به گزارش خبرنگار شبستان، نشست جایگاه کتابخانه های باز در مساجد و ضرورت بهره برداری و ساماندهی بهتر، با حضور مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی و هنری کانون های مساجد کشور، عباس گیلوری، عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و ابوالفضل هاشمی، سرپرست کتابخانه های مساجدستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و در سرای کارنامه نشر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
ابوالفضل هاشمی،سرپرست اداره کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور در این نشست گفت: ایجاد کتابخانه های باز در مساجد موجب ایجاد انگیزه در میان اعضای کانون ها شده است به گونه ای که خود مساجد به فکر ایجاد کتابخانه های بزرگ تر و غنی تری هستند.
وی گفت: در حوزه کتاب عمده ترین نیاز، ایجاد کتابخانه های باز است.اما امکان استفاده از 65 هزار جلد کتاب چاپی که هر سال تولید می شوند در مساجد وجود ندارد و اگر بتوانیم 80 درصد کتاب ها را در داخل کتابخانه و 20 درصد را در کتابخانه های باز استفاده کنیم، از این کتابخانه ها استفاده لازم را بردهایم و آن کتابخانه از نظر مجموعه ستاد عالی کانون های مساجد موفق است.
وی اظهار کرد: همه افراد و گروهها، باسواد تحصیل کرده نوجوان و بزرگسال در مسجد حضور می یابند و از طرفی به خاطر قداست مسجد هر کتابی در این کتابخانه نمی توان جمع آوری کرد و با محدویت انتخاب منابع هم روبرو هستیم ولی با تمام محدویت ها کتابخانه های باز مساجد مجموعه ای کامل و جامع از موضوعات برای همه سلیقه ها هستند.
هاشمی ادامه داد: اما با توجه به شرایط و ارزیابی های صورت گرفته و گزارشات استانی و با توجه به تقاضاها و در خواست مجدد برای ایجاد این کتابخانه ها می توان گفت که این کتابخانه ها موفق بوده اند.
بنابراین گزارش، گیلوری، هم در این نشست گفت: در سطح کشور افزون بر 100 هزار مسجد، کانون های فرهنگی و مواردی از این دست وجود دارد و اکنون کتابخانه هایی که زیر نظر ستاد عالی مساجد کشور قرار دارد حدود شش هزار کتابخانه است و بسیاری از مساجد دیگر هم داریم که می توانند به مخاطبان خدمات ارایه کنند. کتابخانه های باز چندویژگی مشخص دارند از جمله این که کم هزینه هستند و با قرار دادن دو قفسه در شبستان مساجد به راحتی می توان 300 عنوان کتاب در آن قرار داد و با حجم کمی از کتاب ها راه اندازی می شوند.
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: شبستان مساجد بیشترین کاربرد را برای ایجاد کتابخانه های باز دارند و علاوه بر مساجد، مترو ها و ایستگاه های اتوبوس نیز می توانند از این کتابخانه ها استفاده کنند. این کتابخانه به دلیل ساختارمند نبودن از سوی داوطلبان و افراد علاقه مند به عرضه کتاب اداره می شوند و از این نظر این کتابخانه ها در بسیاری از موارد با داشتن فضای مشخص، می توانند ایجاد شوند.
وی اذعان کرد: مخاطبانی که به مساجد مراجعه می کنند به نوعی با نیاز های ویژه ای در بخش کتاب و کتابخوانی رو به رو هستند و به دلیل قداست مساجد می توان کتاب های مورد نیاز مخاطبان را از طریق منابع مذهبی فراهم کرد.
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه در مصلای امامخمینی برپاست.
پایان پیام/
نظر شما