پروین چکش‌های بیداری را بر بدنه جامعه زنان زد

صانعی، پروین را شاگرد اول کلاس صائب تبریزی دانست و گفت: پروین در پند و اندرز و خرد با فردوسی و در نکوهش غرور و کبر با مولوی همگام است.

به گزارش خبرنگار شبستان، پروین‌پژوهی عنوان سومین نشست سرای اهل قلم در اولین روز برپایی نمایشگاه کتاب بود که با حضور دکتر صانعی و دبیران برگزار شد.

دکتر صانعی، استاد دانشگاه با بیان اینکه پروین اعتصامی از محضر بزرگانی همچون ملک‌الشعرای بهار و دهخدا فیض برده بود، گفت: پروین از حیث طرز بیان به مناظره و سؤال و جواب بیشتر توجه داشت و در شعر او اصطلاحات عربی مهجور به ندرت دیده می‌شود.

صانعی با بیان اینکه 70 نوع مناظره در دیوان پروین دیده می‌‌شود، بیان کرد: بهار پروین را احیاکننده مناظره در شعر فارسی می‌دانست.

این استاد دانشگاه با اشاره به نزدیکی فکر پروین به صائب تبریزی عنوان کرد: صائب تبریزی از نخستین کسانی است که در قالب غزل پند داده، در صورتی که غزل برای عشق‌بازی زمینی و آسمانی است.

صانعی پروین را شاگرد اول کلاس صائب دانست و افزود: یک برگ برنده دست پروین است که صائب از آن بی‌بهره بود و آن پرداختن به مسایل سیاسی و پا گذاشتن به ادبیات بیداری اسلامی است.

به گفته این استاد دانشگاه، شعر پروین چندسطری است و در دیوان وی این موضوع به وضوح مشاهده می‌شود، دیوانی که سراسر حاوی پیام‌های اخلاقی و ارزشی است.

وی پروین را زن عفیف با پیام‌های ارزشی برای جامعه معرفی کرد و ادامه داد: پروین از نظر پند و اندرز و خرد با فردوسی همگام است و از نظر نکوهش کبر و غرور با مولوی همراه است.

صانعی پروین را شاعر سیاست و اخلاق نامید و گفت: شعر پروین نه مطلقا آسمانی و نه مطلقا زمینی است، شعر پروین خوشایند حکومت وقت نبود.

وی خاطرنشان کرد: در شعر پروین اشارات گناه‌آلود دیده نمی‌شود و عفت اجتماعی آشکار است، در روزگاری که حیا کم شده است جای برگزاری کنگره‌های پروین خالی است.

این استاد دانشگاه روح نکته‌سنج، خیال نازک، هوش سرشار، زمینه خانوادگی، وجود اطرافیان وارسته همچون ملک‌الشعرا بهار و راهنمایی پدر فرهیخته و زمینه خانوادگی را از جمله عوامل موفقیت پروین برشمرد و عنوان کرد: در جامعه‌ای که ارزش‌ها زیر سؤال رفته جای فریاد بلند پروین خالی است.

بر اساس این گزارش، دکتر دبیران، معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی در این نشست گفت: منشأ روشنگری پروین تربیت خانوادگی، پرورش در جامعه، مادری مؤمن و پدری دانشمند و همچنین فطرت پاک است، به همین دلیل روح پروین به کج‌اندیشی آلوده نشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه پروین مخاطبان را به پویایی و پیشرفت در پرتو امید و آراسته‌شدن به علم و پاسداری از معرفت فرا می‌خواند، تصریح کرد: پروین معتقد بود انسان با اراده و تلاش می‌تواند انوار ربوبی را مشاهده کند و از برکات آن بهره‌مند شود.

دبیران یادآور شد: تماشای عالم هستی پروین را چنان به خود مشغول می‌کرد که گویی تمام عالم و هستی در نظر او یک حکیم، عارف و مصلح اجتماعی هستند.

گفتنی است، بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب از 11 تا 21 اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) پذیرای علاقه‌مندان است.

پایان پیام/
 

کد خبر 249354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha