پایان‌نامه دانشگاه آزاد باید به سمت مهارتی شدن حرکت کند

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه پایان‌نامه‌های دکتری و کارشناسی ارشد کمتر به سوی مهارتی‌شدن حرکت کرده‌اند، گفت: پایان‌نامه دانشجویان دانشگاه آزاد از پتانسیل بالایی برای مهارتی‌ شدن برخوردار است.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه پایان‌نامه‌های دوره دکتری و کارشناسی ارشد کمتر به سوی مهارتی‌شدن حرکت کرده‌اند، گفت: پایان‌نامه دانشجویان دانشگاه آزاد از پتانسیل بالایی برخوردارند و باید به سوی مهارتی‌شدن حرکت کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، کوروش پرند، رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در نشست خبری درباره تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان آموزش و فنی و حرفه‌ای کشور و دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جمعیت دانشجویی کشور بیش از 4 میلیون و 400 نفر است.

 

وی افزود: از این جمعیت 65 درصد در مقطع کارشناسی و 26 درصد در دوره کاردانی مشغول به تحصیل هستند که بیش از 70 درصد دانشجویان کشور در حوزه نظری و کمتر از 30 درصد در حوزه نظام آموزش مهارتی تحصیل می‌کنند.

 

وی یکی از مشکلات دانشجویان و فارغ‌التحصیلان را نداشتن آمادگی برای ورود به بازار کار دانست و گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای در این‌باره اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی کرده است.

 

وی افزود: سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تعداد 700 مرکز ثابت و دولتی  دارد و همچنین 12 هزار و 500 آموزشگاه خصوصی و آزاد را که در حوزه‌های صنعت، خدمات و کشاورزی ارایه خدمات می‌کنند، تحت نظردارد.

 

وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای این قدرت را دارد که یک راه‌حل کوتاه برای ورود به بحث کار داشته باشد، اظهار کرد: مراکزی با عنوان جوار دانشگاه در دانشگاه آزاد به وجود آورده‌ایم که دارای امکانات و تجهیزات است تا دانشجویان بتوانند از تجهیزات بهره ببرند و همچنین کارآفرینی لازم را آموزش ببینند.

 

وی ادامه داد: در این راستا بسیاری از رشته‌های فنی و مهندسی واحدها در دانشگاه آزاد وجود دارد که احتیاج به تجهیزات دارند و می‌توانند از تجهیزات و امکانات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در جوار دانشگاه استفاده کند.

 

پرند با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه آزاد توان بسیار بالایی در ارایه پایان‌نامه دارند، تصریح کرد: باید این پایان‌نامه‌ها به سمت نظام مهارتی روند و پایان‌نامه‌های دکتری و ارشد که به سمت نظام مهارتی رفته باشد، کم است.

 

وی با اشاره به مسابقات جهانی مهارت در کشور آلمان گفت: طی سال‌های گذشته ایران از رتبه 35 به رتبه ششم در بین 51 کشور ارتقای رتبه داشته است.

 

وی ادامه داد: این مسابقات برای افراد زیر 21 سال است و در یک یا 2 رشته افراد زیر 24 سال هم می‌توانند شرکت کنند که در این مسابقات می‌توانیم از دانشجویان دانشگاه آزاد هم استفاده کنیم.

 

به گفته رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، تاکنون 350 هزار جلد کتاب در حوزه مهارت تألیف و انتشار یافته است و همچنین برای اولین بار مجله علمی ترویجی در حوزه مهارت منتشر می‌شود.

 

وی با بیان اینکه به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌توانیم ارتباطی برای جذب و آموزش دانشجویان دانشگاه آزاد داشته باشیم، اظهار کرد: برخی از امکانات و تجهیزات رشته‌هایی همانند فنی و مهندسی را ارایه می‌دهیم و دانشجویان آموزش می‌بینند و همچنین در حوزه علوم انسانی هم یک‌سری آموزش‌های عمومی و تخصصی وجود دارد که می‌توانیم برای دانشجویان دانشگاه آزاد آموزش دهیم.

 

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد با توجه به اینکه برخی از رشته‌های آن نیاز به تجهیزات و امکانات دارد می‌تواند با قراردادی که میان واحد دانشگاهی و واحد مربوط فنی و حرفه‌ای بسته می‌شود دانشجویان از این امکانات و آموزش‌ها بهره ببرند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 246753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha