به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، پیمان اسراری، سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان امروز در جلسه کمیته اطلاع رسانی و تشریح فعالیت سامانه بارنامه انبار که با حضور استان های شمال غرب و غرب کشور در شهرستان سنندج برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مشکلات بخش تولیدی و تجاری کشور ایجاد اختلال به دلیل جعل یا قاچاق کالای مشابه است.
وی افزود: بسیاری از کشورها با کدگذاری اقلام کالایی و شناسنامه دار کردن شبکه توزیع، توزیع کنندگان مجاز را معرفی و با ایجاد سامانه جامع نظام توزیع، تبادل کالا را رصد می کند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: راه اندازی این سامانه باعث جلوگیری از جعل، تقلب و قاچاق در محصولات می شود و به همین دلیل باید به صورت جدی اجرایی و عملیاتی شود.
اسراری به اهداف اجرای این طرح اشاره کرد و یادآور شد: شناسه گذاری کالا، رهگیری کالا در زنجیره تامین، استعلام و احراز اصالت کالا و بازرسی و برخورد با متخلف از مهمترین اهداف راه اندازی این سامانه است.
وی حمایت از برند تجاری برای تولیدکنندگان و وارد کنندگان قانونی کشور، نظارت، کنترل و سیاست گذاری نظام توزیع کالای کشور توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت و افزایش امنیت در بازار و جلوگیری از توزیع کالای قاچاق و جعلی را از دیگر اهداف راه اندازی این سامانه عنوان کرد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: نظارت، کنترل و مدیریت بهتر زنجیره توزیع و پخش محصولات با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده برای تولید کنندگان، شفاف سازی معاملات تجاری، مستندسازی پرونده های مالیاتی و تمکین مودیان نظام مالیاتی کشور و گسترش نظارت مردمی بر شبکه توزیع کشور و نقش موثر آنها در مبارزه با قاچاق از دیگر اهداف راه اندازی سامانه رهگیری الکترونیکی کالای تجاری است.
اسراری گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت همیشه به عنوان یک وزارتخانه پیشگام در خصوص تهیه نرم افزارها و سامانه های الکترونیکی شناخته شده است و بهره برداری از سامانه های جدید باعث تسهیل در انجام امور تجاری می شود.
وی افزود: با توجه به دغدغه مسئولان کشور و استان کردستان در خصوص قاچاق کالا با درست عملیاتی شدن این سامانه می توان به نحو مطلوبی از قاچاق کالا جلوگیری کرد و به موقع برای پیشگیری از آن تصمیم گرفت.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: استان کردستان با دارا بودن 230 کیلومتر مرز مشترک و همچنین وجود دو بازارچه مرزی باشماق مریوان و سیرانبند بانه ظرفیت بالایی در تجارت خارجی دارد و راه اندازی این سامانه می تواند در جلوگیری از قاچاق کالا در این استان بسیار مثمر ثمر باشد.
اسراری ادامه داد: کردستان در حوزه معادن نیز دارای پتانسیل بالایی است و مدیریت صحیح بر فعالیت معادن می تواند تمامی تحریم های اقتصادی دشمنان نظام را با شکست مواجه کند.
وی با بیان اینکه 68 درصد تولید ناخالص استان کردستان در حوزه خدمات است، یادآور شد: ایجاد یک نظام توزیع و رصد مناسب و مطلوب در استان ضروری بود که با راه اندازی این سامانه جدید می توان به این مهم دست یافت.
گفتنی است جلسه کمیته اطلاع رسانی و تشریح فعالیت سامانه بارنامه انبار با حضور نمایندگان کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک، پلیس راه، حمل و نقل و سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان های آذربایجان شرقی و غربی، ایلام، کرمانشاه، کردستان و همدان در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما