اولین گروه شرکت های دانش بنیان تا خرداد معرفی می شوند

رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهارامیدواری کرد که اولین مرحله معرفی شرکت های دانش بنیان و آغاز اعطای تسهیلات به این شرکت ها تا خردادماه سال جاری انجام شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نسرین سلطانخواه در حاشیه یکصد و یکمین سفر هیات دولت به استان سمنان، در ابتدا با خانواده شهید هاشمی در منطقه کهنه دژ شهر سمنان و شهید احمدی از روستای درجزین استان سمنان دیدار کردند.

 

سلطانخواه همچنین در دیدار با جمعی از نخبگان، استعدادهای برتر، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و مخترعان با اشاره به تاریخ تمدن دیرینه استان سمنان گفت: این منطقه مهد پرورش علما، بزرگان و دانشمندان زیادی بوده است. استان سمنان خاستگاه رشد و تربیت برجستگانی مانند شیخ علاء الدوله سمنانی، شیخ ابوالحسن خرقانی و همچنین حکما و فقهایی مثل حاج ملاعلی سمنانی و بایزد بسطامی عارف و فیلسوف بزرگ ایرانی، آیت الله شاهرودی و شعرایی از جمله منوچهری دامغانی و فروغی سمنانی بوده است.

 

وی با بیان اینکه استان سمنان به عنوان یک استان علمی و فرهنگی شناخته می شود، تصریح کرد: علی رغم اینکه استان سمنان در منطقه کویری قرار دارد نسبت دانشجویان و افراد تحصیل کرده این استان به کل جمعیت آن بسیار بالاست. از سوی دیگر ظرفیت بالای نیروی انسانی استان سمنان، این استان را به یکی از استان های پیش رو در کشور تبدیل کرده است.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر موضوعات نخبگان و علم و فناوری گفت: معظم له همواره علاوه بر دیدار با استاتید و دانشگاهیان، در دیدارهای مردمی و حتی خطبه های نماز عید سعید فطر به مقوله علم و فناوری تاکید می کنند و موتور محرک پیشرفت کشور در عرصه های اقتصادی و تولید را علم و فناوری قلمداد می کنند. بنابراین ما هم در جایگاه سیاستگذاران اجرایی از این فرصت ها باید به بهترین شکل بهره برداری کنیم.

 

سلطانخواه خاطرنشان کرد: در زمان امام راحل(ره) یکسری ساختارهایی برای پر کردن برخی خلاها در کشور مانند نهضت سوادآموزی برای ریشه کن کردن بی سوادی در کشور و بنیاد مسکن برای آبادانی روستاها ایجاد شدند؛ این روند در زمان مقام معظم رهبری به صورت تکاملی ادامه پیدا می کند به طوریکه در این مرحله استعدادهای برتر و نخبگان و سرمایه های انسانی برتر مدنظر قرار می گیرد.

 

وی ادامه داد: از این رو مقام معظم رهبری خلاء ساختاری به نام بنیاد ملی نخبگان را احساس می کنند و دستور تشکیل آن را می دهند و یا برای توجه بیشتر به موضوعات علم وفناوری دستور راه اندازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را صادر کردند.

 

به گفته دکتر سلطانخواه از میان معاونت های ریاست جمهوری، تنها معاونت علمی وفناوری است که بر اساس منویات مقام معظم رهبری شکل گرفته است.

 

وی تصریح کرد: خوشحالم که دغدغه ها و نیازهایی که از سوی حاضران در این جلسه مطرح می شود در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری است که نشان دهنده این است که جامعه علمی و فناوری کشور درک عمیقی از منویات رهبری و مسیر پیشرفت کشور دارند.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در دهه های گذشته کشور به توسعه آموزش و پژوهش در کشور توجه کرده است اما هم اکنون به دستاوردهای حاصل از سرمایه گذاری های گذشته بروی پژوهش تاکید می شود چراکه موجب اقتدار،رفاه، امنیت و ثروت برای کشور خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در این راستا گزارش های موفقیت آمیزی نیز منتشر شده است به طوری که در چهار ماهه نخست سال 2013 میلادی بر اساس اطلاعات پایگاه علمی ISI ایران از رتبه نوزدهم تولید علم دنیا در سال 2012 میلادی به جایگاه هفدهم در سال جاری میلادی صعود کرده است. همچنین در این بازه زمانی ایران برای اولین بار در این پایگاه علمی، کشور ترکیه به عنوان اصلی ترین رقیب خود در منطقه را پشت سر گذاشته است.

 

 سلطانخواه با اشاره به ضرورت راه اندازی شرکت های دانش بنیان و حمایت از تولید کالاها و خدمات تولیدی این شرکت ها گفت: طی سال‌های اخیر تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متمرکز بر حمایت از این نوع شرکت ها بوده است. به طوریکه طی چهار گذشته معاونت علمی بالغ بر سه میلیارد و 600 میلیون تومان از پارک های علم وفناوری و مراکز رشد استانی حمایت کرده است تا آنها نیز از واحدهای فناور مستقر در پارکها یا به صورت بلاعوض و یا به صورت تسهیلات وام پشتیبانی کنند. همچنین از شرکت های دانش بنیان در جشنواره های علم تا عمل حمایت صورت گرفته است.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تمامی راه های حمایتی از شرکت های دانش بنیان منجر شد که یک الگوی فراگیر و ملی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان شکل بگیرد که در نهایت منجر به تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در مجلس و تشکیل صندوق نوآوری وشکوفایی و تصویب آیین نامه اجرایی آن شد. بر اساس آیین نامه اجرایی این قانون مقرر شده است که کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان تشکیل شود که ریاست آن با حکم رئیس جمهور به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذار شد.

 

وی ادامه داد: این کارگروه در نیمه دوم سال 91 تشکیل و جلسات متعددی نیز برگزار شد، در نهایت آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان تهیه شد و در روزهای پایانی سال گذشته سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان راه اندازی شد.از این رو از شرکت های دانش بنیان می توانند در این سامانه به آدرس www.daneshbonyan.ir ثبت نام کنند چراکه شرکت ها پس از ارزیابی در این سامانه می توانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر تهسیلات شامل معافیت های موجود در قانون استفاده کنند.

 

دکتر سلطانخواه اظهارامیدواری کرد که اولین مرحله معرفی شرکت های دانش بنیان و آغاز اعطای تسهیلات به این شرکت ها تا خردادماه سال جاری انجام شود.

 

وی در ادامه، دیدار مدیران شرکت های دانش بنیان با مقام معظم رهبری در مردادماه سال 91 را نقطه عطف توجه به شرکت های دانش بنیان و تسریع در اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان عنوان کرد.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان صرفا شرکت های تولیدی نیستند، اظهارکرد: بسیاری از شرکت های دانش بنیان در حوزه خدمات و پشتیبانی فعالیت می کنند که در آیین نامه شناسایی شرکت های دانش بنیان به این موضوع پرداخته شده است. دراین راستا در سال گذشته آیین نامه خدمات پشتیبانی برای شرکت های دانش بنیان به پارک های علم وفناوری کشور ابلاغ شد که در آن یک اعتبار 50 میلیون تومانی برای حمایت از شرکت های خدماتی در ازای ارائه سرویس به شرکت های تولیدی در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی مصرفی و غیر مصرفی در اواخر اردیبهشت ماه گفت: در این نمایشگاه تمام محصولاتی که در داخل تولید شده است عرضه خواهند شد و آزمایشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی می‌توانند با حضور در آن از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت خرید تجهیزات بهره‌مند شوند.

 

دکتر سلطانخواه با بیان اینکه این نمایشگاه برای ایجاد بازار برای این محصولات و کمک به تامین نیازهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی مراکز علمی و دانشگاهی تشکیل می شود، افزود: درصددیم که این نمایشگاه اواخر اردیبهشت پس از برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شود.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طی چند سال آینده نمایشگاه تجهیزات و آزمایشگاهی ساخت ایران مشابه نمایشگاه کتاب عمل کند. چرا که نمایشگاه سالانه کتاب نیازهای آموزشی و تحقیقاتی مراکز علمی و دانشگاهی را در حوزه کتاب تامین می‌کند و درصددیم این نمایشگاه نیازهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی را در حوزه تجهیزات مصرفی و غیر مصرفی با استفاده از توان تخصصی و داخلی تامین کند.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان، تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو اقتصاد دانش بنیان است، گفت: یکی از راه های تحقق آن پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان است.

 

وی در پایان با اشاره به معافیت های مالیاتی مندرج در قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان برای شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری افزود: در حال حاضر آیین نامه های این موضوع در دست تهیه است اما برای طی این دوره گذار آیین نامه قبلی برنامه چهارم توسعه در دولت به تصویب رسید چون این معافیت ها به دلیل ذکر آنها در قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در برنامه پنجم توسعه تکرار نشده بودند.

 

گفتنی است، اعطای وام‌های کم‌بهره و تسهیل در اخذ وثائق و ضمانت‌نامه‌ها و افزایش دوره تنفس پس از اخذ وام برای شرکت‌های دانش‌بنیان، اعطای خدمت مطالعاتی به اعضای هیأت علمی تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان، تسریع در اعطای پژوهانه به مخترعان، اعطای حمایت‌های حقوقی، مدیریتی و بازاریابی به شرکت‌های نوپای دانش‌بنیان ، تسریع در روند بررسی پرونده‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزایش اختیارات بنیادهای نخبگان استانی و مساعدت در استمهال وام‌های اخذ شده از پارک‌های علم و فناوری استان از جمله محورهای سخنرانی جمعی از نخبگان، استعدادهای برتر، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و مخترعان بود.

 


پایان پیام/ 

کد خبر 243970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha