جنگ جهانی با اسلام در میانمار ادامه دارد

روحانی مسلمان امریکایی گفت: شکنجه مسلمانان در میانمار به معنای آن است که «جنگ جهانی با اسلام» و سکوت سازمان ملل در این باره همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی خشونت فرقه‌ای در مرکز میانمار 20 مارس به کشته شدن بیش از 40 نفر و آوارگی هزاران نفر دیگر از مسلمانان روهینگیا منجر شد. این اقلیت مسلمان تقریبا حدود 5 درصد از جمعیت 60 میلیون نفری میانمار را تشکیل می‌دهند. دولت میانمار به علت ناتوانی در حفاظت از مسلمانان روهینگیا بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.

پرس تی‌وی در مصاحبه با عبدالعلیم موسی، امام جماعت مسجد الاسلام واشنگتن به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته است که برگردان آن را در ادامه می‌خوانید. در این مصاحبه از نظرات یک کارشناس دیگر نیز استفاده شده است: مایک بیلینگتون از اعضای «اینتلیجنس ریویو» (Intelligence Review) از واشنگتن.

سوال: صدها نفر از مسلمانان روهینگیا کشته و ده‌ها هزار نفر از آنان نیز آواره شده‌اند و اساسا رسانه‌های جریان غالب در جهان هیچ چیز در این باره نگفته‌اند. به نظر شما علت چیست؟ بیایید ابتدا از زاویه دید رسانه‌ای به بررسی این موضوع بپردازیم.

امام موسی: خب، ما شاهد تداوم جنگ جهانی بر ضد اسلام و مسلمانان در سراسر دنیا هستیم. و یک سکوت سراسری نیز وجود دارد چه در عربستان سعودی، چه در بحرین و چه در پاکستان که با کشتار و بمب‌گذاری بر ضد شیعیان مواجهیم.

به هر جای دنیا که بنگرید می‌بینید که مسلمانان با تهدید به خشونت مواجهند. این نسل کشی و خشونت از سوی کسانی صورت می‌گیرد که ادعا می‌کنند شیوه زندگی آن‌ها صلح آمیز است.

ما سکوت سازمان ملل، مطبوعات، شبکه‌های تلویزیونی و خبری در سراسر جهان را در قبال جنگ جهانی با اسلام و روند نسل کشی بر ضد افرادی که در واقع هیچ کاری به کسی نداشته‌اند شاهد هستیم.

سوال: گزارشگر ویژه سازمان ملل در میانمار گفته است که گزارش‌هایی درباره مشارکت دولت این کشور در برخی از اقدامات خشونت‌آمیز بر ضد مسلمانان دریافت کرده است. به نظر شما آیا این به معنای مشارکت ارتش یا پلیس در این زمینه است یا صرفا به معنای چشم‌پوشی آن‌ها از این نسل‌کشی یا معنای دیگری دارد؟

امام موسی: نه معنای دیگری ندارد. وقتی شما به کسانی که مساجد و خانه‌ها را به آتش می‌کشند و با تامین بنزین برای سوزاندن خانه‌ها، مغازه‌ها و ساختمان‌ها مردم را به فرار به اردوگاه‌های آوارگان وادار می‌کنند یعنی در این درگیری‌ها بی‌طرف نیستید.

ممکن است رئیس جمهور میانمار بگوید «بله ما خواهان توقف این نسل کشی و درصدد اجرای قانون هستیم». وی به زبان این را می‎گوید ولی در عمل کاری نمی‌کند چرا که این مشکل هنوز ادامه دارد. نکته دیگر این است که برمه در 25 یا 30 سال گذشته که آئونگ سن سوچی برای تحقق آزادی، عدالت و دموکراسی تلاش می‌کرد مورد ستم واقع نشده بود.

همان کسانی که 2 سال پیش خواهان تحقق دموکراسی بودند حالا عقب ایستاده‌اند در حالی که خودشان هم مورد ستم همین دولت قرار گرفته بودند. همان‌طور که مهمان دیگر برنامه گفت دولت میانمار به طور خاص، بخشی از جنگ جهانی با اسلام نیست اما اساسا در کنار اکثریت و بر ضد این اقلیت قرار گرفته در حالی که منشور هر دولتی، حفاظت از اقلیت در برابر اکثریت را شامل می‌شود.

بنابراین همان‌طور که مهمان دیگر برنامه گفت این بخشی از جنگ جهانی انگلیس، امریکا و اسرائیل بر ضد اسلام است که به شیوه‌ای روی می‌دهد که مردم میانمار آسیب‌های جدی آن را متحمل می‌شوند. بنابراین سکوت رسانه‌ها و سازمان ملل را شاهد هستیم البته نه این‌که اصلا در این باره چیزی نمی‌گویند بلکه بر انجام اقدامی برای مقابله با آن پافشاری نمی‌کنند. این‌ها مشکلات موجود هستند که هیچ کس با آن مقابله نمی‌کند.

سوال: ما می‌گوییم که عکس‌العمل زیادی از جانب جامعه بین‌المللی را شاهد نیستیم. بیایید به کشورهای مسلمان نگاهی بیندازیم چرا سیاست‌های این کشورها در قبال میانمار تهاجمی تر شده است؟

امام موسی: آیا من می‌توانم آن‌چه را که در سطح جهانی در حال روی دادن است توضیح بدهم؟ من نمی‌خواهم بحث از میانمار منحرف شود اما بهتر است برخی مسائل بسیار مهم را با آن تطبیق دهم. آن‌چه که به گفته ما اکنون در حال روی دادن است چیزی است که به طور جهانی مثلت ترور می‌خوانیم.

یک راس مثلث ترور، امریکاست. وقتی قرار است کشوری مورد حمله غرب قرار بگیرد معمولا امریکا این کار را انجام می‌دهد. راس دیگر مثلث ترور، اسرائیل و کابینه صهیونیستی اسرائیل است. وقتی آن‌ها می‌خواهند تهاجم خود و یا تحریم‌ها و بایکوت‌ها یا هر گونه جنگ بر ضد اسلام و مسلمانان را در رسانه‌ها توجیه کنند با کمک کابینه اسرائیل این کار را انجام می‌دهند. راس سوم این مثلث نیز عربستان سعودی است. عربستان سعودی نوک تیز جنگ جهانی بر ضد مسلمانان در داخل دنیای اسلام است.

اگر به انفجار بمب در میان شیعیان پاکستان یا سرکوب معترضان در بحرین نیاز باشد عربستان سعودی این کار را انجام می‌دهد. اگر به سکوت در قبال اعتراضات قطیف یا سایر نقاط عربستان و یا اشاعه سلفی‌ها در سراسر جهان برای کشتار و ترور مسلمانان و مسیحیان نیاز باشد عربستان سعودی اجرای آن را به عهده می‌گیرد.

بنابراین میانمار بیچاره هم مشکلی است که آن‌ها در دوره‌ای از جنگ جهانی با اسلام آن را علم کرده‌اند و از آن‌جایی که این جنگ بسیار شدید و مهیب است در بخش‌های مختلف جهان صورت می‌گیرد. این مساله در اروپا خود را به صورت جنگ روانی نشان می‌دهد مثلا در زمینه حجاب. این در واقع نوعی ملی‌گرایی اروپایی بر ضد مساجد و سایر مراکز اسلامی است. در میانمار نیز این مساله در قالب همکاری دولت این کشور برای نسل کشی، قتل عام و آواره کردن مسلمانان روهینگیا انجام می‌شود.

اگر کمکی برای این مسلمانان ارسال شود آن‌ها نیروهای نظامی و سایر سازمان‌های دولتی را برای جلوگیری از رسیدن این کمک‌ها به اردوگاه‌های آوارگان گسیل می‌کنند و سکوت رسانه‌ها و سکوت و انفعال سازمان ملل و کمیسیون قوانین بین‌المللی نیز ادامه دارد؛ همه این‌ها بر اساس جنگ جهانی با اسلام روی می‌دهد و میانمار نیز در حاشیه این مساله قرار دارد. اما موضوع میانمار از نظر بسیاری از ما در حاشیه قرار ندارد. زیرا طبق آموزه‌های مذهبی‌مان به هر بخشی از پیکره اسلام که ضربه وارد شود ما باید همگی در خود خود احساس درد و ناراحتی کنیم.

سوال: خب بیایید به این مساله بپردازیم که پس کشورهای اسلامی کجا هستند؟ به نظر شما آیا ما شاهد آن خواهیم بود که کشورهای مسلمان برای اعمال فشار بیشتر بر میانمار تلاش کنند یا نه؟

امام موسی: خب، ما می‌بینیم که ایران و تعداد اندکی از مسلمانان تلاش می‌کنند در این باره صحبت کنند اما آن‌ها خودشان هم در بایکوت به سر می‌برند. اگر به مصر بنگرید می‌بینید که با اغتشاشاتی مواجه است. اگر به سوریه نگاهی بیندازید می‌بینید که در ناآرامی به سر می‌برد و لبنان نیز تضعیف شده است.

اگر به کل منطقه بنگرید چه سومالی، چه سراسر شمال آفریقا چه لیبی یا تونس و یا مالی که شاهد تهاجم فرانسه به آن هستیم و یا گروه مسلح بوکو حرام در نیجریه می‌بینید که یک خیزش جهانی در جریان است و مسلمانان قربانی آن هستند. بنابراین برای مسلمانان بسیار دشوار است که وقتی خودشان با ناآرامی مواجه هستند برای حمایت از سایر مسلمین به پا خیزند. اما ما از خدا می‌خواهیم که مسلمانان با هم متحد شوند و از یکدیگر حمایت کنند.

ز س/ز س

کد خبر 240658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha