نکاتی خطاب به نامزد های ریاست جمهوری

آیت الله صدیقی در سخنان نماز عبادی سیاسی روز جمعه با تبریک سال نو و توضیحاتی در باب تقارن آن با ایام فاطمیه ، به نکاتی در رابطه با انتخابات آتی ریاست جمهوری اشاره کردند که یاد آوری آن ها خالی از توفبق نیست.

خبرگزاری شبستان : نکاتی که دیروز امام جمعه موقت تهران به آن اشاره کرد بسیار حایز اهمیت است. ایشان در سخنانی با تبریک و تحنیت شروع سال جدید ، امسال را به دلیل آغازی مصادف با ایام شهادت حضرت زهرا (س ) به فال نیک گرفتند و با آرزوی طلب توفیق توامان با رضایت حضرت احدیت و ائمه اطهار به سخنان خود ادامه دادند.
آیت الله صدیقی خطیب جمعه تهران فرمودند : باید کمبود ها و به قولی چاله چوله های سال گذشته را مرتفع کرد و نیم نگاهی به گذشته بازگشت و عیوب و ناکارآمدی هایی بر ما رفته را از دیدگاه آسیب شناسانه بررسی کرد . ایشان در قولی از آیت الله بهجت فرمودند : مرحوم آیت‌الله بهجت نیز تأکید داشتند که چاله و چوله‌های خود را پر کنید چرا که اگر آن را پر نکنید در چاله و چوله‌های برزخ گیر خواهیم کرد و گودال‌هایی که گناهان برای ما درست کرده‌اند نمی‌توانیم از آنها بیرون بیاییم .
افزون بر این آیت الله صدیقی با اشاره به اصولی چونان جمهوریت و اسلامیت افزودند جمهوری اسلامی ایران با دو بال که اولی بر پایه مشارکت و همدلی مردمی و دومی بر پایه اصل ولایت فقیه می باشد در تمامی عرصه های داخلی و بین المللی موفق و پیروز خواهد بود و در ادامه با اشاره به موفقیت هایی در عرصه های علمی و پژوهشی و همچنین هوا و فضا در سال گذشته ، این ها را مرهون دسترنج ملت ایران ون شان تعالی و عظمت ملی علی رغم سنگ اندازی های غرب  در عرصه های علمی دانستند.
اما گذشته از این ها آن چه نکته اصلی فرمایشات ایشان بود و همچنین دلیل اصلی نگارش این نوشتار بود آنست که ایشان در سخنانی با رویکرد مسایل انتخاباتی به نکاتی بسیار مهم اشاره کردند که متاسفانه رسانه ها کمتر به آن توجه و اهتمام کردند .
ایشان در رابطه با این مهم فرمودند : حضور مردم در انتخابات وفا به امام و شهدا و نشانه بصیرت است و اعلام حیات و زندگی انقلابی و مقابله با شرارت دشمن و هم زمینه سازی برای امنیت داخلی و دلگرم کردن مسئولین به‌ویژه دولتی که بعد از انتخابات تشکیل می‌شود چرا که هرمقدار آرا بیشتر باشد پشتوانه قویتر و اعتبار بیشتری در خارج خواهد داشت.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره و یاد آوری یوم الله دوازدهم فروردین ماه که روز جمهوری اسلامی ایرام نامگذاری شده است فرمودند : دوازدهم فروردین جزو ایام الله است چرا که در هیچ انقلابی سابقه ندارد کشوری که در انقلاب پیروز شده است و هنوز 50 روز از عمر پیروزی نگذشته اصل نظام را به رفراندوم بگذارند و مردم را سهیم کنند و صاحبان اصلی انقلاب را به حساب بیاورند. در آنجا اعتماد حضرت امام (ره) به ایمان، اصالت و فطرت مردم و اعتماد مردم به رهبرشان و مرجع تقلیدشان و قطب انقلابشان نمایان شد و دیدیم که چقدر این اعتماد تنگاتنگ است. همچنین در همین رابطه افزودند : امام در آن دوران هیچ دغدغه‌ای نداشت با وجود اینکه نهضت آزادی ، جبهه ملی و بعضی از روشنفکران وابسته به خارج با جمهوری اسلامی موافق نبودند ولی امام بدون اینکه هیچ تحمیلی کنند نظر خودشان را فرمودند و گفتند جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد لذا زمانی که مردم پای صندوق‌ها آمدند 98 درصد یعنی تقریباً 100 درصد مردم به نظام جمهوری اسلامی رأی داده‌اند.

مهمتر از این موارد ، امام جمعه موقت تهران در سخنان خود نامزد های انتخابات ریاست جمهوری را نیز مورد خطاب قرار داد و با گوشزد برخی نکات اخلاقی تاکید کردند : کاندیداهای انتخابات بین خود و خدا خلوت کنند و ببینند که آیا تشنه قدرت هستند یا عاشق خدمت، اگر عاشق خدمت هستند که خوشا به حالشان اما اگر تشنه قدرت هستند وای به حالشان چرا که برای دنیا و آخرتشان ضرر خواهد بود . وی در ادامه افزود : آنهایی که احساس تکلیف کردند و در عرصه حاضر شده‌اند باز بین خود و خدا محاسباتی داشته باشند و جمع‌بندی کنند و کسانی که شرایط بهتری دارند و از حد نصاب بالاتری برخوردارند خودشان بروند و با آنها ائتلاف کنند و تمرکز بیشتری را به جامعه نشان دهند .
در این رهگذر باید تاکید کرد سخنان مورد خطاب نامزد های انتخاباتی باید بیشتر مورد توجه و التزام قرار گیرد. از این جهت که در روزهای گرم انتخاباتی ریاست جمهوری شاهد آن هستیم که تعدد نامزد ها با قطب های متنوع هرروز بیشتر و بیشتر خواهد شد و البته این تعدد نامزد ها بیشتر در جبهه موسوم به اصول گرا که شامل اصول گراهای سنتی و جدید مشاهده می شود.
در این باره باید تاکید کرد نامزد هایی در انتخابات جاری معرفی و به عرصه انتخابات کشیده می شوند که برخی از آن ها برخواسته از جریان ها و اتفاق نظرهایی هستند که ممکن است هرروز بر اقبال آن ها افزوده شود. در این میان برخی نیز خود را به عنوان نامزد انتخاباتی معرفی می کنند که پیش بینی می شود بخت بلندی در انتخابات نداشته و گویی برای محک خود در میان نخبگان حاکم و بررسی فرصت های آتی خود به اصطلاح دست و پا می زنند ! این افراد که تعداد آن ها بیشتر از پیش بینی های گذشته است بیشتر تمایل به بازار گردانی کاندیداتوری خود با محوریت مشارکت درکناره گیری به نفع نامزد دیگر و یا پیوستن به ائتلاف جهت افزایش حاشیه سود خود می باشند.
اما روی صحبت ما با برخی از نخبگانی است که اقبال عمومی به سوی آن ها است و به نوعی نامزد های شناخته شده می باشند ؛ این طیف که ظرفیت های انتخاباتی آن ها کمتر از گذشته نیست باید با برخورداری از موقعیت شناسی و عقلانیت محاسبه گرا به فکر کوتاه کردن افتراق ها و تعدد آرا باشند تا شاید در عرصه انتخابات با اجماعی حداکثری ، گوی سبقت از رقبای خود بربایند . رقبایی که شاید در عرصه انتخابات با توانایی های بالایی به عرصه حضور برسند . رقبایی که برخاسته از جریان ها و گفتمان هایی همه محور و همه مدار می باشند.
اما در پایان ایشان با اشاره به برخی نکات اخلاقی و انسانی در ایام انتخابات و رقابت های انتخاباتی افزودند: کاندیداها و طرفداران آنها باید اخلاق را در انتخابات ریاست جمهوری رعایت کنند. چرا افراد را با ناسزا و فحش بدرقه می‌کنند، نباید کاندیداها اجازه دهند که طرفدارانشان به کسی بد بگویند.
وی تاکید کرد :ممکن است کسی نقطه ضعفی هم داشته باشد اما اینکه بخواهند آنها را جمع کنند و در ایام انتخابات پرونده‌شان را در دیدگاه مردم افشا کنند و آنها را بی‌حیثیت و بی‌اعتبار کنند تا خود را بالا بکشند و خرد کردن دیگران را مقدمه رشد خود قرار دهند خوب نیست. اینکه بخواهند شخصیت افراد را زیر پا بگذارند تا خودشان بالا روند، از این بالاتر بی‌وجدانی و نامردی و دور بودن از اخلاق نمی‌توان داشت. بی اعتماد کردن مردم به یکدیگر و مردم به مسئولان و مسئولان به مردم جزو گناهانی است که قرآن کریم وعده عذاب به آن داده است .

پایان پیام./
 

کد خبر 240369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha