آغاز به کار صندوق نوآوری و شکوفایی از سال 92

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم از آغاز به کار صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 92 خبر داد و گفت: در سال جدید شاهد فعالیت برجسته این صندوق و فعال شدن شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد مهدی نژاد نوری ضمن بیان این مطلب افزود: 75 میلیارد تومان اعتبار به صورت ردیف و بودجه مستقل برای صندوق شکوفایی و نوآوری در نظر گرفته شده است.


وی در نشست خبری صبح امروز درباره مهمترین فعالیت های این معاونت در سال گذشته گفت: دشمن برای جلوگیری از دسترسی ایران به علم هسته‌ای از انواع ترفندها استفاده کرد و آخرین ترفندتحریم‌های اقتصادی بود تا مردم را خسته کنند و در برخی موارد مثل گرانی‌ها به اهداف پلیدشان رسیدند ولی هدف اصلی آنها که سلب حمایت مردم از نظام بود محقق نشد.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم وجود تجهیزات و بودجه در صحنه علمی را اولین مسئله دانست و گفت: جامعه علمی ما با وجود کمبودها در حوزه پژوهش بسیار عالی عمل کرد. به طوریکه اگر یک هفته از شرایط ما بر کشورهای اعمال شود تمام صنعت نفت و گاز آنها مسکوت می‌ماند ولی میزان تولید نفت و گاز ما با وجود مشکلات افزایش یافت.

 

وی افزود: تحریم‌ها باعث شد که روابط صنعت و دانشگاه افزایش یافته و برخلاف میل تحریم‌کنندگان، تحریم نه تنها ما را متوقف نکرد بلکه به جلو پیش رفتیم.در صورت سازمان‌دهی بهتر منابع پیشرفت ما چند برابر می‌شد.

 

مهدی‌نژاد تصریح کرد: اگر منابع را در سال گذشته به نحو بهتری سازمان‌دهی می‌کردیم پیشرفت ما چند برابر از زمان کنونی می‌شد ولی در هر صورت تحریم‌ها برای حوزه علم و فناوری یک نعمت بود.

 

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به تصویب طرح‌های کلان ملی در شورای عالی عطف در سال 91اشاره کرد و گفت: طرح‌های کلانیدر 60 دانشگاه فعال شدند و بودجه‌ای حدود 60 میلیارد تومان برای رفع نیازهای مهم کشور در آینده دور و نزدیک تصویب شد.

 

وی انجام پروژه واکسن‌های انسانی را نیز یکی از نیازهای کشور برشمرد که در حوزه کاربرد بسیار مؤثر است و شیرین سازی آب را از دیگر کارهای مهم در علم کشور دانست.

 

وی به کمک 50 میلیاردی به دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در سال 91 برای تأمین تجهیزات پیشرفته دانشگاهی کمکی نزدیک به 50 میلیاردتومان به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها داشتیم که البته با توجه به گستردگی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها این مبلغ بسیار ناچیز است. ولی با توجه به کمبود بودجه در سال 91 تأمین مبالغی برای تجهیزات پیشرفته نشان‌دهنده اهمیت دولت به این مسئله است.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه در سال 91 ارتباط صنعت و دانشگاه تقویت شده و سبب اجرای طرح‌های کاربردی در حوزه پژوهش بوده است، گفت: در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه به شکل دوجانبه با دستگاه‌های مختلف و وزارتخانه‌های مرتبط وارد تعامل شدیم.

 

وی افزود: 1500 پروژه متفاوت در دانشگاه‌ها تعریف و تصویب شد تا در طرح‌های پژوهشی دانشجویان گنجانده شود و در حال حاضر 500هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند که دانشجویان کارشناسی ارشد هر دو سال یکبار و دانشجویان دکتری هر 4 سال یکبار طرحی را انجام می‌دهند که این مسئله ظرفیت خوبی برای کشور است.

 

مهدی‌نژاد با بیان اینکه 153 قطب علمی در کشور فعال شده‌اند، گفت:‌10 میلیاردتومان برای تقویت قطب‌های علمی کشور هزینه شد زیرا قطب‌های علمی وظیفه پیگیری تحقق مرجیعیت علمی کشور را دارند و باید به سمت مناسب حرکت کنند.

 

وی اظهار داشت: امیدواریم شیوه‌های علمی ایده‌آل را از طریق قطب‌های علمی دانشگاه‌ها پیگیری کنیم.

 

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم با اشاره به بهسازی قانونی قراردادهای پژوهشی در سال 91 گفت: از طریق مذاکره با کارگروه خاص ارتباط صنعت و دانشگاه در مجلس شورای اسلامی موضوع بیمه تأمین اجتماعی قراردادهای پژوهشی در سال 91 حل شد.

 

وی افزود:‌ پیش از این 16 درصد از هر قرارداد بابت حق بیمه دریافت می‌شد که با پیگیری‌های متعدد این مسئله رفع شد به طوریکه در حال حاضر پروژه‌های پژوهشی مورد تأیید بیمه از پرداخت حق بیمه معاف هستند.

 

مهدی‌نژاد با اشاره به ضرورت وجود بانک اطلاعاتی کامل از طرح‌های پژوهشی کشور گفت: گزارش عملکرد پژوهشی سالانه دستگاه‌های پژوهشی کشور جمع‌آوری شده که ذخیره مناسبی برای آینده است، زیرا هر کشوری که قصد انجام پژوهش به صورت ساختاری را دارد باید بانک اطلاعاتی کاملی از طرح‌های پژوهشی داشته باشد.

 

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه با اشاره به آخرین آمار رتبه‌بندی کشورها در زمینه تولید علم از طریق دو پایگاه علمی اسکوپوس و ISI گفت: در سال 2013 ایران در رتبه‌بندی پایگاه اسکوپوس با 6هزار 49 مقاله رتبه 15 دنیا و اول منطقه را دارد و در رتبه‌بندی پایگاه ISI نیز با 2هزار و 925 مقاله رتبه 17 دنیا و اول منطقه را به دست آورده‌ایم.

 

وی عنوان کرد: همچنین در سال 2012 نیز در رتبه‌بندی ISI ایران با 26هزار و 633 مقاله در رتبه 20 دنیا و دوم منطقه است و در اسکوپوس هم با 37هزار و 37 مقاله رتبه اول منطقه و 15 دنیا را داریم.

 

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: در سال 90 حدود 3هزار و 500 میلیارد تومان اعتبارات پژوهشی سرفصل‌های مختلف بود که حدود 60 درصد آن محقق شداما تحقق 60 درصدی بودجه میزان مناسبی نیست زیرا تا به حال در شورای عتف و مجلس شورای اسلامی تصمیمی برای تحقق نیافتن 40درصد دیگر بودجه گرفته نشده است.

 

وی افزود: امسال یک گزارش مربوط به بودجه نیم تا سه درصد را به مجلس ارائه کردیم و گزارش دیگری که مربوط به تمام فعالیت‌های پژوهشی در برنامه پنجم توسعه است به زودی به مجلس ارائه می‌شود.

 

مهدی‌نژاد درباره بودجه سال 92گفت:بودجه سال 92 با آنچه در بودجه سال 91 در نظر گرفته شده بود تقریباً برابر است ولی سهم اعتبارات پژوهشی با توجه به افزایش تولید ناخالص ملی کاهش می‌یابد که با برقراری تعاملات با مجلس سعی داریم ارقام را بهبود بخشیم.

 

وی عنوان کرد: در برنامه پنجم توسعه ردیف خاصی برای تحقق بند ماده 16 این برنامه به مبلغ 126میلیارد تومان در نظر گرفته شده با این مضمون که بودجه پژوهش سالانه افزایش یابد.

 

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پایان از ایجاد نشریه علمی کاربردی خبردادوگفت:‌بر اساس برنامه پنجم توسعه تعداد نشریات علمی کشور باید دوبرابر تعداد این نشریات در پایان برنامه چهارم باشد.

 

وی تصریح کرد: در پایان برنامه چهارم حدود 304 نشریه داشتیم ولی در حال حاضر تعداد نشریات بیش از 700 نشریه است و قرار است نوع دیگری از نشریه به عنوان علمی‌کاربردی نیز شروع به فعالیت کند.

 

مهدی‌نژاد با اشاره به رفع ابهام از مدرک دکترای پژوهش‌محور با ابلاغ صریح وزیر علوم گفت: ارزش مدرک دکترای پژوهش‌محور تفاوتی با مدارک دیگر ندارد و این دوره‌ها روز به روز قوی‌تر می‌شوند.

 

وی افزود: در حال حاضر حدود هزار و 500 دانشجوی پژوهش‌محور در کشور داریم و در سال آینده شاهد افزایش جهشی در این بحث هستیم.
پایان پیام/ 

کد خبر 238502

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha