به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمهدی سیدی معاون پژوهشی معاونت علمی ریاست جمهوری در مراسم امضای تفاهم نامه با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی حوزه علمیه و وزارت علوم گفت: حفظ علم همراه با انتشار ان از مواردی است که نشان دهنده میزان پژوهش ها و کارهای علمی صورت گرفته در یک کشور است که به صورت مقالات علمی در نمایه های منطقه ای و جهانی مطرح می شود.
وی گفت: در حال حاضر 1100مجله در کشور هستند که از کمیسیون های وزارت علوم و وزارت بهداشت و همچنین حوزه علمیه مجوز فعالیت گرفته اند به همین منظور بخشی از این مجلات نمایه شدن در پایگاههای بین المللی را در پی گرفته اند تا نشان دهند رشد علمی ایران چقدر بوده است.
وی با اشاره به تحریم علمی ایران گفت: یکی از انواع تحریم هایی که کشور ما با ان روبرو است تحریم علمی است که برای مقابله با این تحریم دو وزارت بهداشت و علوم و همچنین حوزه علمیه به فکر افتاده اند تا مجلاتی را مطرح کرده تا در سطح مجلات بین المللی فعالیت کنند و دانشمندانی که برای ثبت مقالاتشان در مجلات خارجی با مشکل روبرو می شوند بتوانند در مجله های ایرانی مطالبشان را به چاپ برسانند.
وی در ادامه موضوع تحریم ها گفت: مجلات علمی برتر دنیا به صورت متحد با هم کار می کنند و برای مثال بیش از 26 هزار مجله در سال 2011 با اختصاص حدود 3 میلیارد دلار امریکا زیر پوشش یک مجموعه فعالیت می کردند که با هم تصمیم به تحریم علمی پژوهشگران ما کردند.
سیدی درباره حمایت های مالی معاونت علمی ریاست جمهوری از نشریات علمی گفت: ما تاکنون طی 4 مرحله از مجلات علمی داخل کشور حمایت داشته ایم و نشست هایی با جامعه هدف در زمینه نمایه سازی و الکترونیکی کردن مجله ها در کنار انتشار به موقع انها داشته ایم که موارد نامبرده از ملزومات تحت پوشش قرار گرفتن مجلات علمی است.
وی با اشاره به اینکه در مرحله چهارم حمایت از مجلات علمی 594 مجله در دو دسته وابسته به دانشگاهها و وابسته به انجمن ها و بخش خصوصی است گفت: در این مرحله 9/4 میلیارد تومان حمایت از مجلات صورت می گیرد و در این 4 مرحله از 1884 مجله با مبلغی بالغ بر 5/14 میلیارد تومان حمایت شده است.
سیدی گفت: 112 نشریه در بخش خصوصی و انجمن ها با اختصاص مبلغ 1 میلیارد و 25 میلیون تومان و از 458 نشریه دانشگاهی که به صورت فصلنامه، ماهنامه و دو فصل نامه منتشر می شدند با مبلغی بالغ بر 3/3 میلیارد تومان حمایت شده است.
همچنین از 7 نشریه برتر که متعلق به وزارت علوم و وزارت بهداشت بودند هر کدام با اختصاص 16 میلیارد تومان حمایت شده اند.
وی درخصوص نشریاتی که افزایش ضریب داشته اند گفت: از نشریات که ضریب تاثیر ان ارتقا یافته است به مبلغ 14 میلیارد تومان حمایت شده است.
همچنین نشریات ترویجی که دارای اعتبار علمی نیستند اما بیشترین تیراژ و مخاطب را در حوزه های علمی دارند 10 مورد بودند که با مبلغ 11 میلیارد تومان حمایت شده اند.
سیدی با اشاره به اینکه برخی از نشریات از چرخه حمایت خارج شده اند گفت: نشریاتی که از مراکز اجرایی و عمومی حمایت می شدند و نشریات مادری که تفکیک گشته اند در کنار نشریاتی که الکترونیکی نشده اند از چرخه حمایت خارج شده اند.
وی افزود: هدف ما این است که نشریات داخلی را تقویت کرده و انها را در نمایه های بین المللی ثبت کنیم.
معاون پژوهشی معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به حمایت این معاونت از نشریات علمی ترویجی گفت: برخی از این نشریات فاقد مجوز علمی از کمیسیون ها هستند اما به عنوان نشریات ترویجی بیشترین تیراز را در بین عموم داشته اند باید از این نشریات حمایت شود تا در بخش پژوهشی و ترویجی در کنار هم بتوانند در نمایه های بین المللی حضور پیدا کنند.
وی درباره تفاهم نامه با وزارت های علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت و درمان و حوزه علمیه گفت: با این تفاهم نامه ها قصد داریم هماهنگی و هم افزایی در حمایت از نشریات را داشته و به پیشرفت و توسعه علمی کشور کمک کنیم.
پایان پیام/
نظر شما