به گزارش خبرنگار شبستان، سید مجتبی شفیعی در نشست خبری گفت: در حوزه حمل و نقل یکی از مهمترین دستاوردهایی که در طول 8 سال اخیر اتفاق افتاده بهبود وضعیت ایمنی است که در سال 84 پارامتر ظریب تلفات تصادفات نسبت به ده هزار وسیله نقلیه 28 بوده که در پایان سال 90 به 9 رسیده که حاکی از بهبود سه برابری تلفات جاده ای است.
وی افزود: ایمنی جاده ای در ایران از عدد جهانی پایین تر بوده و تلفات به نسبت میزان جهانی کمتر است.
وی درخصوص اتوبوسرانی شهری نیز اظهار کرد: در طی 8 سال اخیر 12 هزار و 300 اتوبوس به ناوگان شهری اضافه شده که رشد 6/2 دهم برابری داشته است و در حال حاضر کل ناوگان اتوبوسرانی شامل 25 هزار دستگاه بوده که با عمر 6 ساله نسبت به متوسط جهانی که 8 سال است، 2 سال عمر کمتری دارد.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور ادامه داد: در حوزه قطار شهری و مترو در ابتدای سال 84 تنها یک شهر مترو داشت که در حال حاضر متروی دو شهر در حال بهره برداری است و در حال ساخت مترو در 9 شهر هستیم و تا پایان دولت دهم باید متروی 7 شهر به بهره برداری برسد.
به گفته وی جمع اعتبارات دولتی نیز در این حوزه به نسبت دولت قبلی 9 برابر رشد داشته است.
سال 91 موفق ترین سال در حوزه اسقاط خودروهای فرسوده
شفیعی خاطرنشان کرد: یکی از مباحث روز حوزه حمل و نقل ترافیک بحث خودروهای فرسوده است که فلسفه طرح اسقاط خودروهای فرسوده کاهش تعداد تردد این خودروها با هدف بهبود شرایط زیست محیطی و کاهش ترافیک مطرح می شود و هدف اصلی اسقاط خودروهای فرسوده است نه جایگزینی آنها.
وی با اشاره به اینکه امسال موفق ترین سال در حوزه اسقاط خودروهای فرسوده بوده است گفت: تا به امروز 150 هزار و 483 دستگاه خودرو اسقاط شده که بیشترین آمار اسقاط خودروها برای امسال بوده و در سال گذشته 90 هزار دستگاه خودرو اسقاط شده بود.
عدم همکاری خودروسازان در طرح جایگزینی تاکسی های فرسوده
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور تصریح کرد: در طرح جایگزینی بیش از 48 هزار خودرو جایگزین شده اند که در بعضی از موارد درخصوص تاکسیرانی مشکل جایگزینی داشتیم که خودروسازها در این حوزه همکاری های لازم را نمی کنند.
وی از خودروسازان خواست تا در این زمینه جدیتر ورود کرده و توجه بیشتری به این مساله داشته باشند.
شفیعی ادامه داد: در حال حاضر 30 هزار تاکسی داریم که به سن فرسودگی رسیده اند که شامل 8 درصد کل تاکسی ها می شود که البته وضعیت بقیه تاکسی ها در سطح خوبی است اما برای جایگزین کردن 8 درصد تاکسی های فرسوده با مشکل تامین و جایگزینی خودرو مواجه هستیم.
وی افزود: جمع کل خودروهای فرسوده اسقاطی تاکنون به یک میلیون و 335 هزار و 36 دستگاه رسیده است.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به اینکه امسال موفق ترین سال در حوزه اسقاط و جایگزینی خودروهای سنگین بود اظهار کرد: در این طرح 530 دستگاه کامیون جایگزین و 680 دستگاه اسقاط شده اند.
تحول قابل توجه در خودروهای فرسوده برای سال 92
شفیعی در ادامه با ابراز خرسندی از موفقیت طرح فجر گفت: تفاوتی که این طرح با طرح های قبلی داشت این بود که سقف مبلغ دریافتی در آن افزایش یافت.
وی افزود: این میزان در گذشته یک میلیون و 500 هزار تومان بود که با رساندن آن به یک میلیون و 700 هزار تومان با شرایط اقتصادی موجود طرح موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت.
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور ابراز امیدواری کرد که سال 92 سال بهتری در حوزه خودروهای فرسوده خواهد بود.
اجرای طرح ساماندهی ناوگان بار کشور
شفیعی ادامه داد: در طرح ساماندهی ناوگان بار کشور وانت بارها و کامیونت های سبک در حال ساماندهی هستند و این فشر که در گذشته مدیریت مشخصی نداشت تحت مدیریت شهرداری ها قرار گرفته و وضعیت منظم تری پیدا می کند.
وی با اشاره به شناسایی یک میلیون و 460 هزار وانت بار در این طرح اظهار کرد: تاکنون 320 هزار وانت بار ساماندهی شده و طبق برنامه در طول یکی دو ماه آینده کل وانت بارها ساماندهی خواهند شد.
وی ادامه داد: وانت بارهایی که در این طرح شرکت کرده اند می توانند از حمایت ها و خدمات بار که برای انها در نظر گرفته شده استفاده کنند.
شفیعی با اشاره به سازوکار این طرح اظهار کرد: در دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور وانت بارها در این طرح شناسایی شده و پروانه و کد دریافت می کنند و بر ان اساس برای انها بارنامه صادر شده و می توانند سهمیه سوخت خود را دریافت کنند.
تخفیف 35 تا 60 درصدی بیمه شخص ثالث و بیمه خدمات درمانی در انتظار رانندگان حمل و نقل عمومی
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به طرح تکریم رانندگان حمل و نقل عمومی تصریح کرد: با تاکید رییس جمهور مبنی بر حمایت از رانندگان حمل و نقل عمومی که بیشترین همکاری در فاز اول هدفمندی داشته اند خدمات رفاهی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: رانندگان حوزه حمل و نقل عمومی می توانند انتقاد و پیشنهادات خود را در حوزه مدیریت محلی به پیامک 3000020 پیامک کرده و مطمئن باشند که گزارش عملکرد این سامانه به رییس جمهور ارایه می شود.
شفیعی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آینده رانندگان این ناوگان شامل رانندگان تاکسی، وانتها و آژانسهای ساماندهی شده با داشتن پروانه اشتغال و تاییدیه شهرداری با مراجعه به بیمه ایران از تخفیف 35 درصدی بیمه شخص ثالث برخوردار شوند که با تخفیف سالانه به 60 درصد نیز خواهد رسید.
به گفته شفیعی بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی این قشر نیز در حال پی گیری است و بسته های حمایتی و رفاهی نیز در قالب سایت جامعی که به زودی رونمایی خواهد شد برای انها در نظر گرفته شده است.
افزایش 500 هزار تومانی درآمد تاکسی ها با تبلیغات
شفیعی ادامه داد: طرحهایی مثل تبلیغات برای ناوگان تاکسیرانی در نظر گرفته شده بود که یکی از دستگاه ها در ان اخلال به وجود آورد اما با اجرای این طرح برآوردمان این است که ماهانه تا سقف 500 هزار تومان به درآمد تاکسی ها اضافه می شود.
الزام دو کیسه هوا برای تاکسی ها تصمیم مناسبی نبود
شفیعی در ادامه با بیان اینکه الزام تاکسی ها برای نصب دو کیسه هوا تصمیم مناسبی نبود، گفت: به دنبال این هستیم این مصوبه را تغییر و اصلاح کرده تا تاکسی هایی با یک کیسه هوا بتوانند شماره گذاری شوند.
اضافه شدن خودروی مگان، ال 90 و یک مدل خودروی خارجی به ناوگان تاکسیرانی
رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اشاره به اینکه از طریق شورای عالی ترافیک ورود خودروهای مگان، ال 90 و یک مدل خودروی خارجی به ناوگان در حال پیگیری است گفت: اگر خودروسازان در این مورد همکاری کنند این مشکل حل خواهد شد و در صورت همکاری نکردن پیش بینی کردیم از خودروهای خارجی استفاده کنیم.
طراحی خودروی ویژه تاکسی توسط یکی از خودروسازان داخلی
وی درخصوص خودروی ویژه تاکسی داخلی گفت: طراحی این خودرو توسط سایپا به اتمام نرسیده و جلسه ای که در روزهای آتی با این خودروساز داریم مشخصات خودرو ارایه خواهد شد.
تامین مینی بوس از کشورهای خارجی
شفیعی در ادامه با اشاره به افزایش شدید قیمت مینی بوس و عدم پرداخت یارانه مینی بوس از سوی یکی از سازمان ها اظهار کرد: با توجه به قیمت شدید مینی بوس و عدم امکان تامین مینی بوس از طرف خودروسازان داخلی با افزایش یارانه تخصیص یافته خودمان قصد داریم مینی بوس ها از کشورهای خارجی وارد کنیم.
پایان پیام/
نظر شما