خبرگزاری شبستان؛ خانمها می توانند با نامحرم صحبت کنند مشروط به آنکه : الف. به قصد لذت و ریبه نباشند. ب. صدای خود را نازک و رقیق نکنند. ج. ترس از افتادن به گناه نباشد.1
2) صحبت کردن خانمها با نامحرم جز در موارد ضرورت مکروه هست. 2
3) خانمها نباید در هنگام صحبت کردن با نامحرم صدای خود را رقیق و نازک کنند بگونه ای که اگر در دل مخاطب مرضی باشد او را به خود جلب کند ، اگر چه درباره مطالبی عادی صحبت کنند.3
4) خواندن قرآن توسط خواهران در مقابل نامحرم اگر چه با صوت باشد اشکال ندارد مشروط بر آنکه موجب تحریک و مفسده نشود.4
5) گوش دادن به تک خوانی زنان با توجه به اینکه بصورت غالب مفسده در پی دارد جایز نیست هر چند که موجب تحریک نشود.5
6) همخوانی زنان همچنین شنیدن آن برای نامحرم با توجه به اینکه عموماً موجب مفسده است جایز نیست.6
منابع؛
[1]. معصومی ، سید مسعود ، احکام روابط زن و مرد صفحه157 و 158 مسأله 183 (با اندکی تغییر) مطابق با فتوای حضرات آیات امام خمینی، فاضل، مکارم، سیستانی و بهجت.
[2]. همان صفحه 158 مسأله 184 مطابق با فتوای حضرات آیات امام خمینی، فاضل، مکارم ، سیستانی و بهجت.
[3]. همان صفحه159 و 160 مسأله 186 مطابق با فتوای حضرات آیات امام خمینی، مقام معظم رهبری، فاضل، مکارم، سیستانی و بهجت.
[4]. همان صفحه161مسأله 191 مطابق با فتوای حضرات آیات امام خمینی، مقام معظم رهبری، فاضل و سیستانی. مطابق نظر آیت الله مکارم شیرازی قرآن خواندن خانمها در مقابل نامحرم اگر با صوت باشد اشکال دارد. حضرت آیت الله بهجت : اگر موجب فساد است مجاز نیست بلکه غالباً خواندن زن در حضور مرد و استماع آن موجب فساد است پس جایز نیست.
[5]. با استفاده از سؤال189صفحه160از کتاب احکام روابط زن و مرد مطابق با نظر حضرات آیات مقام معظم رهبری، بهجت و فاضل لنکرانی.
[6]. با استفاده از سؤال 188صفحه 160از کتاب احکام روابط زن و مرد مطابق با نظر حضرات آیات بهجت و فاضل لنکرانی. نظر مقام معظم رهبری : همخوانی زنان و همچنین شنیدن آن در صورتی که به قصد لذت و ریبه نباشد مانعی ندارد. مطابق نظر حضرت آیت الله سیستانی چنانچه خوف واقع شدن در حرام باشد یا نوعاً محرک باشد جایز نیست.
پایان پیام/
نظر شما