حجت السلام ابراهیم فاضل فردوسی، از اساتید حوزه و کارشناس دینی در رابطه با شخصیت حضرت عبدالمطلب و موضوع دینداری یا عدم دینداری ایشان به خبرنگار شبستان گفت: حضرت عبدالمطلب که جد پدری پیامبر اسلام است و همچنین سایر آباء و اجداد رسول خدا همگی موحد و از دینداران عصر خود بوده اند.
وی افزود: واقعه حمله ابرهه به مکه و تخریب کعبه که در کلیه کتب و منابع تاریخی و اسلامی به آن اشاره و شرح ماجرا به تفصیل بیان شده و نوع برخورد و رفتار عبدالمطلب بعنوان بزرگ مکه با این ماجرا، خود گواه و شاهدی متقن بر موحد بودن ایشان است.
این خانه از آن خداست و او از خانه خود دفاع خواهد کرد
حجت الاسلام فاضل فردوسی با اشاره به ماجرای لشکرکشی سپاهیان ابرهه به سوی مکه با هدف تخریب کعبه گفت: ابرهه به اهالى مکه پیام فرستاد که قصد من، نابودى خانه کعبه است. اگر مردم این شهردر برابر من مقاومت کرده و مرا از این کار بازدارند، با آنان نبرد کرده تمامى مردان را کشته و زنان و فرزندانشان را به اسیرى مى گیریم. عبدالمطلب بعنوان بزرگ و مهتر مکه به آنان گفت: شما را یاراى برابرى و نبرد با سپاه ابرهه نیست. بهتر است از شهر خارج شده و در دره ها و کوه هاى اطراف پناهنده شوید و ازاهل و عیال خود محافظت و پاسبانى نمایید. این خانه نیز از آن خداست و او از خانه خود دفاع خواهد کرد و اگر او از دفاع آن باز ایستد، ما چگونه مى توانیم از آن دفاع کنیم ؟
وی تصریح کرد: با این تدبیر خردمندانه، اهالى مکه از کشتار و نابودى رهایى یافته و به اطراف شهر پناهنده و پراکنده شدند. در این میان لشکریان ابرهه مال و اموال اهالی مکه را به غارت بردند و دویست شتر عبدالمطلب نیز به غارت رفت. عبدالمطلب به همراه چند تن از بزرگان مکه به نزد ابرهه رفته و با او گفت و گو کرذند. آنان هر چه گفتند، ابرهه بهانه آورد و گفتارشان را نپذیرفت و به آنان گفت : اگر در برابر من مقاومت نکنید، من کارى با شما ندارم و تنها مى خواهم به جبران کارشما معبد شما را تخریب کنم و دیگر کسى براى زیارت به اینجا نیاید. همه مردم باید براى پرستش خدا به صنعا رفته و در قلیس، خدا را عبادت کنند.
هیچ دلیلی مبنی برغیرموحد بودن عبدالمطلب وجود ندارد
حجت الاسلام فاضل فردوسی افزود: به روایت دیگر، عبدالمطلب در آن دیدار به ابرهه گفت : سربازان تو شتران اهالى مکه، از جمله دویست شتر مرا غارت کرده اند، دستور بده آنها را به ما بازگردانند. ابرهه گفت : چرا درباره کعبه که دین تو و دین پدران تو است، چیزى از ما نمى خواهی ؟ عبدالمطلب گفت: من صاحب شتران خود هستم و کعبه را نیز صاحبی است که از آن نگهبانى ونگهدارى خواهد کرد.
این مدرس حوزه افزود: نوع استدلال و برخورد حضرت عبدالمطلب با این واقعه خود نشانه و گواه این است که وی به خدای واحد اعتقاد داشته و موحد بوده است. و علاوه بر ایشان همه پدران و اجداد پیامبراسلام صل الله علیه و آله نیز بر دین حنیف یعنی دین جد خود حضرت ابراهیم و یکتاپرست بوده اند.
وی تاکید کرد: بر اساس منابع تاریخی چه منابع شیعی و چه منابع اهل تسنن هیچ دلیل و مدرکی مبنی بر غیر موحد بودن حضرت عبدالمطلب و سایر پدران رسول خدا وجود ندارد. علاوه بر این که طبق استنادات تاریخی کلیه امور مربوط به خانه کعبه و زائران آن در دوران پیش از اسلام بر عهده خاندان عبدالمطلب و پس از او بر عهده پسرانش (ابوطالب) بوده است و این خاندان حتی در عصر جاهلیت در میان مردم مکه به بزرگی، شرافت، پرده داری کعبه مشهور و شناخته شده بوده اند.
عبدالمطلب تکلیفی در اعلام توحید خود نداشت
حجت الاسلام فاضل فردوسی در توضیح و تشریح این که چرا حضرت عبدالمطلب به صراحت اعتقاد خود به توحید را به زبان نمی آورد گفت: ایشان وظیفه و تکلیفی در این زمینه نداشت. همچنان که سایر پدران و اجداد رسول خدا صل الله علیه و آله تکلیفی نداشتند. اما موحد بودن ایشان طبق منابع تاریخی کاملا مشهود است.
وی با اشاره به شخصیت حضرت ابوطالب تصریح کرد: حضرت ابوطالب عموی پیامبر خدا نیز به یکتاپرستی و اعتقاد به توحید معروف و مشهور است. البته این ویژگی را نمی توان به سایر اقوام و خویشان پیامبر نسبت داد همچنان که ابوجهل نیز عموی پیامبر بوده و ایشان رابطه قوم و خویشی داشت یا بنی العباس که پس از بنی امیه برسر حکومت آمدند، از فرزندان و از نسل عباس، عموی پیامبر صل الله علیه و آله بودند. اما در رابطه با حضرت ابوطالب و اعنقادات ایشان کتب و متون مستدل و متقنی وجود دارد که از منابع صحیح اخذ شده است.
پایان پیام/
نظر شما