محمد انصاری راد، رییس دبیرخانه صدور مجوز موسسات مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با اشاره به تمرکز کاری این دبیرخانه بر 3 محور اساسی به خبرنگار شبستان گفت: صدور مجوز در این دبیرخانه با تایید صلاحیت های عمومی و تخصصی افراد متقاضی، شایستگی عنوان انتخابی و حوزه های کاری موسسات از سوی کارشناسان ممتاز صورت می گیرد.
وی با بیان این مطلب که بررسی این شرایط برای رد یا تایید درخواست متقاضیان در مراحل مختلفی انجام می شود، اظهارکرد: حوزه فعالیت ها توسط هیئت ارزیاب، عنوان موسسه در کارگروه ویژه تصویب اسامی و صلاحیت های عمومی و تخصصی توسط کارشناسان استانی هنگام تشکیل پرونده بررسی می شود.
انصاری راد درباره نحوه گزینش و صدور مجوز برای موسسات در مرکز هماهنگی تصریح کرد: پس از تایید ابتدایی پرونده های تشکیل شده در استان ها، هر استانی که حداقل 10 پرونده درخواست داشته باشد برای بررسی نهایی و دریافت مجوز، آنها را به تهران ارسال می کند تا ارزیابی های نهایی برای تایید یا رد تقاضاها انجام شود.
حمایت مالی از موسسات، خارج از اختیارات دبیرخانه صدور مجوز است
رئیس اداره صدور مجوز موسسات مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور با بیان این مطلب که موسسات قرآنی علی رغم ارتباط با ادارات کل ارشاد اسلامی استان ها در صدور تمایل می توانند با دبیرخانه وارد مذاکره شوند، عنوان کرد: البته باید توجه داشت مسائل مالی و برخورداری از حمایت های موردنیاز در حیطه وظایف دبیرخانه صدور مجوز نیست و این مهم باید از طریق اداره حمایت های مالی از موسسات قرآنی پیگیری شود.
وی ارتقای کیفی موسسات قرآنی در کنار رشد کمی آنها را راهبرد اصلی دبیرخانه صدور مجوز برشمرد و بیان کرد: همسو با این رویکرد در آینده نزدیک طرح آمایش سرزمینی موسسات قرآن و عترت(ع) سراسر کشور با محور توجه بیشتر به سطح کیفی فعالیت ها اجرا می شود تا با شناسایی ویژگی های جغرافیای، فرهنگی و نیروی انسانی هر یک از استان ها، زمینه های رشد کمی و کیفی موسسات فراهم شود.
ارزیابی طرح های کلان موسسات در 5 سال آینده هنگام مصاحبه
انصاری راد ادامه داد: علاوه بر اجرای این طرح، هیئت ارزیاب دبیرخانه صدور مجوز در هنگام مصاحبه برنامه های کلان موسسات را برای 5 سال آینده مورد سوال و بررسی قرار می دهند تا از طریق برنامه ریزی های بلند مدت و کلان زمینه ارتقای کیفی با سهولت بیشتری ایجاد شود.
وی درباره اهداف دبیرخانه صدور مجوز برای ارتقای کیفی موسسات قرآنی در کنار رشد کمی آنها ابرازکرد: ترویج فرهنگ انس با قرآن، فرهنگسازی قرآنی برای مقابله با آسیب های اجتماعی به عنوان یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب و نیز استفاده از توان موسسات برای جریان سازی فرهنگی در برابر توطئه ها و شبه افکنی های دشمن از مهمترین این اهداف به شمار می رود.
انصاری راد با اعلام تلاش همسو با تغییر دبیرخانه برای صدور مجوز بنیاد به منظور بهره مندی از مزایا و امکانات بیشتر گفت: علاوه بر این شرح وظایف موسسات قرآنی نیز در دست بررسی قرار دارد، همچنین با همکاری اداره پژوهش مرکز هماهنگی، طرح هایی در راستای ارتقای کیفی تدوین و اجرا شده و در سفرهای استانی ریاست مرکز بازخوردها و نتایج حاصل از آنها برای بهبود روند کاری دریافت می شود.
رییس دبیرخانه صدور مجوز موسسات مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور تعامل با صاحبنظرن برای تبدیل موضوعات کاربردی به راهبرد فعالیتی موسسات را از دیگر رویکردهای اصلی این دبیرخانه خواند و بیان کرد: این اقدام مهم پس از انجام مطالعه عمیق پژوهشی طرح آمایش سرزمین موسسات قرآنی صورت می گیرد تا رشد کمی و کیفی موسسات با راهبرد پیش رود.
صدور پروانه رسمی فعالیت برای یک هزار موسسه در 3 ماهه نخست سال 90
وی با اعلام صدور پروانه رسمی فعالیت برای یک هزار موسسه قرآنی در نیمه نخست سال 90 تصریح کرد: همسو با تلاش های انجام شده دبیرخانه در طول یک سال فعالیت پرونده 600 تقاضای دریافت مجوز موسسه قرآن و عترت(ع) مراحل نهایی صدور را طی می کند و این در حالی است که پیش از این تنها 180 موسسه مجوز فعالیت دریافت کرده اند.
انصاری راد درباره راهکارهای دبیرخانه صدور مجوز برای استفاده از توانمندی موسسات قرآنی در اجرای طرح های کلان ملی خاطرنشان کرد: تلاش بر آن است تا از این توانمندی در بخش های مردمی و دولتی پس از شناسایی قابیلت ها از طریق ایجاد پل ارتباطی میان مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی و موسسات استفاده بهینه شود.
پایان پیام/
نظر شما