موافقت مجلس با طرح حمایت از احداث و تجهیز مساجد کشور

نمایندگان با یک فوریت طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها موافقت کردند.<BR>

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 18 اردیبهشت نمایندگان با یک فوریت طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها موافقت کردند.

محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: موضوع مساجد یکی از موضوعات مهم کشور است و از مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور تاثیرگذار است در هر منطقه و محله ای که مسجد فعال است می بینیم که درصد آسیب های اجتماعی به نسبت بسیار اندک است و یا هر جا مسجد نیست زمینه برای رشد ناهنجاری ها فراهم می شود.

وی بیان کرد: در مجلس هشتم و حدود یکسال از دوره مجلس نهم گذشته است اما تصمیم منسجمی در رابطه با مساجد گرفته نشده است و اراده ای که بتواند مساجد انسجام ببخشد و انها را تجهیز کند هنوز حاصل نشده است.

فرهنگی بیان کرد: سازمان هایی در امور مساجد دخالت دارند ولی هیچکدام ابزار موردنیاز برای تجهیز و نوسازی مساجد را ندارد و لذا به همین دلیل با کمک 80 نفر از نمایندگان طرح فوق را تهیه کردیم و درخواست فوریت ان را به دین لحاظ که بدون معطلی موضوع در کمیسیون ها رسیدگی شود را داریم.

فرهنگی تاکید کرد: ما در این طرح پیش بینی کردیم معاونتی در سازمان اوقاف و امور خیریه به این منظور اختصاص یابد و نام سازمان اوقاف و امور خیریه به نام سازمان اوقاف و مساجد کشور تغییر یابد تا از این پس مساجد کشور نیز همانند سازمان نوسازی مدارس سازمانی را برای امر پژوهش نوسازی و تجهیز و تامین بودجه داشته باشند.

محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان در مخالفت با یک فوریت این طرح گفت: همه ما دغدغه مسائل فرهنگی و دینی را داریم اما دو اشکال به این طرح وارد است نخست اینکه حوزه تصمیم گیری برای سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه شئونات ولی فقیه است و تغییر نام سازمان باید با مجوز و با هماهنگی ولی فقیه باشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر در مساجد متولیانی از جمله سازمان بسیج سازمان اوقاف و امور خیریه سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری دارند و اگر قرار است ما طرحی ارایه دهیم باید با هماهنگی این سازمان ها و دستگاهها باشد و با اذن ولی فقیه این تغییر نام صورت گیرد.

سیدمهدی موسوی نژاد نماینده دشتستان نیز در موافقت با یک فوریت این طرح ان را از طرح های خوب و شایسته در مجلس نهم عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه یک تشکل خاص و تعریف شده ای برای تجهیز مساجد و مراکز دینی وجود ندارد و می بینیم مراکز دینی ما یا تعطیل هستند و یا مساجد ما نیمه تعطیل شده اند.

وی بیان کرد: هر دفعه که ما به اتفاق نمایندگان به حوزه های انتخابیه و مساجد در روستاها و شهرستانها می رویم مطالبه هیئت امنای مسجد و مردم از ما پیگیری و نوسازی و تجهیز مساجد است ولی نمایندگان چیزی در دست ندارند که بخواهند در این زمینه پی گیری کند.

وی اضافه کرد: ما اگر پایگاههای فرهنگی را قبول داریم و اگر قبول داریم تمام انقلاب مدیون مراکز دینی و مساجد است پس باید برای مساجد سرمایه گذاری کنیم.

وی اضافه کرد: ما در مورد مساجد کار بزرگی نکرده ایم در حال حاضر بسیاری از روستاهای از مساجد محروم هستند و برخی از مساجد در حال ریزش هستند و این در شان یک جامعه اسلامی نیست.

پایان پیام/
 

کد خبر 251528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha