مذهبی منطقه امامشهر ایفا نموده است.
 

 این مسجد دارای برنامه و جلسات مذهبی مرتب و فراگیر در سطح محله و منطقه می باشد، فعالیتهای فرهنگی مسجد تحت عنوان کانون فرهنگی هنری شهید حاج شیخ احمد کافی به ثبت رسیده و مدیریت می شود.


برگزاری جلسات جشن و عزاداری به تناسب ایام  برگزاری جلسات قرآن و دعا، راه اندازی کتابخانه، جلسات حلقه صالحین، تهیه و تنظیم جزوات و بروشورهای فرهنگی از عمده فعالیت های این کانون بوده است.

چه پیشنهاداتی برای پویائی بیشتر کانون های مساجد دارید؟
در این چند سال اخیر با ساماندهی فعالیت های فرهنگی توسط کانون های فرهنگی مساجد شاهد رشد و پویایی خوب و قابل توجهی در مساجد بودیم،  هر چند که هنوز نیاز به کارهای بیشتر و بهتری است.


 بنده یکی از مشکلات اصلی در فعالیت های فرهنگی مساجد را کمبود بودجه مالی می دانم که واقعا غیر قابل انکار است.

کانون های فرهنگی هنری مساجد چه جایگاهی در فعالیت های فرهنگی دارند؟
ترویج فرهنگ کتابخوانی با استفاده از راهکارهای مختلف مانند معرفی کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی و خلاصه نویسی آن و اختصاص بخشی از بودجه خود به تهیه کتاب و نشر آن بخش کوچکی از نقش کانون ها در اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی می باشد که مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

 مهمترین مشکل مساجد و کانون های فرهنگی هنری را در چه زمینه ای می دانید؟

کانون های مساجد می توانند به عنوان یک پل ارتباطی مناسب، بسیاری از جوانان خوش استعداد و هنرمند اما بی ادعا را که تابحال عرصه مناسبی برای اظهار حضور و وجود برای ظهور استعدادهای خود نداشته اند، در بین اهالی مسجد شناسایی و به سکوهای پرتاب بزرگتری هدایت کنند.

در خصوص کتاب "کافی، شهید نیمه شعبان" توضیحاتی دادید، درباره سایر تالیفات خود نیز مختصری توضیح دهید؟
یکی دیگر از کتبی که موفق به تالیف آن گردیدم، کتاب"دانشوران یزد" می باشد که به شرح زندگینامه، خاطرات و تصاویر ناب از 30 نفر از علما و مجتهدان طراز اول یزد در دویست سال اخیر پرداخته و اثبات می کند که چهار نفر از اساتید حضرت امام (ره) و چهار نفر از اساتید رهبر معظم انقلاب از شهریزد برخاسته اند که بسی جای افتخار برای یزد و یزدی ها دارد.


بهره گیری از 210 کتاب اعم از کتب قدیمی و خطی و ... و انجام حدود 36 مصاحبه با خانواده و بازماندگان و دیگر نزدیکان علما کمک بسیاری نمود و آن را تبدیل به مجموعه ای بی بدیل کرد. این کتاب تاکنون سه مرتبه تجدید چاپ شده است.


سومین تالیف بنده نیز اخیرا با حمایت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان یزد و سازمان علمی و پژوهشی سپاه استان یزد به چاپ رسید، کتاب "فقه عاشورا" می باشد که به بحث پیرامون احکام عزاداری و مولودی اهل بیت (ع) به ویژه احکام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بصورت پرسش و پاسخ و استفتاء از محضر مبارک و معظم مراجع معظم تقلید زیر نظر و با مقدمه آیت الله حاج سید محمد کاظم مدرسی به چاپ رسید و مورد توجه بسیاری از اصحاب فرهنگ قرار گرفت و اکنون در حال انجام مقدمات برای چاپ دوم آن هستیم.

به نظر شما مهمترین مشکل در حوزه نشر و کتاب چیست؟
کمبود نمایشگاه های بزرگ کتاب نیز از دیگر مشکلات می باشد. بازار فروش کتاب در یزد خیلی کوچک و ناچیز می باشد. نبودن چاپخانه ای که بتواند تمام مراحل چاپ را با کیفیت عالی در یزد انجام دهد از دیگر مشکلات می باشد. تقریبا همه ناشرین یزدی کتاب های خود را در تهران و قم چاپ می کنند که هزینه های سنگین حمل و نقل را به قیمت تمام شده کتاب اضافه می کند.


یکی دیگر از مشکلات نداشتن ابزار مناسب برای معرفی کتاب در نزد مردم می باشد، صدا و سیما به ویژه تلویزیون در اینجا می تواند نقش بسزایی داشته باشد.

 

همچنین پیشنهاد بنده این است که یک انجمنی تحت عنوان انجمن نویسندگان یزدی تشکیل گردد و ماهیانه یا مثلا سه ماه یکبار یا سالانه تشکیل جلسه دهد و به تبادل نظرات بپردازد. همچنین عده ای از نویسندگان و مولفان شاید حدود 30 نفر در یزد هستند که تابحال در مورد یزد اعم از تاریخ یزد، عالمان یزد  معماری یزد و ... کتاب هایی را به زیور طبع و نگارش آراسته اند.


در خصوص صندوق قرض الحسنه حضرت بقیه الله الاعظم (عج) و فعالیت های آن توضیح دهید؟
این صندوق تا کنون به 15 هزار و 500 نفر وام پرداخت کرده است. از بدو تاسیس صندوق به گزینه ازدواج و فرزند بیشتر توجه زیادی داشت و تسهیلات ویژه به آنان پرداخت کرد. مثلا به جوانانی که در سنین زیر 20 و 25 سال و با مهریه 14 سکه اقدام به ازدواج نموده اند به وی وام چندین برابری پرداخت شده است. به خانوارهایی که دارای فرزندان بیشتری بوده اند وام های بیشتر و ویژه پرداخت شده است.

 برنامه آینده شما چیست؟
در حال جمع آوری کتابی تحت عنوان "قصه های قرآنی" می باشم.

کلام پایانی؟
هیچ مکتب و دینی به اندازه اسلام برای علم و عالم ارزش قائل نگردیده است چنانچه خواب عالم را برتر از عبادت عابد برمی شمارد. بزرگترین آیه در قرآن به بحث پیرامون نوشتن و مکتوب کردن پرداخته است. برکتی که خداوند باریتعالی در قلم و نوشتن قرار داده است فراتر و وسیع تر از بقیه امور است. به نظرم اگر ننویسیم دیگران و بیگانگان برای ما می نویسند.


کتاب، مادر همه کارهای فرهنگی است، نقدش کلیدی کتاب بی بدیل و غیر قابل انکار است. بنابر فرموده مقام معظم رهبری " شما از هر طرف که بچرخید، مجبورید به کتاب اهمیت بدهید، کتاب باید جزء لوازم زندگی بشود".

 

پایان پیام/

کد خبر 232853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha