به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، جواد آرینمنش، مدیر منطقه2دانشگاه فرهنگیان کشور، عصر روز گذشته(13اسفند) در مراسم افتتاح دانشگاه فرهنگیان پردیس خواهران شهید هاشمینژاد مشهد با اشاره به اینکه امروز دنیا نگران پیشرفتهای علمی ایران در شاخههای مختلف علم و فناوری است، اظهار داشت: بسیاری از این پیشرفتها در شرایط تنگنا به دست آمده و ما دارای یک نقشه بلندمدت نبودهایم؛ اکنون در دهه چهارم انقلاب میخواهیم سکویی برای تمدن بزرگی که مقام معظم رهبری عنوان تمدن ایرانی اسلامی بر آن نهادند، ایجاد کنیم.
مدیر منطقه دو دانشگاه فرهنگیان کشور افزود: با توجه به اهداف سند توسعه چشمانداز 20 ساله کشور و سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان شکل گرفته تا معلمان رسالت پیامبرگونهای را بر عهده گیرند و برای جمهوری اسلامی تمدنسازی کنند.
وی تصریح کرد: برای ایجاد تمدن اسلامی ایرانی در ابتدا نیازمند یک نقشه، طرح و چشمانداز بلند بودیم، در همین راستا چشمانداز 20 ساله، طراحی شد که با پنج برنامه باید به آن برسیم، همچنین در کنار آن طرح بنیادین نظام آموزش و پرورش طراحی شده است.
آرین منش انتقال دانش تخصصی به نسل های بعد و مدیریت دانش و پژوهش را جزو رسالت دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشگاه فرهنگیان دانشگاه جدیدی نیست، بلکه ادامه راه شهیدان رجایی و باهنر و حاصل تلاش هزاران شهید در طول سه دهه است.
آرین منش با اشاره به ضرورت شکلگیری این دانشگاه با توجه به خیل عظیم فارغالتحصیلان دانشگاهی در مقاطع مختلف، ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران بزرگترین حادثه قرن بیستم تلقی میشود و در حالی 34 سال از پیروزی آن میگذرد که تعادل ابرقدرتهای دنیا را بر هم زده و قدرت معنوی اسلامی را به عنوان قدرت سوم جهانی به همه دنیا معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه ما راهی را انتخاب کردیم که بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک الگوی موفق، امروز پیش روی خود دارند، تصریح کرد: بر همین اساس حوادثی که در منطقه خاورمیانه رخ داد و رهبر معظم انقلاب از آن به بیداری اسلامی تعبیر کردند، بدون تردید منشا گرفته از انقلاب اسلامی ایران است.
آرین منش گفت: در این طراحی، سند چشمانداز 20 ساله کشور، نقشه جامع علمی کشور، نقشه جامع مهندسی کشور و سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش توسط بسیاری از اندیشمندان و شورای عالی انقلاب فرهنگی طراحی و تدوین شد.
وی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب به دستور امام خمینی(ره) و تحت عنوان انقلاب فرهنگی دانشگاهها مدتی تعطیل شد، افزود: این امر در جهت بازنگری در محتوا و برنامههای دانشگاهها انجام شد تا آن روند الگوبرداری از غرب در دانشگاهها متوقف شود و تعریف جدیدی از دانشگاه آن هم در کشوری اسلامی ارائه شود.
آرینمنش با بیان اینکه سه رسالت برای دانشگاه در دنیا در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: انتقال دانش تخصصی از نسلی به نسل دیگر، تربیت متخصصان مورد نیاز کشور و مدیریت دانش و پژوهش از جمله این رسالتها است.
مدیر منطقه 2 دانشگاه فرهنگیان خراسان بزرگ اظهار داشت: با تشکیل انقلاب راهی را آغاز کردیم که بسیاری از کشورهای دنیا آن را به عنوان الگوی موفق برای خود قرار دادند و بهار عربی و یا به تعبیر مقام معظم رهبری، بیداری اسلامی، منشا انقلاب اسلامی بود؛ انقلابی که تفکر و ایدوئولوژی مارکسیستی را به عنوان بزرگترین تفکر به زباله دان تاریخ سپرد.
وی با اشاره به اینکه دنیای امروز از معنویت، تربیت و اخلاق غفلت کرده است، تصریح کرد: تربیت انسانها در سطح دنیا تک ساحتی صورت گرفته و امروز شاهد به بن بست رسیدن غرب در این عرصه هستیم.
آرینمنش با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان ادامه دهنده رسالتی است که در سه دهه گذشته توسط شهیدان رجائی، باهنر و تلاش هزاران نفر صورت گرفته است، گفت: تجربیات و تفکرات گذشته در عرصه تربیت معلم به مدد گرفته شده تا فعالیت کاملتر و موثرتری در تربیت نیروهای خلاق که خود در آینده آموزش و پرورش دهنده هستند، انجام شود.
مدیر منطقه 2 دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان تکاملیافته مراکز تربیت معلم است، گفت: این دانشگاه با اساسنامه جامع و اهداف بلند میخواهد پایهگذار تمدن بزرگ ایرانی اسلامی باشد، لذا شروع آن باید از تربیت نیروی انسانی یعنی محیط آموزش و پرورش که عنصر اصلی آن معلم است، صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بر اساس اساسنامه این دانشگاه کلیه نیروهای انسانی، آموزشی و پرورشی یعنی معلم، مربی، پژوهشگر و حتی کادر اداری مورد نیاز از تربیتشدگان همین دانشگاه هستند، خطاب به دانشجویان، تصریح کرد: شما آغازگر و پیشگامان یک حرکت بزرگ فرهنگی و تاریخساز در کشور هستید.
آرینمنش با اشاره به اینکه 12 میلیون دانشآموز به دست شما سپرده میشود تا مدیران و متخصصان متعهد برای آینده کشور تربیت شوند، افزود: پذیرش دانشجو یا معلم از مقطع دیپلم جهت تربیت نیروی انسانی است تا مسئولیت این امر خطیر را بر عهده گیرد لذا نیاز به فضای آموزشی و علمی مناسب و خاص وجود دارد.
وی با بیان اینکه هدف از راهاندازی مجدد دانشگاه فرهنگیان، تربیت نیرو برای آموزش و پرورش است، اظهار داشت: یکی از زیرساختهای اصلی برای رسیدن به تمدن ایرانی اسلامی، ایجاد دانشگاه فرهنگساز و تمدنساز است، به همین جهت دانشگاه فرهنگیان شکل گرفته تا به قله موردنظر برسیم.
مدیر منطقه 2 دانشگاه فرهنگیان خراسان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی فراز و نشیبهای بسیاری را در این سه دهه پشت سر گذاشته است، گفت: دهه اول را درگیر جنگ با تمام دنیا بودیم و به دنبال آن در دهه دوم انقلاب برای جبران خرابیهای ناشی از جنگ به امر سازندگی پرداختیم و دهه سوم هم به بازسازی، رفع مشکلات و طراحی طرحهای بلندمدت جهت آینده کشور گذشت.
پایان پیام/
نظر شما