سکونت 16 هزار تبعه افغانی در قزوین

سرپرست دفتر آمار و اطلاعات استانداری قزوین گفت: براساس آخرین نتایج سرشماری سال 90 در حال حاضر 19 هزار و 500 تبعه خارجی در استان قزوین ساکن هستند که 16 هزار نفر از این افراد، تبعه افغانی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ابوالفضل طارمی، سرپرست دفتر آمار و اطلاعات استانداری قزوین در جلسه ستاد راهبردی سواد آموزی استان بیان کرد: نرخ باسوادی در مناطق شهری استان 89.7 درصد و در مناطق روستایی 77.5 درصد است.
 

وی ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده 145 هزار نفر در استان اعلام بی سوادی کرده‌ اند که 43 هزار نفر از این مجموعه در گروه سنی بین 10 تا 49 سال قرار دارند.
 

سرپرست دفتر آمار و اطلاعات استانداری قزوین اضافه کرد: 11 هزار نفر از این افراد طی سال‌های 90 و91 از نعمت سواد برخوردار شده اند که در حال حاضر 32 هزار بی سواد در گروه سنی 10 تا 49 سال در استان وجود دارد که به عنوان جامعه هدف برای ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی استان مطرح هستند.
 

وی عنوان کرد: در سطح استان 832 روستای دارای سکنه وجود دارد و آمار بی سوادی نشان می ‌دهد که این افراد در مناطق مختلف استان سکونت دارند.
 

طارمی توضیح داد: براساس آخرین نتایج سرشماری سال 90 در حال حاضر 19 هزار و 500 تبعه خارجی در استان قزوین ساکن هستند که 16 هزار نفر از این افراد، تبعه افغانی هستند که 14 هزار نفر از این افغانی‌ها نیز در گروه سنی شش سال به بالا قرار دارند.
 

وی یادآور شد: قبل از پایان برنامه پنجم توسعه نرخ بی سوادی در مناطق شهری و روستایی استان در بین گروه های سنی 10 تا 49 سال به صفر می رسد.

 

در ادامه معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین اظهار کرد: تشکیل نهضت سواد آموزی در راستای ریشه کنی بی سوادی از برکات انقلاب اسلامی است که به دستور امام راحل صورت گرفت.
 

ابوالفضل طاهرخانی تصریح کرد: نرخ بی سوادی از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز روند نزولی و رو به کاهشی داشته و سیاست نظام این است که مقدار آن را در بین افراد 10 تا 49 سال به صفر برساند.
 

به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین، وی تأکید کرد: دستگاه های اجرایی موظف هستند در امر مبارزه و ریشه کنی بی سوادی حداکثر همکاری را با آموزش و پرورش استان داشته باشند و امکانات و توانمندی ها خود را در راستای تحقق اهداف ستاد راهبردی سوادآموزی به کار گیرند.
 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین، همکاری در امر مبارزه با بی سوادی را از شاخص های ارزیابی عملکرد دستگاه ها در سال 91 عنوان کرد و گفت: باید براساس یک برنامه ریزی دقیق و کاربردی برای ریشه کنی بی سوادی تا قبل از پایان برنامه پنجم اقدام کرد و تحقق این هدف در سایه یک نگاه اعتقادی صورت خواهد گرفت.
 

پایان پیام/

کد خبر 237635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha