خبرگزاری شبستان: مسجد موسی بن جعفر (ع) خیابان امام خمینی حدود 32 سال پیش در منطقه 10 شهرداری تهران ساخته شد.
در حال حاضر به دلیل قرارگیری این مسجد در طرح تعریض خیابان امام خمینی، بنای مسجد باید 80 متر مربع عقب نشینی کند که برای انجام این امر لازم است مسجد تخریب و دوباره ساخته شود که انجام این کار نیاز به صرف هزینه ساخت مسجد است.
اهالی محل و مسئولان مسجد توان تامین بودجه لازم برای نوسازی مسجد را ندارند و در این راستا مقرر شده تا شهرداری منطقه دو باب از منازل اطراف مسجد را خریداری کند اما در بحث ساخت و ساز این مسجد حمایتی انجام نشده است. برای رفع مشکل کنونی مسجد می طلبد تا متولیان امور مساجد به حمایت مالی این مسجد اهتمام لازم را داشته باشند.
حجت الاسلام مهدی علی زاده، امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) در تشریح موقعیت و مشکلات این مسجد به خبرنگار شبستان گفت: این مسجد 32 سال پیش در 200 مترمربع احداث شده است و به دلیل تعریض خیابان امام خمینی، بناهای مجاور آن تا 80 مترمربع عقب نشینی کرده اند که در صورت اجرای طرح عقب نشینی مسجد تنها 120 مترمربع از مساحت بنای مسجد باقی می ماند و به همین منظور برای رفع این مشکل با شهردار منطقه رایزنی هایی صورت گرفته است.
حجت الاسلام علی زاده افزود: مقرر شده که دو باب از منازل پشتی مسجد از سوی شهرداری خریداری و به مساحت مسجد اضافه شود که در این صورت مساحت مسجد 2200 متر افزایش می یابد ولی برای این منظور بودجه کافی در اختیار مسجد نیست و اهالی منطقه 10 نیز از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند و توان تامین هزینه نوسازی مسجد را ندارند.
وی با بیان اینکه متولیان مساجد باید بیش از پیش به امر ساخت و نوسازی مساجد توجه داشته باشند، اظهار کرد: همانطور که شاهدیم در کشور ما هزینه های سنگینی در امور تبلیغاتی، افتتاح پروژه های عظیم در کشور می شود در صورتی که رسیدگی به مشکلات مساجد تا حد زیادی کمرنگ شده است.
امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) به فرهنگ سازی غربی ها برای به انحراف کشیدن جوانان اشاره کرد و افزود: از گذشته مساجد پایگاه مقابله با دشمنان اسلام بوده و هست و حال در کشور اسلامی که پایه و اساس آن بر مبنای اسلام نهاده شده، درست نیست که نسبت به مشکلات مساجد بی توجهی صورت بگیرد.
وی عدم وجود کتابخانه، صندوق قرض الحسنه، دفتر امام جماعت، سالن مطالعه و سالنی فرهنگی را از دیگر مشکلات این مسجد برشمرد و تصریح کرد: ساخت کانون فرهنگی مساجد در کنار مساجد باعث رونق مساجد و جذب جوانان به این مکان مقدس می شود چرا که جوانان نیازمند تفریحات سالم هستند و بر تمام مسئولان کشور واجب است که با توجه به مساجد مشکلات جوانان را مورد توجه قرار دهند.
وی اظهار کرد: عدم تامین نیازهای مادی ائمه جماعات مساجد موجب شده تا ائمه جماعات علاوه بر امامت مساجد بر کسب و کار دیگر نیز مشغول باشند و همین امر حضور امام جماعت در مساجد را کمرنگ و ارتباط با مردم و جوانان را کاهش می دهد.
حجت الاسلام علی زاده به اقامه نماز فقط در یک نوبت از روز در این مکان اشاره کرد و افزود: در روزهای عادی حدود 100 تا 200 نمازگزار در مسجد حضور پیدا می کنند و این تعداد در مراسم و مناسبت ها به 400 تا 500 نفر افزایش می یابد.
امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) در زمینه فعالیت پایگاه بسیج در این مسجد گفت: 100 نفر از برادران بسیجی در این مکان فعالیت دارند و در امور فرهنگی و برگزاری مراسم ملی و مذهبی مسجد و تبلیغات با نظارت مسئولان مسجد اقداماتی انجام می دهند.
وی از مرمت بنای مسجد در سال 86 با هزینه ای بالغ بر 320 میلیون ریال خبر داد و افزود: به دلیل فرسودگی بنای مسجد با حمایت اهالی محل اقدام به مرمت مسجد کردیم که از آن جمله می توان به خاکبرداری سقف پشت بام مسجد تا 30 سانتی متر و کاشی کاری مجدد آن اشاره کرد.
حجت الاسلام علی زاده به دیگر اقدامات مرمتی مسجد اشاره کرد و تصریح کرد: در این راستا آشپزخانه مسجد مرمت و بازسازی شد، سرویس های بهداشتی با هزینه بالغ بر 100 میلیون ریال با حمایت شهرداری منطقه بازسازی شد و سیم کشی کل ساختمان و روشنایی مسجد تعویض شد و بنای داخلی مسجد رنگ آمیزی و بنای خارجی نیز سنگ کاری شد.
پایان پیام/
نظر شما