به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، احمد اسماعیلی، مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران استان گیلان در ستاد بزرگداشت 15 خرداد، گفت: در تاریخچه زندگی سراسر حماسه و مبارزه امام خمینی(ره) علیه رژیم پهلوی و حامیان امریکایی و صهیونیستی آن، نهضت 15 خرداد 1342 یک نقطه عطف محسوب میشود، به طوریکه انقلاب اسلامی ایران را تداوم نهضت 15 خرداد میدانند.
وی افزود: قیام 15 خرداد، مبارزهای بود که سه عنصر اسلام، امام خمینی(ره)و مردم، پایهها و عوامل اصلی تشکیل آن بودند.
اسماعیلی خاستگاه سیاسی قیام 15 خرداد را بازگشت به روحانیت عنوان و اظهار کرد: هرچند روحانیت از دوره مشروطیت در سطوح متفاوت در حوادث مختلفی چون مشروطه، جنگهای جهانی، درگیری با رضاشاه و جریان ملی شدن نفت، ایفای نقش کرده بود، اما هیچگاه همچون 15 خرداد، در راس رهبری نبود.
وی ادامه داد: این امر نه تنها به خاطر ماهیت قیام که به دلیل شم سیاسی رهبرانقلاب، یعنی حضرت امام خمینی(ره) صورت می گرفت؛ زیرا ایشان که در زمان حیات آیت الله العظمی بروجردی بیشتر به تحقیق و تدریس مشغول بودند، پس از درگذشت مرجع بزرگ شیعیان به از خود بیگانگی سیاسی جامعه خاتمه داد و با دشمن قلمداد کردن رژیم شاه و دولت، زمینه را برای درگیری سیاسی مردم و ماموران شاه فراهم کرد.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه اگر قیام 15 خرداد رخ نمی داد، آگاهی و تفکر انقلابی در مردم رشد نمی کرد، اضافه کرد: از سویی روحانیت و به ویژه امام خمینی(ره) در مرکزیت نیروهای معارض رژیم قرار نمیگرفت و همراه با تشکیل سازمانها و گروههای اسلامی، چهره واقعی شاه و عمال او برای مردم آشکار نمیشد.
وی در ادامه، فرهنگ جامعه ایران را منشاء و خاستگاه فرهنگ قیام 15 خرداد دانست و خاطر نشان کرد: تهاجم به این فرهنگ و ازبین رفتن آن برای نیروهای سیاسی– فرهنگی مردم ایران قابل تحمل نبود و جامعه روحانیت به رهبری امام خمینی(ره) انگیزش فرهنگی مردم در قیام مذکور را برعهده داشت.
پایان پیام/
نظر شما