به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز رسیدگی به امور مساجد با صدور بیانیه ای با تاکید بر نقش مهم مساجد در هرچه باشکوهتر برگزار شدن انتخابات ریاست جمهوری بر نقش محوری مسجد و امام جماعت به عنوان مدیر این نهاد الهی و مردمی تاکید کرد.
در این بیانیه آمده است:امام جماعت مسجد مانند همیشه در برگزاری پرشور و گسترده انتخابات و برگزیدهشدن رییسجمهوری ولایتمدار، معتقد به مبانی و ارزشهای انقلاب شکوهمند اسلامی و وفادار به خون شهدای گلگونکفن بسیار مؤثر و سرنوشتساز است. سال جدید را با نام خداوند قادر علیم و با یاد روحبخش حضرت صدیقه کبری، فاطمه زهرا سلامالله علیها آغاز کردهایم، سالی که با تدبیر حکیمانه رهبر فرزانه و عزیز انقلاب اسلامی، سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام گرفته است.
در ادامه بیانیه مرکز رسیدگی به امور مساجد آمده است: سال 91، سال سنگینترین هجمههای اقتصادی و سیاسی دشمن بر علیه انقلاب و نظام اسلامی بود که با عنایت رحیمانه الهی و الطاف کریمانه حضرت ولیعصر اروحنا فداه تدابیر رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) و مقاومت هوشمندانه و نجیبانه ملت آگاه، سال اقتدار مظلومانه ایران اسلامی بود. روزهایی که مقاومت سیاسی و مقاومت اقتصادی مسئولان و مردم، توطئههای استکبار جهانی را در جبهه بینالمللی و عرصه داخلی نقش بر آب کرد و بحمدالله زمینه آفرینش حماسه بزرگ ملت ایران اسلامی فراهم شد.
انتخابات که مظهر حضور آگاهانه مردم در تعیین سرنوشت خود است، به منزله لیلهالقدر نظام اسلامی، سرنوشتساز و آیندهساز است و برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در شرایط حساس کنونی از اهمیتی مضاعف برخوردار است. بدون شک این انتخابات یکی از مهمترین آوردگاههای مهم رویارویی ملت آگاه و نظام اسلامی و انقلابی ایران با استکبار خواهد بود، آوردگاهی که در آن مشارکت عمومی، گسترده و هوشمندانه مردم، نقشی بسزا در خاموشکردن فتنهها و برنامههای دشمنان ایفا خواهد نمود و افقهای جدید سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را فراروی ملت مسلمان ایران خواهد گشود.
طبیعی است، نقش محوری مسجد و امام جماعت به عنوان مدیر این نهاد الهی و مردمی، مانند همیشه در برگزاری پرشور و گسترده انتخابات و برگزیدهشدن رییسجمهوری ولایتمدار، معتقد به مبانی و ارزشهای انقلاب شکوهمند اسلامی و وفادار به خون شهدای گلگونکفن بسیار مؤثر و سرنوشتساز است.
لذا در این مجال و در حالی که در آستانه این آزمون بزرگ الهی و سیاسی قرار گرفتهایم، به منظور تلاش برای حرکت هماهنگ و منسجم مساجد و ائمه محترم جماعات نکاتی چند یادآوری میشود:
1. حفظ مکانت والا و قدسی مساجد و اقتضای حریت و آزادگی ائمه محترم جماعات به عنوان گروه مرجع توده مردم، جایگاه آنان را به عنوان مبین و مفسر منویات رهبر حکیم انقلاب اسلامی ارتقا میدهد. به شکل طبیعی مشی و منش پدرانه و حکیمانه امام محترم جماعت اقتضای آن را دارد که ضمن بهرهمندکردن مؤمنان از نظرات مشورتی خود اجازه تبدیلشدن مسجد به ستاد انتخاباتی هیچیک از کاندیداهای محترم را ندهند و رعایت داشته باشند که کمتوجهی به این رسالت مهم میتواند آسیبهای جدی را به این جایگاه مقدس وارد سازد.
2. تجربه گرانسنگ سه دهه گذشته نشان میدهد که جز پایگاه ولایتفقیه که عمود خیمه انقلاب و امید مؤمنان محسوب میگردد، آبرو و اعتبار علما و منابر و مساجد برای هیچ شخصی نباید هزینه شود. زاویه نگاه اشخاص در گذر ایام، گاهی دچار تغییراتی میشود و لیکن آنچه که ثابت و اصیل در هر شرایطی باقی میماند ولیفقیه زمان است، البته تبیین شاخصها و بصیرتافزایی مطابق مشی رهبر فرزانه انقلاب نیاز جدی مردم است که با لسان نافذ علما تأمین خواهد شد.
3. در آخرین انتخابات برگزارشده در استان تهران، همکاری مساجد برای استقرار صندوقهای رأی با وجود همه مشکلات پیرامونی و طبیعی که در جریان آن هستیم، افتخارآمیز بود. حق این است که مساجد پایگاه اصلی استقرار صندوقهای اخذ رأی باشند و همچون سالهای آغازین انقلاب، تکلیف شرعی و انقلابی امت حزبالله در مقدسترین مکان ادا شود و این مهم تدبیر و اعمال مدیریت ائمه محترم جماعات را میطلبد. شایسته است که مساجد دارای ظرفیت و امکان استقرار شعب اخذ رأی که تاکنون از ایفای نقش در این زمینه محروم بودهاند با اعلام رسمی آمادگی خود به مرکز و فرمانداریها و پیگیری جدی در این میدان وارد شوند. لازم به ذکر است به یاری خدا، مرکز در زمان مناسب، در قالب کتاب کار ویژه ائمه محترم جماعاتی که مساجد آنها میزبان برگزاری انتخابات خواهد بود ماحصل تجربیات دورههای گذشته را برای استقبال و تعامل با دستاندرکاران و رأیدهندگان معزز، تقدیم خواهد کرد.
4. وحدت ملی، گوهر بیبدیل و غیرقابل جایگزینی است که در مساجد باید صیانت شده و متجلی گردد. به فضل و لطف الهی، ایام انتخابات با عزت و سربلندی مردم و نظام اسلامی خواهد گذاشت و پس از تنفیذ رهبری معظم انقلاب (دامت برکاته) منتخب ملت سکان اجرایی کشور را بدست خواهد گرفت و در یک رویکرد اخلاقی و منطقی، شور و هیجان شیرین طرفداران کاندیداهای محترم به خاطرهها خواهد پیوست و مودت و همدلی مؤمنان و اهل مسجد جایگزین رقابتها خواهد شد. از روحانیت آگاه و مدبر در جایگاه امام مسجد و محل تقع میرود ضمن به رسمیتشناختن تنوع سلایق و تشخیص شهروندان در دایره کاندیداهای مورد تأیید شورای محترم نگهبان شرایطی فراهم نمایند که همه سلایق به رسمیت شناختهشده ذیل گفتمان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، مسجد و امام مسجد را مأمن و مایه آرامش روحی و معنوی خود بدانند و به سرمایه انس و ارتباط صیانت بخش افراد با خانه خدا در زمین، آسیب و خدشهای وارد نشود.
5. با عنایت به شناخت عمیق و دقیق ائمه محترم جماعات از بافت مردمی در محله پیرامونی مساجد از بزرگواران انتظار میرود با آیندهنگری و شناخت فرصتها و تهدیدها، قوتها و ضعفهای مرتبط با انتخابات، مراجع قانونی و مسئول را به هنگام و دقیق در جریان تشخیصهای خود قرار دهند و با تدبر و درایت و هوشمندی لازم در ایام حساس کنونی زمینه رقمخوردن حماسه بزرگ سیاسی ملت را فراهم آورند.
6. پیشبینی میشود مساجد به جهت نقش تعیینکننده، اهمیت و میزان تأثیرگذاری که برای هدایت افکار عمومی دارند مورد توجه گروهها و جریانات سیاسی برای انعکاس برنامهها و دیدگاههای خود قرار گیرند، لسان نافذ و نگاه بصیر ائمه محترم جماعات میتواند این مقطع را به فرصتی برای آزاداندیشی و آگاهیبخشی مبدل کند، به گونهای که امکان حضور کاندیداهای متقاضی یا نمایندگان ایشان در مسجد با این ملاحظه فراهم گردد که رعایت عدالت و سنجش مصلحت در کنار هم مورد توجه باشد و در عین حال حفظ آرامش خانه خدا و اجتناب از بروز هرگونه تنشی میان مؤمنان و حفظ حرمتها و رعایت شأن سخنران میهمان شرط لازم برای این امر تلقی گردد. همچنین با هدف جلوگیری از تضعیف جایگاه امام مسجد توسط افراد ناآگاه یا مغرض، تنظیم صورتجلسه امضاشده هیئت امنای محترم به عنوان نمایندگان خردجمعی نمازگزاران مسجد در حکم مجوز دعوت از اشخاص، تنظیم و در اسناد نگهداری شود. بدیهی است حفظ اتخاذ و همدلی ارکان مسجد ذیل نگاه پدرانه امام جماعت از اهمیت و حساسیت زیادی برخوردار است.
7. پیش از اعلام اسامی کاندیداهای مورد تأیید از سوی شورای محترم نگهبان و آغاز زمان قانونی تبلیغات هیچ شخصی در هیچ جایگاه حقیقی و حقوقی به عنوان نامزد انتخابات به رسمیت شناخته نمیشود و بدیهی است که فعالیت انتخاباتی پیش از موعد چنین افرادی مخالف قوانین جمهوری اسلامی است و انتظار میرود اجازه ارتکاب اقدامات خلاف قانون در فضای مقدس مساجد صادر نگردد.
8. طراحی و پیشبینی برنامههایی که موجب تقویت وفاق اقوام و گروهها، تقویت روحیه عمومی در برابر مشکلات و تنگناهای اقتصادی روزمره و تعمیق عشق و محبت قلبی به نظام مقدس جمهوری اسلامی و در نهایت افزایش میزان مشارکت در انتخابات آتی شود، میتواند مورد توجه قرار گیرد.
9. تشکیل جلسه ائمه محترم جماعات با افراد تأثیرگذار در مسجد و محل و یادآوری نکات زیر به ایشان میتواند از باب امر به معروف و نهی از منکر تأثیر بسزایی در تلطیف فضای انتخاباتی داشته باشد:
- توجهدادن به ایشان در خصوص موقعیت ممتاز و حساس کنونی ایران در جهان اسلام، همآوایی جبهه استکبار جهانی در تشدید فشارهای ظالمانه بر کشور و صبر و شکیبایی تحسینبرانگیز مردم در برابر این فشارهای اجتنابناپذیر
- یادآوری ضرورت و اهمیت امیدبخشی به مردم، توجه دادن به دستاوردهای انقلاب و پرهیز جدی از سیاهنمایی و طرح موضوعات ناامیدکننده
- توجیه ایشان نسبت به قانون انتخابات، حدود اختیارات و وظایف نامزدها و هواداران آنها
- تأکید بر لزوم مراعات اخلاق اسلامی، احترام متقابل در فعالیتهای تبلیغاتی و پرهیز از بیاحترامی نسبت به نامزدهای رقیب
- هشدار جدی نسبت به ضرورت عدم طرح و ورود به مسایل اختلافبرانگیز قومی، مذهبی و محلی
- تأکید بر اهمیت مقاومت محترمانه در برابر طرح ادعاها و قولهای غیرواقعی و غیرمرتبط و فریبدهنده به وسیله نامزدهای محلی شوراهای شهر و روستا
- جریانسازی در خصوص حساسیت مردم نسبت به اسراف در تبلیغات انتخاباتی و لزوم رعایت موازین اسلامی
- تأکید بر ضرورت مراعات قانون در روند تبلیغات، حمایت از نامزدها، شرکت در انتخابات، نظارت مراجع رسمی بر حسن انجام انتخابات و در نهایت پذیرش نتایج قانونی انتخابات
10. انعکاس نقطهنظرات ائمه محترم جماعات به مردم شریف و نمازگزاران ارجمند مسجد در ارتباط با محورهای زیر میتواند در افزایش آگاهی و هوشیاری عمومی نقش جدی داشته باشد:
- تشویق و ترغیب مردم به حضور پرشور در انتخابات
- تشریح دستاوردهای ارزشمند نظام اسلامی در ابعاد مختلف
- ترسیم موقعیت ممتاز کنونی ایران در صحنه بینالمللی در تقابل با استکبار جهانی
- پاسخگویی به شبهات و سؤالات مهمی که از طرف دشمنان شایع میشود
- تبیین ویژگیهای مشترک و متفاوت کاندیداهای ریاستجمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، تشریح وظایف و اختیارات آنان و نیز وظیفه مردم نسبت به شرایطی که در انتخابات آتی با آن روبرو خواهیم شد.
- تبیین ویژگیهای نامزد اصلح ریاستجمهوری و نیز نامزدهای شایسته برای شوراهای شهر و روستا
- تأکید بر این نکته مهم که اختلاف سلایق و تفاوت دیدگاهها در انتخابات امری کاملا طبیعی بوده و با دینداری و ولایتمداری اشخاص مغایرت ندارد.
- هوشیارسازی مخاطبان برای پرهیز از هر اقدامی که موجب سوءاستفاده دشمن و زمینهسازی برای بروز فتنههای جدید شود.
- تبیین مواضع و رهنمودهای مقام معظم رهبری (دامت برکاته) در زمینه انتخاب نامزد اصلح برای مردم و هدایت آنان در جهت مشورت با علما، شخصیتهای خیراندیش، بصیر و انقلابی به منظور شناخت و اتخاذ تصمیم
11. اهمیت بالای انتخابات ریاستجمهوری نباید ما را از اهمیت و جایگاه خطیر شوراهای اسلامی به ویژه در کلانشهر تهران غافل سازد. لازم است ائمه محترم جماعات با نگاه دقیق و رصد هوشمندانه شرایط و با ارایه معیارهای لازم و کافی تصدی منصب نمایندگی مردم در شورای شهر زمینه ورود افراد شایسته، ولایتمدار، کارآمد و آشنا با درد مردم را در صحن شوراها فراهم سازند.
در پایان این بیانیه تاکید شده است که با عنایت کریمانه حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلامالله علیها به برکت میدانداری و حضور فعال و مؤثر مساجد و ائمه محترم جماعات در این آزمون بزرگ الهی شاهد آفرینش حماسه بزرگ سیاسی ملت انقلابی ایران باشیم.
پایان پیام/
نظر شما