بر اساس برنامه پنجم 25 درصد مساجد کشور دارای کانون مساجد می شوند

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:براساس برنامه پنجم تا پایان این برنامه(سال 94) باید 25 درصد مساجد کشور دارای کانون مساجد باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان ،سید محمد حسینی (15 اسفند)در همایش مسوولان و فعالان کانون های فرهنگی هنری در گرمسار گفت: تأسیس کانون های فرهنگی- هنری مساجد و بهره گیری از ظرفیت های آن نقش مهمی در ارتقاء سطح دانسته های جوانان مسجدی دارد.


وی بر لزوم همگرایی تمامی نهادها و سازمان‌های مرتبط با مسجد تأکید کرد و گفت:در سال‌های اول راه‌اندازی این کانون‌ها با روندی آرام در کشور انجام می‌شد، به نحوی که تا سال 84 دو هزار و 400 کانون در کشور راه‌اندازی شد، اما طی دولت‌های نهم و دهم تشکیل کانون‌ها در کنار مساجد روند رو به رشدی را شاهد بود، به نحوی که تا سال 88 شش هزار کانون و تا سال 91، پانزده هزار کانون تشکیل شد.


حسینی با تأکید بر نقش کانون‌های مساجد در فعال‌تر شدن مساجد کشور، بیان کرد: مساجد صرفاً برای برگزاری نماز جماعت و مراسم ختم نیست، همچنان که در صدر اسلام شاهد هستیم مساجد پایگاه همه فعالیت‌های جامعه بوده است و تمام اقدامات فرهنگی، اجتماعی و حتی جهادی از مساجد صورت می‌گرفت.


وی در رابطه با معرفی گوشه‌ای از فعالیت‌های این کانون‌ها اظهار داشت: راه‌اندازی یک کتابخانه در مساجد اقدام قابل توجه دیگر کانون‌ها بود که شامل 4 هزار و 500 کتابخانه مخزن‌دار و 5 هزار و 500 باب کتابخانه باز در اختیار این کتابخانه‌ها است.


وی از جمله سایر اقدامات کانون‌های مساجد را تأکید بر توجه بیشتر به قرآن و برگزاری طرح تلاوت نور در 28 هزار مسجد کشور، راه‌اندازی خانه‌های نور در 750 باب مسجد، برگزاری مراسم تفسیر قرآن در هفت هزار مسجد به کمک کتاب تفسیر همراه، تشکیل هسته‌های پژوهشی، تشکیل حلقه‌های تربیتی، تبلیغ چهره به چهره و ... عنوان کرد و در پایان سخنانش در پاسخ به سؤالات خبرنگاران گفت: ستاد پشتیبانی مساجد که ریاست آن را وزیر ارشاد و نائب رئیس آن رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه است به صورت ماهانه تشکیل و در جهت هماهنگی دستگاه‌های مختلف در خصوص مساجد فعالیت می‌کند.


استاندار سمنان نیز در این همایش افزود: مسجد محل تعلیم و تربیت و رشد و شکوفایی است.


عباس رهی گفت: دانشگاه پیامبر اسلام مسجد بوده و بسیاری از مشکلات اسلام در مساجد تصمیم گیری می شده است.


وی محور کارها را ولایت خواند و با تاکید بر اینکه همه کارها باید بر محوریت ولایت صورت پذیرد گفت: مسجد دانشگاه بصیرت افزایی است و خلق کنندگان حماسه 9 دی همین بچه های مسجد بودند که فتنه 88 را شکست دادند.


رهی با بیان اینکه مساجد بدون کانونها معنا ندارد گفت: کانون های فرهنگی و هنری بهترین مکان برای جذب جوانان است و با هویت مسجد رشد و شکوفایی جوانان را می تواند به دنبال داشته باشد.


استاندار سمنان گفت: در مسجد باید همیشه باز باشد مساجد را محدود و محبوس کرده ایم و ساعات خاصی در مساجد باز است باید به سمتی برویم که مساجد محل مطالعه، تجمع و نشست ها و جلسات باشد نا جوانان و نوجوانان مانوس تر شوند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: کانون های مساجد مرکز تحولات فرهنگی و دینی جامعه هستند و مهمترین پایگاهی است که ارشاد می تواند در مباحث فرهنگی و دینی از آن استفاده کند.


محمد رضا سوقندی گفت: رویکرد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده از کانون های فرهنگی و هنری مساجد است.


وی با اشاره به رویکرد شهرستان محوری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان در هر شهرستان باید ارتباط خود را با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خود تقویت کنند.


وی گفت: استفاده از ظرفیت های مساجد برای مقابله با تهاجم فرهنگی از ضرورت های کانون های فرهنگی هنری مساجد است.


در این همایش استاندار سمنان و جمعی از مسوولان فرهنگی و اجرایی و کانون های فرهنگی هنری مساجد حضور داشتند و از فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد گرمسار تجلیل شد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر خود به گرمسار با حضور در حوزه علمیه خواهران و مؤسسه قرآنی آل یاسین از بخش های مختلف آنها بازدید و با طلاب این مرکز در گرمسار گفت و گو کرد.


حسینی با حضور در گلزار شهدای این شهر با نثار شاخه گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 235104

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha