پژوهش فرهنگی کاربردی مهمترین ابزار ما در جنگ نرم است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوازدهمین جشنواره پژوهش های فرهنگی سال عنوان کرد: در مسائل پژوهشی، پژوهش های فرهنگی به مسائل سطحی و نازل اکتفا نکنیم و بین اهالی تحقیق پیوند و هماهنگی بیشتری برقرار کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوازدهمین جشنواره پژوهش های فرهنگی سال که صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد ،ضمن تقدیر از فعالیت های پژوهشی، پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات گفت: تشکیل دبیرخانه دائمی این جشنواره می تواند در زمینه برنامه ریزی ها نقش موثری داشته باشد.

 

وی ادامه داد: سرعت تحولات در دنیا بسیار است و تحقیقات ما باید به روز باشد بنابراین اگر ما باور داریم که جنگ نرمی در کار است باید بتوانیم پیوند بیشتری بین اهالی تحقیق و پژوهش برقرار کنیم و کارهای بهتری در این زمینه ارایه دهیم.

 

وی تصریح کرد: ما نباید به مسائل سطحی و نازل اکتفا کنیم چرا که در عصر رقابت قرار داریم خوشبختانه در طول سه دهه در عرصه رقابت های مختلف نیز همواره سربلند بوده ایم به ویژه در عرصه سیاسی و دیپلماسی چنانکه امروز دنیا به این مساله معترف است.

 

وی ادامه داد: بحرانهای مختلف هیچگاه نتوانست ما را در عرصه های گوناگون از پای درآورد بنابراین ما همواره باید در عرصه های مختلف مقاومت کنیم و نقش موثری ایفا نماییم.

 

وی یادآور شد: امروز عرصه فرهنگی یکی از مهم ترین عرصه ها در جامعه است چنانکه مقام معظم رهبری نیز این عرصه را عرصه جهاد می داند و هر رسانه ای باید به نوعی در این زمینه نقش خود را ایفا نماید.

 

حسینی تصریح کرد: در غرب وقتی رسانه ها فیلمی یا پژوهشی انجام می دهند به دنبال یک فکر هستند البته ممکن است ما با نگاهی ساده انگارانه فکر کنیم که این مسائل برای تفنن است حال آنکه مسائلی پشت پرده است که مستقیماً فرهنگ ما را در نظر دارد توجهی نداریم مثلاً فیلمهایی که در زمینه عرفانهای نوظهور و مساله آخرالزمان ساخته می شود بنابراین گریزی نیست از اینکه ما نیز در این حوزه به رقابت بپردازیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اکنون که ما وارد نبرد فرهنگی شده ایم از ما انتظار می رود که کارهای بسیاری را انجام دهیم و این انتظار در مورد هنرمندان و پژوهشگران بیشتر است در واقع هنرمندان ما باید با یکدیگر پیوند بیشتری داشته باشند و با هم کار کنند و ما در اینجا دست نیاز به سوی همه محققان دراز می کنیم و معتقدیم که فعالیت های فرهنگی نباید بر زمین گذاشته شود.

 

وی همچنین گفت: امروز بحث هنر و رسانه نیز بسیار مهم است و سیاستگذاری و آینده نگری در این زمینه باید صورت گرفته شود و برنامه های درازمدتی در این زمینه داشته باشیم و بحث زبان و هویت ایرانی نیز نکته ای که باید به آن توجه شود.

 

حسینی همچنین یادآور شد: اکنون که گام نخست در زمینه های فرهنگی و پژوهشی برداشته شده باید در سالهای آتی بهتر به مساله پرداخته شود چنانکه ما امسال در جشنواره هایی که برگزار می کردیم احکام جشنواره های آینده را نیز در آن عنوان می کردیم و از افراد می خواستیم که آنها را پیگیری کنند.

 

وی در پایان گفت: اکنون باید الگوهای فرهنگی و پژوهشی در حوزه فلسفه و هنر برداشته شود و قدرت اندیشه پشت این برنامه ها باشد چرا که امروز اگر کاری سطحی صورت گیرد چندان مورد نظر ما نخواهد بود و مخاطبان آن را نخواهند پذیرفت.

پایان پیام/

 

کد خبر 23659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha