به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در همایش جمعی از فعالان فرهنگی و هنری کانون های فرهنگی و هنری مساجد که در تالار وحدت برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه در آستانه پایان دولت دهم هستیم ضرورت داشت که در نمایشگاهی ره توشه ای از کارهای صورت گرفته به شکل فشرده و اجمالی در اختیار کسانی که در ارتباط با این کار فرهنگی سهیم بودند، قرار گیرد.
وی افزود: 20 سال است که از عمر مجموعه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد می گذرد و در حال حاضر وارد دهه سوم فعالیت این مجموعه شده ایم. در ابتدای دوران شکل گیری کانون های مساجد مشکلات فراوانی در انجام فعالیت ها وجود داشت ولی به همت اهالی مسجد، لطف الهی و با همکاری مسئولان آرام آرام این قطار به حرکت افتاد و در طول دولت های نهم و دهم کانون های فرهنگی و هنری از رشد قابل توجهی روبرو شدند به گونه ای که کانون های فرهنگی هنری مساجد در سال 85 که 2400 باب بود در حال حاضر به مرز16 هزار باب ارتقا یافته است.
حجت الاسلام سلیمانی تخصصی شدن فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری را یکی از اقدامات مهم در راستای ارتقای فعالیت های کانون ها نام برد و گفت: در حال حاضر کانون های تخصصی در 23 رشته فعالیت می کنند و از طرفی در 16 استان کشور کانون های فرهنگی هنری مصلازاه اندازی شده اند که این کانون ها می توانند پیام جوانان را به امام جمعه منتقل و امام جمعه شهر و استان به دنبال چاره اندیشی و تبیین مشکلات و سوالات جوانان باشد. ازسوی دیگر این کانون ها می توانند حلقه واسطه ای باشند تا سایر کانون ها با ترغیب کانون مصلا در نماز جمعه حضور یابند.
فعالیت7500 کانون روستایی
وی با اشاره به ایجاد 40 کانون در دانشگاههای کشور تصریح کرد: در آینده نیز راه اندازی این کانون های فرهنگی هنری در دستور کار قرار دارد، علاوه بر اینها بیش از 7500 کانون روستایی نیر در روستاهای کشور ایجاد شده اند زیرا که لازم است علاوه بر اینکه به فعالیت های عمرانی روستاها توجه می شود به فعالیت های فرهنگی آنها نیز توجه شود چرا که در حال حاضر ما در کشور 63 هزار روستا در کشور داریم.
مشاوروزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نامگذاری سال 1392 به حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی تصریح کرد: اساسا واژه حماسه بار فرهنگی دارد و با توجه به معنای حماسه و ویژگی هایی که در دین ما دارد اگر بخواهیم به حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی عمل کنیم قبل از آن باید روح حماسی در ما زنده شود زیرا حماسه سیاسی و اقتصادی مبتنی بر روح حماسی است. حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دارای ویژگی ها و مختصاتی است که اگر در جامعه وجود نداشته باشد به اهداف بلند و تحقق شعار سال دست پیدا نمی کنیم.
دراستقلال انقلاب باید مساجد نقش خودشان را ایفا کنند
حجت الاسلام سلیمانی خاطر نشان کرد: روح حماسی در کسانی تبلور پیدا می کند که روحیه ایثار، گذشت، بصیرت، آگاهی و بینش داشته باشند و این روحیه در کسانی تبلور می یابد که بتوانند با مجاهدت، مقاومت، ایثار و فداکاری و استقامت در رسیدن به اهداف متعالی حرکت کنند، حماسه ای که مقام معظم رهبری از آن یاد می کنند حماسه ای مقدس است حماسه ای است که براساس آموزهای قرآن و اهل بیت(ع) است همان طور که از حماسه حسینی یاد می کنیم حماسه سیاسی و اقتصادی نیز باید براساس آن فرهنگ تعریف شود. اساسا اگر از حماسه یاد شده است منظور چنین حماسه ای است که انسان ها را به سوی ارزشها به حر کت در آورد و باید برای ایجاد چنین روحیه حماسی باید زمینه های فرهنگی آن فراهم شود.
رسالت کانونهای مساجد زندهکردن روح حماسی بر اساس فرهنگ دینی
وی با اشاره به اینکه فعالان کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان فرهنگبانان هر محله و منطقه نقش تعیین کننده ای در تبیین شعار سال دارند، عنوان کرد: اساسا مسجد پایگاه عبادت و جایگاه سیاست است و اولین حرکت حماسه سیاسی باید از مساجد آغاز شود چرا که شکل گیری حماسه انقلاب نیز از مساجد آغاز شد و پایگاه و زادگاه انقلاب مساجد بودند در استقلال انقلاب نیز باید مساجد نقش خودشان را ایفا کنند.
نقش مهم ائمه جماعات در تبیین شعار سال
دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به نقش مهم امامان جماعت در تبیین شعار سال ابرازکرد: در مساجد باید به آنچه در فرهنگ سازی حماسه سیاسی و اقتصادی تاثیر دارد پرداخته شود و در بیانات ائمه جماعات باید مباحثی مطرح شود که روحیه شجاعت، مردانگی، امید و نشاط را درمیان مخاطبان افزایش دهد و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید با حضور در برنامه های متنوع فرهنگی در این زمینه بر بصیرت خود بیفزایند و زمینه حماسه سیاسی و اقتصادی را فراهم کنند.
مدیر عامل خبرگزاری شبستان ادامه داد: در انتخاباتی که در پیش داریم باید برای حضور فعال، با شکوه با نشاط،حضور توام با بصیرت و آگاهی همه اهالی دین و کسانی که خود رابرای شرکت در انتخابات آماده می کنند،تلاش کنیم در این میان نقش فعالان مساجد نقش تعیین کننده ای است و مساجد باید به این دو مقوله از نگاه فرهنگ توجه و برنامه ریزی های لازم را داشته باشند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه نکاتی که رهبری در محورهای مختلف بیان می کنند با توجه به جهت گیری های دشمن است، گفت: دشمن زمانی روی تهاجم فرهنگی برنامه ریزی می کرد و الان هم این مسیر را ادامه می دهد.اما در چند سال اخیر تهاجم اقتصادی آنها در قالب تحریم ها آغاز شده است و می خواهند ما را به این وسیله در تنگنا و محرومیت قرار دهند و در آینده نیز شاید تهدیدات آنها به صورت طرح ها و برنامه های دیگری باشد از اینرو رهبری نیز به تناسب تهدیدات دشمن برنامه های کشور را طراحی و تنظیم می کنند تا ما هر لحظه بتوانیم متناسب با رفتار و تهدیدات دشمن خود را در صحنه آماده کنیم.
اهالی مسجد رفتار دشمن را بشناسد
وی با اشاره به فرموده پیامبر اکرم (ص) که فرمود: بهترین شما کسی است که دشمن را بهتربشناسد، خطاب به فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد و اهالی مسجد، بیان کرد: اگر می خواهید در مسجد،محل کار و در دفاع از ارزشها موفق باشید رفتار دشمن را بشناسید و یک لحظه از او غافل نباشید.چنان که دشمن نیز از ما غافل نیست و دائما در حال طراحی نقشه های جدید و توطئه است.
دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد به تبیین آیه118 سوره مبارکه آل عمران پرداخت و گفت: دراین آیه خداوند می فرماید «غیر خودی را محرم اسرار خود قرار ندهید و به دشمن اعتماد نکنید و به او دست بیعت ندهید و بادشمن سازش نکنید.» اولین گام دشمن تهاجم فرهنگی، اولین حرکت دشمن نابودی فکر، اندیشه، نابودی اعتقادات ما است، اگر جامعه از مدار فکر و اعتقاد صحیح خارج شد دچار بی هویتی و انحراف می شودپس باید در این زمینه مراقب بود و در مسیر صحیح حرکت کرد.
افزایش تحرکات دشمن درآستانه انتخابات
وی بیان کرد: نکته دومی که از این آیه می توان برداشت کرد این است که دشمن می خواهد ما را با تحریم های اقتصادی به رنج و سختی بیندازد تا به متامع آنها مطیع شویم و نکته سومی که از این آیه می توان به آن دست یافت این است که نشان های دشمن را از رفتار و کلام آنها دریافت کنید.امروز رسانه های بیگانه و سایت های خارجی،در تلاش هستند که کیان جمهوری اسلامی را به خطر بیاندازندو وقتی زمان انتخابات می شود این تخریب ها و تحرکات بیشتر می شود و تلاش می کنند از این فرصت برای خود طعمه ای درست کنند. اگرما می خواهیم دشمنان را بشناسیم باید از تبلیغات سوء، آنها را شناسایی کنیم.
حجت الاسلام سلیمانی در تبیین بخش دیگر این آیه مبارکه گفت: دشمنان آنچه که در سینه دارند و مخفی می کنند بیش از آن چیزی است که شما در ظاهر مشاهده می کنید، آنها روحیه نفاق دارند در ظاهر به گونه ای رفتار می کنند اما باطن آنها بسیارخطرناک و گزنده است و در پایان این آیه شریفه خداوندمی فرماید: ما آیات را برای شما می گوییم وخطرات دشمن را برای شما ترسیم می کنیم اگر فکر و اندیشه کنید.
اهتمام به شاخصه های رهبری
وی به فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد: گام های دشمن در مرحله اول با تهاجم فرهنگی، بعد تحریم اقتصادی و بعد با استفاده از ابزارهای رسانه ای است. دشمنان با تمام توان به میدان می آیند تا شما(اهالی مسجد) را از حرکت خودتان بازداشته و نگذارند به اهداف متعالی اسلام دست یابید. بنابراین با توجه به این آیه شریفه ما باید در همه احوال دشمن را رصد کنیم باید شاخصه های رهبری را کلمه کلمه بخوانیم، دقت کنیم و به دیگران بگویم و مراقب باشیم از مسیری که امام خمینی(ره) و شهدا برای آن زحمت کشید خارج نشویم.
در ابتدای مراسم کلیپی از بیانات مقام معظم رهبری در جمع ائمه جماعت مساجد پخش شد که در آن مقام معظم رهبری ضمن تأکید بر نقش پررنگ کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، خطاب به ائمه جماعت فرمودند: «خودتان را مجهز کنید به سلاح معرفت و استدلال کنید و بعد به کانونهای فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوانان باشید».
شایان ذکراست، همایش فعالان فرهنگی هنری کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارم اردیبهشت ماه در تالار وحدت برگزارشد.
پایان پیام/
نظر شما