به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی شب گذشته(22فروردین)در مراسم ششمین سالگرد ارتحال آیت الله فاضل لنکرانی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، اظهار داشت: علما و فقهای بزرگ در تربیت شاگردانی فرهیخته که بتوانند مبانی علمی و اخلاقی را در جامعه ترویج دهند، نقش مهمی دارند.
وی بیان داشت:علما با قلم و بیان شیوای خود اندیشه های دینی را روشن و به شبهات پاسخ داده و با مجاهدت در عرصه تبلیغ، مبانی اسلامی را در مسیر عزت و تعالی قرار می دهند.
تزکیه مقدم بر تعلیم است
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به این که تزکیه به تعلیم مقدم است، خاطرنشان کرد: اخلاق نیز بر علم تقدم دارد، انسان پاک گوهر و زمین پاکی است که بذر علم در آنجا رشد می کند.
وی ادامه داد: علم و معرفت الهی با عمل که همراه شود انسان را به باب بهشت تبدیل می کند، انسان را لطیف و اهل نجات می کند.
مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی در مسائل علمی جرأت بالایی داشت
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به این که اصالت مسئله مهمی است خاطرنشان کرد: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی از خانواده علمی ممتاز بود، استعداد سرشار و جرأت فراوانی در مسائل علمی داشت.
امام جمعه تهران یادآور شد: آیت الله فاضل لنکرانی در زمینه علمی در درس آیت الله العظمی بروجردی اشکال می کردند و ایشان نیز به همین سبب جایزه بی سابقه به آیت الله فاضل داده بودند.
وی در ادامه عنوان کرد: ایشان یک فقیه برجسته بود که علم و عرفان را در هم آمیخت، شجاعت و شهامت را همراه گریه های شبانه وسیله ای برای نجات جامعه شیعی قرار داده بود و اقتدار اسلام را به فعلیت رساند.
آیت الله فاضل لنکرانی در طلاب روحیه قدرت و شجاعت ایجاد می کرد
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: شاگردان آیت الله فاضل هم فقیه می شدند و هم در راه تحقق و تجلی اسلام ناب و استکبار ستیز در جامعه تاثیر گذار بودند، ایشان در طلاب روحیه قدرت و شجاعت ایجاد می کرد.
وی ابراز داشت: مرحوم آیت الله فاضل همواره در کنار حضرت امام خمینی(ره) و جزو مدرسین مبارزی بودند که در نهضت امام راحل نقش بسزایی داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی نیز مرحوم آیت الله فاضل از دلسوزی نسبت به نظام و حمایت مقام معظم رهبری دریغ نکردند.
آیت الله فاضل لنکرانی برای جامعه اسلامی عزت ساز بودند
استاد برجسته حوزه علمیه با بیان این که آیت الله فاضل لنکرانی روح بلند و دشمن شکنی داشتند، گفت: ایشان برای جامعه اسلامی عزت سازبودند و ابداعات و نوآوری های تاثیر گذاری داشتند که از جمله آن ها می توان به تاسیس مرکز تخصصی فقهی ائمه اطهار اشاره نمود.
وی افزود: مرکز فقهی ائمه اطهار عالمان خدمت گذاری تربیت می کند که درد شناس هستند، درمان را در اختیار دارند، احساس مسئولیت می کنند و خودشان را برای قرار گرفتن در جبهه امام عصر(عج) مضطر می دانند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به اقدامات مهم و تاثیر مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی در عرصه فرهنگی و تبلیغی اظهار داشت: 35 سال تدریس خارج فقه و اصول، تالیف حدود 100 اثر علمی و پژوهشی، اعزام مبلغ به مناطقی که وهابیت حضور گسترده ای دارند و مناطق محروم از جمله فعالیت های ایشان در عرصه فرهنگی است.
وی همچنین با اشاره به این که درایام فاطمیه قرار داریم بیان داشت: آیت الله العظمی فاضل لنکرانی در برگزاری با شکوه مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه (س) نقش موثری داشت.
وی در پایان با اشاره به مسائل کشورهای منطقه و اتفاقات اخیر سوریه یادآور شد: امروز روز آسایش و رفاه نیست و هر کسی در جبهه حق قرار دارد باید تلاش کند و در هر جبهه ای قرار دارد برای رسیدن به آرمان های اسلامی و ارزشی بجنگد.
پایان پیام/
نظر شما