طرح جامع ساماندهی معادن قزوین تهیه می شود

استاندار قزوین از تهیه و تدوین طرح جامع ساماندهی معادن استان قزوین خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، احمد عجم استاندار قزوین، در نخستین جلسه ستاد ساماندهی توسعه بخش معدن استان بیان کرد: ستاد ساماندهی معادن استان از جمله ابتکارات دولت دهم است که با هدف سیاست گذاری، توسعه و ارتقای ظرفیت های بخش معدن راه اندازی می شود و تهیه نقشه راه جدید برای سرمایه گذاران و معدن داران از جمله مأموریت ها و وظایف اصلی آن است.
 

وی افزود: در گذشته تصمیم گیری و تعیین تکلیف وضعیت معادن به صورت متمرکز انجام می شد و فرایند تعطیل یا احیای این معادن فرایندی طولانی بود که با دستورالعمل جدید اختیار تصمیم گیری در این زمینه به استان ها واگذار شده است.
 

استاندار قزوین ادامه داد: افزایش کیفیت بهره وری و جذب سرمایه گذاری از مهمترین اولویت های ستاد ساماندهی معادن است و ارتقای ارزش افزوده، اشتغالزایی، استیفای حقوق دولتی، نظارت دقیق بر فعالیت معادن و ایجاد ظرفیت های جدید از دیگر اولویت های ستاد ساماندهی توسعه بخش معدن در استان است.
 

وی عنوان کرد: از معادن نباید برداشت بی رویه صورت گیرد و هدایت، نظارت و توسعه سرمایه گذاری با هدف افزایش کیفیت و بهره وری در حوزه معادن باید جدی گرفته شود و باید از معادن به عنوان یک منبع و میراث ملی حفاظت کرده و استفاده بهینه ای به عمل آید.
 

عجم اعلام کرد: تعامل سازنده بین بخش خصوصی و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در بخش معدن امری ضروری است و توسعه معادن در بخش اکتشاف و استخراج باید با شیوه مناسبی دنبال شود تا حقوق مردم و دولت محفوظ بماند و شرایط بهره برداری نیز برای معدن داران تسهیل شود.
 

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اظهار کرد: در حال حاضر 149 معدن با استخراج 142 ماده معدنی در استان مشغول فعالیت هستند که در سال گذشته 2.5 میلیون تن ماده معدنی از این معادن استخراج شده است که مهمترین این مواد شامل سیلیس، خاک صنعتی، آهک، سنگ لاشه، سرب و روی است.
 

به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین، حسن جمشیدی ها با اشاره به مصوبه دولت در تشکیل ستاد اجرایی توسعه بخش معدن در استان ها از اسفند ماه سال 91 توضیح داد: تهیه طرح جامع معادن استان، برنامه ریزی و نظارت بر معادن برای فعال کردن آنها، برنامه ریزی و نظارت به منظور استیفای حقوق دولتی معادن، برنامه ریزی برای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه برای توسعه بخش معدن، ایجاد شرایط لازم برای صدور مجوزها، تسریع در اجرای طرح های نیمه تمام و تصمیم گیری در خصوص تأمین و تخصیص آب مورد نیاز طرح های معدن و صنایع معدنی از جمله وظایف ستاد اجرایی استان در حوزه فعالیت های معدنی شامل اکتشاف، استخراج، فراوری و صنایع معدنی است.
 

وی یادآور شد: همچنین نظارت بر احیا و بازسازی محل عملیات معدنی واقع در منابع ملی و معدنی، تصمیم گیری در خصوص تأمین زیرساخت و خدمات زیربنایی از جمله آب، برق، گاز، راه، مخابرات و آماده سازی اراضی و جانمایی طرح های صنایع معدنی و پیش بینی اعتبارات مورد نیاز در بودجه دستگاه های اجرایی از دیگر وظایف ستاد اجرایی استان است.
 

پایان پیام/

کد خبر 241853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha