بهگزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی در این راهپیمایی اعتراضی که روز شنبه (3 فروردین) در نیکوزیا، پایتخت قبرس روی داد معترضان پارچه نوشتههایی با مضمون «به بودجههای احتیاطی دست نزنید» و «نه به ورشکستگی قبرس» در دست داشتند.
یکی از معترضان گفت :«ما برای حفظ مشاغل خود و بودجههای احتیاطی دست به این اعتراض زدهایم. رفقای اروپاییمان ما را به این وضع انداختهاند.»
صدها نفر از کارکنان بانکها که از از دست دادن مشاغل خود بیمناکند نیز در این راهپیمایی اعتراضی شرکت کردند.
تظاهرات مشابهی نیز روز جمعه (2 فروردین) در مقابل ساختمان پارلمان قبرس برگزار شد.
این اعتراض یک روز پس از آن صورت گرفت که قانونگذاران قبرسی به تقسیم بندی وامدهندگان به بانکهای خوب و بد و ملی کردن مقرری بازنشستگی دولتی رای دادند.
در همین حال نیکوزیا به منظور تضمین یک معاهده نجات اقتصادی مذاکره با وامدهندگان بینالمللی را آغاز کرده است. میخالیس ساریس، وزیر دارایی قبرس با انتشار بیانیهای گفته است :«پیشرفتهای قابل توجهی در این مذاکرات حاصل شده است». سران قبرس و 3 وامدهنده بینالمللی در حال مذاکره درباره چند قانون جدید هستند که یک لایحه مهم که نوعی مالیات بر اندوختههای بانکی اعمال خواهد کرد را نیز در برمیگیرد.
پارلمان قبرس روز جمعه 3 طرح اولیه از مجموع 9 طرح پیشنهادی دولت را تصویب کرد. این بسته با هدف جمع آوری 5.8 میلیارد یورو (7.5 میلیارد دلار) برای ضمانت دریافت یک وام 10 میلیارد یورویی (12.9 میلیارد دلاری) از تروئیکا (بانک مرکزی اروپا، صندوق بینالمللی پول و اتحادیه اروپا) مطرح شد.
بانک مرکزی اروپا روز دوشنبه (24 مارس، 5 فروردین) را به عنوان ضربالاجل نیکوزیا برای ارائه ضمانت درقبال معاهده دریافت وام با وامدهندگان تعیین کرده است. به گفته یک منبع اتحادیه اروپا در صورتیکه توافقی در این زمینه حاصل نشود این اتحادیه آماده است قبرس را از حوزه یورو اخراج کند.
بانکها در سراسر قبرس به منظور جلوگیری از خروج وجوه نقد تا 26 مارس تعطیل خواهند بود و این مساله مردم را به تشکیل صفهای طولانی در جلوی خودپردازها واداشته است که روزانه به هر دارنده حساب بانکی فقط 260 یورو پرداخت میکنند.
بحران بدهی بلندمدت حوزه یورو نه تنها برای اروپا بلکه برای بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته دیگر در جهان به عنوان یک تهدید محسوب میشود.
نظر شما