مشاهده گونه نادر "اردک سرسفید" در تالاب کانی برازان مهاباد

بیش از 100 قطعه از گونه نادر"اردک سرسفید" در تالاب کانی برازان به دنبال بالا آمدن سطح آب این تالاب مشاهده شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، اردک سر سفید، در سطح جهانی از پرندگان حمایت شده محسوب می شود و در معرض خطر انقراض در ایران قرار دارد.


این نوع پرده، همه ساله در تالاب کانب برازان دیده می شوند اما امسال تعداد آن ها نسبت به مدت مشابه ان در سال گذشته 50 درصد افزایش داشته است.


گفتنی است، به علت خطر انقراض این پرنده باید از مناطق تولید مثل آن حفاظت کامل به عمل آید.

 

تالاب کانی برازان مهاباد از جمله تالاب های مهم آذربایجان غربی است که طرح احیای آن اخیرا به اتمام رسیده است.

 

این تالاب بزودی به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی می شود که در صورت انجام این کار تالاب کانی برازان جزو مناطق چهارگانه کشور خواهد بود که جایگاه قانونی و تعریف شده دیگری پیدا میکند.

 

با توجه به وجود پتانسیل های موجود این تالاب به عنوان نخستین سایت پرنده نگری کشور نیز انتخاب شده است.

 

کامران حسینی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد، در این باره به خبرنگار شبستان گفت: وضعیت مناسب بارندگی های سال زراعی جاری موجب شده تا شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به تالاب های و آبگیرهای این شهرستان مهاجرت کنند.


وی افزود: این پرنده برای زمستان گذرانی علاوه بر این دو استان در استان های گیلان، مازندران، کردستان، خوزستان، فارس و اصفهان نیز دیده شده است.


لازم به ذکر است، بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان محیط زیست جمعیت، اردک سرسفید در کشور بین چهار تا پنج هزار قطعه برآورد شده است.

 

اردک سرسفید از پرندگانی است که در ایران و بسیاری از کشورهای جهان پراکنده است و جمعیت آن بر اساس مطالعات و بررسی های سازمان های جهانی رو به کاهش است به همین دلیل جزء گونه های حفاظت شده و حمایت شده قرار دارد.

 

این پرنده برای تولید مثل در تالاب های شمال غرب کشور از جمله آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مهاجرت کرده و در آنجا تخم گذاری می کند.

 

پرواز پرندگان مهاجر در آسمان تالاب بین المللی کانی برازان مهابادبا زیبایی های بی بدیل و چشم نواز، گردشگران و میهمانان را به تماشای خویش فراخوانده است.

 

تالاب کانی برازان یکی از مهمترین زیستگاه‌های پرنده‌های آبی در این منطقه است که بیش از 20 هزار پرنده را از بیش از یک صد گونه متنوع در خود نگهداری و حمایت می‌کند. این پرنده‌ها شامل چندین گونه مهم نظیر یک گونه رو به انقراض اردک‌های سرسفید هستند.


به گزارش سایت رسمی کنوانسیون رامسر، این تالاب در تمام طول سال یک زیستگاه حیاتی به لحاظ پرورش و تغذیه برای پرنده‌های آبی است.

 

گفتنی است، این تالاب از شمال به کانال قره‌داغ و زمینهای پست و شوره‌زار، از مغرب به تپه‌های مرتفع و نیمه‌مرتفع "قره داغ‌"، از شرق و شمال شرقی به کانال «بفروان» و زمینهای پست شوره زار و با شیب حدود صفر که در موقع پرآبی همراه با بالا آمدن آب دریاچه ارومیه زیرآب رفته و آب دریاچه از طریق کانال مزبور وارد تالاب می‌شود و از سمت جنوب به زمینهای کشاورزی و چمن‌زارها و زمین های پست‌شوره ‌زار روستای "بفروان" با شیب صفر تا 2 درصد محدود می‌شود.

 

مساحت این تالاب 80 هکتار بوده و عمق متوسط این تالاب 60 سانتیمتر و حداکثر عمق آن 120 سانتیمتر است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 234559

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha