به گزارش خبرنگار شبستان، فیروز زنوری جلالی در نشست ادبیات عامهپسند، تهدید یا فرصت که امروز در سرای اهل قلم در نمایشگاه کتاب برگزار شد با بیان اینکه وجود ادبیات عامهپسند یک ضرورت است، گفت: خواننده باید همچون یک دانشآموز مراحل را طی کند و به تدریج به سمت ادبیات جدی برود نه اینکه فقط در همان دوره ابتدایی یعنی ادبیات عامهپسند درجا بزند.
زنوری جلالی ادامه داد: فردی که رماناش به چاپ هشتم رسیده بود از من درخواست کرد که چند کتاب اصول داستاننویسی به وی معرفی کنند، متأسفانه برخی رمان مینویسند اما با اصول داستاننویسی ناآشنا هستند و این میتواند یک نوع آفت برای ادبیات ما باشد.
این نویسنده با ابراز تأسف از رواج رمانهای مثلثی عنوان کرد: این رمانها به ادبیات لطمه میزنند، در این رمانها نه موضوعی تجزیه و تحلیل میشود و نه انسان به خودشناسی میرسد.
زنوری جلالی خاطرنشان کرد: جنبه سرگرمکنندگی جزء نفس رمان است ولی آیا به صرف سرگرمکنندگی باید تنها مسئله عاشقانه آنهم در سطح پایین مطرح شود.
وی با بیان اینکه ادبیات جدی ما را به فکر وا میدارد، تصریح کرد: ادبیات عامهپسند ما را از اندیشه دور میکند و اندیشه خواننده با خواندن این ادبیات برانگیخته نمیشود.
زنوری جلالی یادآور شد: در کشور ما همه چیز رمان قاطی است و مخاطبان سر جای خود نیستند اما در غرب هر نوع رمان اعم از پلیسی و اندیشهای جایگاه و مخاطب خود را دارد.
به گفته این نویسنده، استقبال مخاطبان از ادبیات عامهپسند آنقدر زیاد است که باعث ایجاد یک نوع اصلیت و وازدگی در نویسندگان ادبیات جدی شده است.
وی با بیان اینکه اگر ادبیات عامهپسند به عنوان یک مرحله گذار خوب است، عنوان کرد: ادبیات عامهپسند به عنوان ادبیات پایه خوب است، مخاطب باید آن را فرا گیرد و به درجات بالاتر برسد و سرانجام به ادبیات بلوغ، اندیشه و خردگرایانه برسد.
این نویسنده اظهار داشت: نویسندهای صاحب 15 رمان است اما در جامعه ادبیات جدی شناختهشده نیست و فردی با 3 رمان در ادبیات جدی اسم و رسم دارد. بر این اساس باید مشخص شود چرا مخاطبان اینقدر گرایش به ادبیات عامهپسند دارند.
پایان پیام/
نظر شما