حجت الاسلام سید مرتضی حسینی مدرس، استاد حوزه علمیه خراسان به خبرنگار شبستان گفت: آنچه که بیشترازهرامتیازی برای انسان ارزش ایجاد می کند «علم» است که وجه تمایز انسان با فرشته نیز محسوب می شود.
وی با اشاره به این مطلب که بیان خطبه فدکیه نشان از توان عظیم علمی حضرت زهرا(س) است، بیان داشت: حضرت فاطمه(س) در خطبه فدکیه بر لزوم اطاعت ازاهل بیت(ع) تاکید می کند و فلسفه امامت را شرح می دهند.
استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به این مطلب که حضرت زهرا(س) در عمر بسیار کوتاه خود در جملات کوتاه مطالب بسیار ارزشمند وعمیقی باقی گذاشته است که نمونه هایی ازآن را در خطبه فدکیه می توان دید، اذعان داشت: بیان 20 حکم الهی همراه با تفسیر از مهمترین بخش های این خطبه است.
حجت الاسلام حسینی مدرس با اشاره به این مطلب که شعاع و پرتو دانش گسترده در سخنان، خطبه ها و بیانات آن حضرت آشکاراست، تصریح کرد: استدلال به جا و مناسب به آیات قرآن که درجای جای این خطبه به چشم می خورد نشان از تسلط کامل آن بانوی دانشمند و شجاع به قرآن دارد.
استاد حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) علم خویش را ازمبدأ عالم هستی و خالق متعال دریافت کرده اند، پس این علم خالی ازهرگونه اشتباه و جهل مرکب است، افزود: حضرت زهرا(س) در بعد علمی الگو هستند.
حجت الاسلام مدرس حسینی اذعان داشت: خطبه های حضرت فاطمه(س) به خطبه های نهج البلاغه پهلومی زند چرا که حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) از یک منبع علمی الهام می گیرند و دارای «علم تفویضی» هستند.
وی درتوضیح "علم تفویضی" گفت: علم تفویضی علمی است که خداوند به بندگان شایسته اش مانند پیامبران ومعصومین (ع) مرحمت می کند.
حجت الاسلام حسینی مدرس در ادامه با اشاره به این مطلب که صدیقه کبری(س) دارای فکر بلند، ایمان راسخ، تقوا و شجاعت بى نظیرى بودند، تصریح کرد: این بانوی گرامی مظهر جامعیت و کمال، اوج اندیشه و عرفان، بلنداى معرفت و آگاهى، بارور بوستان رسالت، کوثر قرآن و شبیه ترین انسانها در سیما و سیرت به پیامبر خدا (ص) بود.
استاد حوزه علمیه خراسان بیان داشت: حضرت فاطمه (س) درعمرکوتاه خود به ویژه پس ازرحلت پیامبر اکرم (ص) با همه وجود ازاسلام ناب محمدی و ولایت دفاع کرد و پس از پدر گرامیشان با فاصله اندکی دراین راه ارزشمند به شهادت رسید.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) شخصیت و عظمت زن را در تجملات زندگى و جامه هاى رنگارنگ نمى دانستند، و از تجملات و تشریفات پر زرق و برق به شدت برحذر بودند، گفت: حضرت زهرا(س) برترین زینت زن را در عفت، عصمت و تربیت فرزندان شایسته جستجو مى کردند.
حجت الاسلام حسینی مدرس افزود: ام ابیها (س) با زندگى ساده و سراسر فضیلتشان ثابت کردند که یک زن مى تواند همه افتخارات انسانى را به دست آورد.
پایان پیام/
نظر شما