برترین نخبه های شهر در کانون های فرهنگی و هنری مساجد گردهم می آیند

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد این روزها بخش عظیمی از فعالیت‌های فرهنگی هنری شهر را به دوش می‌کشند و کمتر پیش آمده که نقش این کانون‌ها در برنامه‌های فرهنگی و مذهبی شهر به چشم نیاید.

خبرگزاری شبستان/اصفهان

 استان اصفهان با دارا بودن 1428 کانون فرهنگی هنری مسجد، بیشترین آمار کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را به خود اختصاص داده و در کوچک ترین روستاهای این استان نیز کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فعالیت می‌کنند.


این استان که طی سال‌های گذشته رشد قابل توجهی از نظر فعالیت‌های کمی و کیفی مساجد خود داشته، این روزها به دنبال ارتقای سطح فرهنگ مردم خود با استفاده از فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد است.


کانون‌های مساجد، کتابخانه‌های مساجد، کانون‌های تخصصی، هسته‌های مطالعاتی و مراکزخانه های نورو اجرای طرح بزرگ تلاوت نور تنها بخشی از فعالیت‌های دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان به شمار می‌رود و در جایگاهی قرار دارد که طی سال‌های گذشته رشد کمی و کیفی قابل توجهی را به خود دیده و از این نظر مهر تایید بسیاری از مسئولان فرهنگی استان را نیز دریافت کرده است.


اصفهان در سال‌های پیش و پس از انقلاب همواره در عرصه‌های فرهنگی و سیاسی نقش اول را ایفا می‌کرده و بسیاری بر این باورند که یکی از شهرهای اصلی تشکیل دهنده هسته اولیه انقلاب اسلامی شهر اصفهان بود. سخنرانی‌های علما، راهپیمایی‌های مردم و سرانجام افتخارآفرینی‌های مردم در شهر اصفهان همزمان با جنگ تحمیلی از مسائلی بوده که همواره اصفهان را به عنوان شهری که توانسته نقش خود را در پیروزی و حفظ انقلاب اسلامی ایفا کند، مورد توجه قرار دهد.


*بیش از یک هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد استان اصفهان فعالیت می‌کنند


در شرایطی که دشمنان انقلاب اسلامی ایران تلاش بسیاری برای منهدم کردن پایگاه‌های مردم و فرهنگی کشور به کار بسته، طبق گفته بسیاری از کارشناسان، استفاده از نیروی جوان، تنها راه مقابله با توطئه‌های دشمن برای از بین بردن نسل جوان کشور به شمار می‌رود و در این بین نقش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در خنثی کردن این توطئه‌ها غیر قابل کتمان است.


لمس این مسئله و تاکیدهای مقام معظم رهبری بر لزوم تقویت هسته‌های مختلف در مساجد، مدیران استان اصفهان را بر آن داشت تا در زمینه توسعه کمی و کیفی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اقدام کنند.


این روزها به هر شهری در استان اصفهان سر بزنیم، با تعداد قابل توجهی کانون فرهنگی هنری مسجد مواجه می‌شویم که جوانان شهر و روستا را در خود جمع کرده و همه مشغول فعالیت‌های فرهنگی هنری مختلف هستند.


حجت‌الاسلام رمضانعلی معتمدی، رئیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به فعالیت گسترده این کانون‌ها در اصفهان اظهار داشت: استان اصفهان با دارا بودن 1428 کانون فرهنگی هنری، نزدیک به یک دهم از کل تعداد کانون‌های مساجد کشور را در اختیار دارد و از این نظر برترین استان کشور به شمار می‌رود.


وی افزود: البته فعالیت‌های این دبیرخانه به افزایش کمی تعداد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خلاصه نمی‌شود و ما تلاش کرده‌ایم که در زمینه رشد کیفی کانون‌ها نیز اقدامات قابل توجهی انجام دهیم.


*توسعه کیفی در کنار توسعه کمی


رئیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان بیان داشت: البته این دبیرخانه در کنار توسعه کمی کانون‌ها، توسعه کیفی آنها را نیز در دستور کار خود قرار داده و با افزایش تجهیزات کانون‌ها، برنامه‌ریزی مناسب و استفاده از نیروهای نخبه، در صدد توسعه کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری نیز بر آمده است.


وی افزود: افزایش قابل توجه تعداد اعضای کانون‌های مساجد استان که به دلیل برنامه‌های متنوع این کانون‌ها در سال گذشته بوده، یکی از دلایل این ادعای ما به شمار می‌رود به طوری که تعداد اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان بالغ بر 150 هزار عضو در سال جاری رسیده و رشد قابل توجهی را به خود دیده است.


*برنامه‌های متنوع کانون‌های فرهنگی هنری مساجد
تا چند سال پیش، پایگاه‌های تابستانه و موسسات خصوصی اصلی ترین پایگاه‌های کلاس‌های اوقات فراغت دانش‌آموزان به شمار می‌رفتند اما از چند سال پیش تاکنون، این کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستند که وظیفه غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را بر عهده گرفته‌اند.


کلاس‌های مختلف فرهنگی، هنری، علمی و مذهبی در شرایطی جای خود را در کانون‌های مساجد باز کرده که هزاران نوجوان و جوان اصفهانی همه ساله به خوبی می‌دانند که برای یاد گرفتن آنچه به آن نیاز دارند، جایی بهتر از شبستان مسجد برایشان وجود ندارد.


اگر در ایام تابستان یا شب‌های تعطیل سری به کلاس‌های این کانون‌ها بزنیم، با جمعیت قابل توجهی از جوانان و نوجوانان مواجه می‌شویم که همه آنها با چشمانی پر از کنجکاوی برای یاد گرفتن چیزهایی آمده‌اند که شاید در کمتر جای دیگری به آنها آموزش داده شود.


با تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری بخش عمده‌ای از نیاز جوانان به آموزش، مطالعه، غنی‌سازی اوقات فراغت و افزایش فعالیت‌های ورزشی و تربیت بدنی مرتفع شده و همه امیدوارند که این کانون‌ها بتوانند خلا‌ءهای موجود دیگر را نیز پر کنند.


*برترین‌ها را گرد هم جمع می‌آوریم


رئیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به لزوم افزایش آموزش‌های مناسب و مفید به جوانان و نوجوانان اشاره کرد و بیان داشت: این دبیرخانه تلاش کرده که در برنامه‌های خود، بهترین و مفیدترین برنامه‌های آموزشی را جای دهد و مشکلات مختلف آموزشی جوانان و نوجوانان در شهرها، روستاها و محلات مختلف را برطرف کند.


معتمدی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم که با ادامه فعالیت‌های خود، برترین جوانان و نوجوانان را تربیت کرده و آنها را تحویل جامعه دهیم تا برای آینده ایران عزیز، افرادی توانمند وارد جامعه کنیم.


*آینده‌ای که خیلی نزدیک است


چشم به هم بزنیم، آینده‌ای که همه از آن سخن می‌گوییم فرا می‌رسد؛ تا بخواهیم آخرین هجای "آینده" را ادا کنیم، خودش فرا می‌رسد و ما را با مسئولیت‌های سنگینی که خود برای ما به ارمغان آورده، تنها می‌گذارد. آینده خیلی نزدیک است و جوانان و نوجوانانی که در مساجد تربیت شده‌اند، خیلی زود باید قدم به جامعه‌ای بگذارند که خود می‌دانند اصلاح آن خیلی دشوار است.


راه بزرگی در پیش همه است و در این بین وظیفه مدیران، مسئولان کانون‌ها و کسانی که در مسجد قدم می‌گذارند، بسیار سنگین‌تر است. تربیت جوانان و نوجوانانی که قرار است بار سنگین مسئولیت این کشور را به دوش بکشند، این روزها وظیفه همه افرادی است که در مساجد فعالیت می‌کنند و باید در مورد تربیت جوانان و نوجوانان خود، هوشیارتر باشند.


پایان پیام/

کد خبر 250113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha