نظر فیدل کاسترو درباره علت قیام جهان عرب

به عقیده کاسترو رهبر انقلاب کوبا آمریکا و ناتو با سیاست‌های چپاول‌گرایانه خود که به خاورمیانه و جهان عرب تحمیل کرده بودند زمینه‌های بروز بحران را فراهم کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اگرچه انقلاب‌های جهان عرب و خاورمیانه که منشأ آن تنفر و انزجار اعراب از رهبران دیکتاتور خود بود بسیار دیر اتفاق افتاد اما به هر حال توانست ماهیت چپاول‌گرایانه آمریکا و متحدان آن در خاورمیانه را آشکار کند.

سیاست غارت و چپاول که از سوی آمریکا و متحدان ناتو به خاورمیانه تحمیل شده بود سرانجام منجر به ایجاد بحرانی بزرگ در این منطقه شد.

تأثیر سیاست‌های غلط آمریکا را به خوبی می‌توان در کشورهای عربی مشاهده کرد که با وجود دارا بودن منابع غنی نفتی مردم با فقر عمومی و کمبود نیازهای ارایه مانند آب دست و پنجه نرم می‌کنند.

در حالی که قیمت مواد غذایی به سرعت افزایش پیدا می‌کند میلیون‌ها میلیون دلار پول خزانه‌های دیکتاتورهای جهان عرب را پر می‌کند.

از پایان جنگ جهانی دوم که منجر به پیروزی قدرت‌های استعماری مانند آمریکا و انگلیس شد تاکنون اعراب همواره شاهد تحقیر خود از سوی حکومت‌های غرب‌گرایی بوده‌اند که حتی قادر نبودند نیازهای اولیه مردم خود را برآورده کنند.

انوار سادات، رییس‌جمهوری سابق مصر، یکی از رهبران خیانتکار عرب بود که به تبعیت از ایالات متحده آمریکا منافع خود را بر منافع مردم خود و مردم فلسطین ترجیح داد.

سادات اولین رییس وقت یک کشور عربی در حال جنگ با رژیم صهیونیستی بود که در توافقی که بعدها به پیمان کمپ دیوید مشهور شد اسراییل را به رسمیت شناخت و با این رژیم وارد صلح شد.

در نتیجه پیمان کمپ دیوید دولت فلسطین نتوانست در سرزمین‌های اشغالی موجودیت پیدا کند و اسراییل تبدیل به یک قدرت قوی هسته‌ای و متحد پروپا قرص آمریکا و ناتو شد.

آمریکا هر سال ده‌ها میلیارد دلار را برای تقویت نظامی رژیم صهیونیستی به این رژیم و همچنین به دولت‌های عربی که تسلیم اسراییل و آمریکا بودند، اختصاص داد.

اما اکنون کنترل اوضاع در خاورمیانه از دست آمریکا و ناتو خارج شده و آنها نمی‌دانند چگونه باید بر این شرایط مسلط شده و اوضاع را تحت کنترل خود دربیاورند. آنها می‌کوشند تا بیشترین بهره را از وقایع تأسف‌‌برانگیزی که اکنون در لیبی در جریان است، ببرند.

امپراطوری‌های بزرگ جهان تلاش می‌کنند تا از طریق رسانه‌های گروهی ما معقول‌ترین اطلاعات و اخبار جعلی که منجر به پاشیدن بذر هرج و مرج و آشوب می‌شود را منتشر کنند.

آنچه مشخص است این است که جنگ داخلی در لیبی در حال شکل‌گیری است اما چرا و چگونه این اتفاق روی داد و چه کسی بهای همه این عواقب را خواهد پرداخت؟

یکی از بانک‌های معروف ژاپن به نام نمورا با افزایش بی‌رویه قیمت نفت بر اثر بحران در جهان عرب و خاورمیانه اعلام کرده است اگر لیبی و الجزایر تولید نفت را متوقف کنند، قیمت نفت به بیش از 220 دلار برای هر شبکه خواهد رسید و ظرفیت تولید نفت در کمپ به دو میلیون شبکه در هر روز کاهش پیدا می‌کند.

در این میان این آمریکا و متحدانش هستند که باید پاسخگوی این اتفاقات و عواقب ناشی از بحران غذا در کشورهای عربی و خاورمیانه باشند.

اگرچه بسیاری از رهبران غربی کشتار و خونریزی در کشورهای عربی را محکوم کرده‌اند اما این اقدام آنها که در حد شعار باقی مانده و خواهد ماند هیچ دیگر تأثیری بر نگرش اعراب نسبت به غرب و خرابکاری‌های آنان در کشورهای عربی نخواهد داشت.

در این میان نقشه باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا نیز بسیار پیچیده است. اگر خونریزی در کشورهای خاورمیانه به بی‌نهایت برسد اوباما باید منتظر واکنش جدی از سوی جهان اسلام و جهان عرب باشد.

ریخته شدن خوان جوانان عرب تفاوتی با ریخته شدن خون بیش از یک میلیون عراقی در سال 2003 میلادی که به بهانه‌های واهی به دستور جرج بوش مورد حمله آمریکا قرار گرفتند، ندارد.

آنچه مسلم است این است که هیچ‌کس در جهان موافق مرگ شهروندان بی‌گناه در لیبی و در هیچ جای دیگر جهان نیست.

آمریکا و ناتو که به راحتی با هواپیماهای بدون سرنشین هر روز صدها نفر از مردم افغانستان و پاکستان را به کام مرگ می‌کشانند باید پاسخگوی همه این کشتارها و خونریزی‌ها باشند.

نویسنده: فیدل کاسترو

 

اصل یادداشت را اینجا بخوانید

کد خبر 23693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha