به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حسین حجت الاسلام اژدری زاده، امروز(11 اسفند) درنشست علمی تخصصی "رابطه معرفت و جامعه از دید علامه طباطبایی(ره)" که به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به روش مطالعاتی با محوریت روش رئالیسم درباره نظریات علامه طباطبایی گفت: نظریه اعتباریات علامه نقطه عطفی برای رسیدن به جامعه معرفتی است.
وی ادامه داد: مجموعه ای از معرفت ها را می توان جدا کرد و آن معرفت های وحیانی است، به عقیده علامه طباطبایی، معرفت های اعتباری پایه تمدن بشری است و این نظریه هنوز جای کار دارد.
حجت الاسلام اژدری زاده تاکید کرد: جهت حرکت معرفت های پنداری یا اعتباری از ذهن به عین و جهت حرکت معرفت های حقیقی از عین به ذهن است.
وی با بیان اینکه نوع معرفت های پنداری در انسان متفاوت است، خاطرنشان کرد: به عقیده علامه طباطبایی، اعتباریات هم تحت تاثیر ویژگی های بدنی و جسمانی، هم تحت تاثیر خلق و خوی انسان و هم تحت تاثیر عوامل اجتماعی است.
عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه نوع جهان بینی انسان می تواند در نوع معرفت های او اثر بگذارد، گفت: اینکه انسان با چه گروه و حزبی زندگی می کند و ابزار کارش چیست، آیا با گل و بلبل و یا با ابزار خشن در جریان است، اینها ویژگی هایی است که می تواند خود را در معرفت های پنداری انسان، نشان دهد.
مولف کتاب "جامعه شناسی معرفت" ادامه داد: فکر تربیت و یا ازدواج در جامعه شکل می گیرد که اینها بدون اجتماع اصلا شکل نمی گیرند و اینها در نظر علامه طباطبایی از منظر جامعه شناسی جای کار دارد.
پایان پیام/
نظر شما