واکاوی نظریه پارادایمی در فلسفه علم

نشست نظریه پارادایمی در فلسفه علم به مناسبت پنجاهمین سالگرد انتشار کتاب ساختار انقلاب‌های علمی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به مناسبت پنجاهمین سال انتشار کتاب "ساختار انقلاب‌های علمی" نوشته توماس کوهن نشست "نظریه پارادیامی در فلسفه علم" 12 اسفندماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

بنابر این گزارش، در این نشست غلامحسین مقدم حیدری، علیرضا منجمی، مهدی معین زاده، عبدالرسول عمادی، رحمان شریف زاده و مریم جوادیون سخنرانی می کنند.

بازخوانی نظریه پارادیمی از منظر فلسفه وینگنشتاین، استعاره در نظریه پارادیمی، مقایسه تاریخ از منظر کوهن و گادامر، تغییر معنایی در گذر از طبیعیات دوره اسلامی به فیزیک نیوتنی، تغییر جهان به مثابه تغییر ساختار مقوله بندی پارادایم ها، بررسی شواهد فلسفی و تاریخی حاکی از تأثیر پولانی بر کهن عناوین سخنرانی های شرکت کنندگان در این نشست هستند.

این گزارش می افزاید: توماس ساموئل کوهن (متولد 1922-متوفی 1996) فیلسوف و فیزیکدان شناخته شده آمریکایی است. او بیشتر به تاریخ علم، فلسفه علم و جامعه‌شناسی علم می‌پرداخت. شناخته‌شده‌ترین کتاب او، "ساختار انقلاب‌های علمی" است که در آن به ارائه معیارهایی برای تشخیص انقلاب علمی می‌پردازد. این کتاب برای نخستین بار در سال 1962 از سوی انتشارات دانشگاه شیکاگو منتشر شد. ساختار انقلاب‌های علمی تاکنون سه بار و توسط عباس طاهری، سعید زیباکلام و احمد آرام به فارسی ترجمه شده‌ است.

شایان ذکر است، علاقه مندان برای حضور در این نشست می توانند شنبه، 12 اسفند ماه از ساعت 14 تا 18 به ساختمان شماره 2 پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به نشانی خیابان کریم خان، بین ایرانشهر و شهید قرنی، شماره 178 مراجعه کنند.
پایان پیام/

کد خبر 233001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha