به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، بهروز مرادی، معاون برنامه ریزی نظارت و راهبردی ریاست جمهوری در جلسه امروز 27 فروردین در دفاع از لایحه بودجه دولت گفت: بنده به عنوان معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی از جایگاه فنی و کارشناسی صحبت می کند این جایگاه سیاسی نیست.
وی با بیان اینکه من مرد اخلاق و دینم و باید با اخلاق و دین صحبت کرد افزود: در مبحث بودجه فنی و کارشناسانه باید صحبت کرد این لایحه بیش از 45 روز در اختیار شما بوده است و هیچ نکته مبهمی در ان وجود ندارد.
مرادی اظهار کرد: بحث کلیات بودجه است معنی کلیات این است که منابع ما فروش نفت واگذاریها و منابع معدنی است و یک ریال بدون تعیین تکلیف نبوده است هر چه در احکام امده است مشخص است و به چه منظور استفاده می شود قانونگذار ان را تعیین کرده است.
معاون برنامه ریزی نظارت و راهبردی دولت تصریح کرد: توفیق دولت اسلامی در سال 91 این بوده است که با یک تحریم و محیط اقتصادی بسیار پیچیده مواجه بوده است و به لطف خدا و با همت شما در اداره مسیر کشور موفق بوده است.
مرادی تصریح کرد: بودجه 91 با 144 هزار میلیارد مشخص شد اما در نهایت با 106 هزار میلیارد بسته شد و به پایان رسید فضا به گونه ای نباشد که دشمنان فکر کنند ما به انفعال افتاده ایم حریف در حوزه اقتصاد، سیاست استثنایی عمل می کند و بسیار هوشمند است ما باید با هوشمندی ملت ایران در حوزه های اقتصاد و سیاست حکومت دولت و مجلس در دفاع از انقلاب و دستاوردهای خوب ان و محکم باشیم.
مرادی اظهار کرد: اجازه کسری بودجه نداده ایم و مصارف را پایین اورده ایم البته سخت بود اما توانستیم با این ره توشه لایحه 92 را تقدیم کردیم روح لایحه 92 بهره مندی از تحریم و تبدیل به فرصت و قدرت است.
مرادی افزود: تحریم زمینه مناسب برای بهره مندی است زمینه ای که ده سال منتظر ان بودیم در سال 92 بودجه 730 هزار میلیارد تومان مشخص شده است که 9/28 درصد افزایش دارد در سال 92 و 91 مسائلی وارد بحث بودجه شد که ناشی از تغییر محیط بین الملل و شرایط تحریم بود.
وی با بیان اینکه وابستگی بیشتر به نفت و بودجه ارزی را شدیداً تکذیب می کنم گفت: در لایحه پیشنهادی 8/28 میلیارد دلار ما کاهش وابستگی به نفت را نشان می دهیم در سال 91، 2/35 مصارف ارزی بودجه بوده است و در سال 92 این عملکرد به 2/35 افزایش یافته و به 8/26 میلیارد دلار رسیده است چگونه ما افزایش وابستگی را داریم.
وی اظهار کرد: در سال 90، 2 هزار و 700 بشکه نفت فروخته شد و در سال 91، یک میلیون و 300 هزار بشکه چگونه می توان با این میزان ادعای وابستگی به نفت را بالا نشان داد.
مرادی خاطرنشان کرد: منابع ریالی از سال 92 یک ریال نباید نسبت به سال 91 افزایش داشته باشد در شرایط مالی باید مراقب درآمد مالی شرکت ها و اصناف بود علی رغم نرخ تورم 5/30 درصد ما درآمد مالیاتی 28 درصد را داشتیم که این میزان کمتر از نرخ مالیات بوده است و این موضوع را واقع بینانه باید دید.
مرادی اظهار کرد: برای فروش واگذاری سهام شرکت ها 6 میلیارد و 200 هزار در نظر گرفته شده است که 5 هزار و 900 میلیارد ان اقساط بوده و بازگشت از که در سال 92 این میزان به 300 میلیارد فروش نقدی رسیده است.
مرادی اظهار کرد: ما در لایحه بودجه سیاست های جمعیتی و پزشک خانواده را دیده ایم ما به عنوان دولت دهم بنا را بر مشارکت و همراهی شما برای تبدیل تحریم به فرصت و عظمت مسلمانان قرار دادیم.
وی تاکید کرد: والله منابع و مصارف های شفاف نیست و یک ریال نمی توانیم خارج از خزانه ببریم و بیاوریم. انگونه کشور را ببینیم و اداره کنیم که بدانیم در ان چه درآمد دولت است در خزانه می آید و مصرف می شود توسط قانون تعیین تکلیف شده است.
وی گفت: از کمیسیون تلفیق و صحن علنی تقاضای کارشناسی و صحبت های منطقی داریم هیچ کس نمی تواند با صحبت کارشناسی مخالفت کند.
نمایندگان اظهار کردند که چندین طرح جدید وارد شده است اما اینگونه نبوده است و تنها 8 طرح وارد شده که این طرح ها نیز از سال گذشته بوده است.
وی با بیان اینکه اصلاح ساختار بودجه را باید با خلق منابع جدید در نظر گرفت اجرای قانون هدفمندی وظیفه شرعی و قانونی دولت دهم است و هیچ مورد خلاف قانونی در برنامه وجود ندارد.
مرادی اظهار کرد: برنامه پنجم یک بسته جامع است و بر مبنای سیستم جامع باید به ان نگاه کنیم نمی شود لایحه بودجه را بیاوریم و گزینشی انتخاب را انجام دهیم وظیفه ما اجرای قانون است و بر مبنای ان هدفمندی می کنیم برای اصلاح ساختار معیوب باید پایه های مالیاتی را افزایش داد تا مشکلات حل شود.
وی گفت: قطعاً بحث امروز برای ما نکات مثبتی نیز داشت و از منظر کارشناسی ما از لایحه دولت دفاع می کنیم و نقطه نظرات شما را بر چشم می گذاریم ما از منظر کارشناسی هیچ مشکلی با کسی نداریم.
پایان پیام/
نظر شما